Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj,

jednou jsem chtěl zkontrolovat stav brzd, protože při dobrždění v jednom kole něco drhlo a drhne stále. Nicméně, po sundání kola jsem zkoušel rukou, jestli se volně otáčí brzdový kotouč, nešlo to, ale pootočil se pouze disk s otvory pro šrouby, který je před brzdovým kotoučem. V tu chvíli začalo něco v kole pískat - něco jako slabé elektrické drnčení, které se opakovalo i když kolo bylo v klidu. Později jsem si stáhl dílenskou příručku a dozvěděl se, že před demontáží brzd, se má odpojit baterka. Chtěl bych se zeptat jestli jsem něco neposr... a jestli má smysl teď dodatečně odpojit baterku. Také by mě zajímalo, odkud ten zvuk pochází ? Pravděpodobně je slyšet pořád, už jsem dlouho neposlouchal u kola :) Díky za odpověď.

Kotouč se ti musí točit i s tím "diskem" s dírama pro šrouby. jynak by to bylo špatně. Za kotoučem je krycí plech, kterej se netočí.

jen nevím, proč bys měl odpojovat když si shodil jen kolo baterku? :o To možná myslí pokud bys měnil destičky, ale i tak je to podle mě blbost.

Ja by som to tipoval na kamienok medzi kotúčom brzdy a jej zadným krytom.

• Autor

Dík za názory, možná jsem se nevyjádřil přesně, ale zvuk pochází od nějakého elektrického zařízení a připomíná drnčení zvonku. Ozýval se přerušovaně i když kolo bylo v klidu a byl vypnutý motor. Myslím, že by to mohlo být čidlo ABS nebo něco takového. Také jsem si říkal, že by se to mělo projevit na klidovém odběru baterky.

A si si 100% istý, že ten zvuk ide od kolesa? Senzor ABS by nevydáv žiadny zvuk (je to senzor) a navyše po vypnutí zapaľovania je ABS bez napätia. Ak počuješ akési pískanie spod kapoty, ktoré po vypnutí zapaľovania počuť ešte nejakú dobu, tak to môže byť škrtiaca klapka. Tak popočúvaj, či to skutočne ide od kolesa.

odpojovat baterku je nesmysl...to by jsi jí odpojoval i na silnici, při defektu nebo kontrole brzd?????

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.