Dodo-Kolín Vloženo 18. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2011 (editace) Tak to je fakt divný. Měla by se rozsvítit kontrolka v čudlu a na palubce ASR (auto ve smyku) ZDE Jestli tam někdo pro podporu prodeje nedal jen čudlík Editováno: 18. Srpen 2011, autor: Dodo-Kolín Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenusoun Vloženo 18. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2011 No to mi neříkej uf je to L&K tak snad ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nuff Vloženo 19. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2011 Zkusil bych pro zichr ( co můžeš udělat v pohodě doma ) vepsat kód, který je v servisní knížce, na tuto stránku a tam by to snad mělo být patrné jestli v autě je. Když jsem se díval na web škodovky a základní výbavu, tak tam ESP není. Asi jako poslední možnost bych viděl auto vytáhnout na diagnostiku a tam nechť se pravda ukáže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 19. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2011 Ale prdlajs, tlacitko podrz vterinu a uvidis... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenusoun Vloženo 19. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2011 Velmi se omlouvám ale tlačítko jsem chvíli podržel jak psal ,,mistr fora ,, a na přístrojovce se ukázalo žluté autíčko s těma vlnovkama znázornující smyk tak bude asi vše v pořádku nicméně ten čudl dole (ESP OFF) se nerosvítil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 19. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2011 A je jasno, ESP samozrejme mas a funguje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 20. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2011 No hlavně že to maká - vlastně nemaká Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarisek Vloženo 21. Prosinec 2012 Autor Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2012 Tak mě ESP zachránilo podruhý ze zdánlivě bezvýchodný situace. Silnice suchá, ale v celý zatáčce tady na mostě jeden ledovej škraloup z tajícího sněhu, vlítnul jsem tam jako vždycky a odstředivý síly začaly konat svoje dílo, byl to tanec, konrolka blikala jako zběsilá a já vzpomínal na všechny hříchy v mojem životě, ale štěstí a technika stály při mně. jinak celou cestu až do Regensburgu zase sucho nebo mírně navlhlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza9007 Vloženo 21. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 21. Prosinec 2012 jednoho krásného dne ti nepomůže ani svěcená voda, natož ESP. Tím to samozřejmě nechci přivolávat, ale když máš venku kolem nuly, nebo lehký mínus, a ještě ke všem a nejlépe na mostě a jedeš tam jak tydýt... tak si za to můžeš sám 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarisek Vloženo 22. Prosinec 2012 Autor Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2012 Máš u mě bednu dvanáctky za tuhle poučnou radu. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza9007 Vloženo 22. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 22. Prosinec 2012 Kofola stačí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 10. leden 2015 Sdílet Vloženo 10. leden 2015 hosi co vsechno umi abs/esp u dvojkove oktavky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kyselinka Vloženo 10. leden 2015 Sdílet Vloženo 10. leden 2015 (editace) Elektronický stabilizačný systém ESP pomáha všetkým vodičom zvládnuť kritické situácie, v ktorých sa vozidlo dostáva do šmyku. Riadiaca jednotka prakticky neustále porovnáva aktuálne údaje o jazdnom stave vozidla s prednastavenými hodnotami. Ak sa údaje nezhodujú, vydá riadiaca jednotka pokyn k stabilizácii vozidla. Stabilizujúci systém na svoju funkciu využíva schopnosti ABS, ASR a niekoľkých ďalších špeciálnych snímačov. Vďaka nim sa zabráni prekĺzavaniu a zablokovaniu kolies. Princíp fungovania spočíva v znížení krútiaceho momentu motora a pribrzďovaniu vnútorného (v zákrute) zadného kolesa pri nedotáčavom šmyku, resp. vonkajšieho predného kolesa pri pretáčavom šmyku. ESP vodičovi významne pomáha, nie je však schopné prekonať platné prírodné zákony. ESP môže vodičovi pomôcť, len ak nie je prekročená hranica priľnavosti aspoň na tých kolesách, ktoré majú stabilizovať vozidlo. Co chces este viac vediet? Ranajky ti to do postele asi nepriniesie Editováno: 10. leden 2015, autor: Kyselinka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 10. leden 2015 Sdílet Vloženo 10. leden 2015 tak zajima me co vse to umi,zrovna vcera sem zjistil ze moje auto umi samocisteni kotoucu nebo tak neco,tak me zajima jestli existuji jeste nejake dalsi vychytavky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panet Vloženo 10. leden 2015 Sdílet Vloženo 10. leden 2015 https://www.youtube.com/watch?v=LW0YZGYk-gA podobných videi je dost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 10. leden 2015 Sdílet Vloženo 10. leden 2015 a co me to video jako ma rict?ze existuje esc? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panet Vloženo 10. leden 2015 Sdílet Vloženo 10. leden 2015 Tak vychazel jsem z dotazu: hosi co vsechno umi abs/esp u dvojkove oktavky? ESC by melo byt (jestli ne, tak se omlouvam) to same co ESP... http://www.bezpecnecesty.cz/cz/temata/bezpecnost-automobilu/aktivni-prvky-bezpecnosti/esp-esc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 10. leden 2015 Sdílet Vloženo 10. leden 2015 jasny me ale nezajima jak funguje esp ale co jeste esp,abs umi viz.jak sem psal,zjistil sem ze moje jednotka podporuje nejake samocisteni nebo suseni desticek tak me zajima jestli existuje jeste neco vic elektronická uzávěrka diferenciálu (EDS), • regulace prokluzu (ASR),• aktivní podpora řízení (DSR),• protiblokovací systém (ABS),• brzdový asistent,• asistent rozjezdu do kopce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panet Vloženo 10. leden 2015 Sdílet Vloženo 10. leden 2015 Tak to jsem z kombinace tech dvou dotazu nejak nevydedukoval... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 11. leden 2015 Sdílet Vloženo 11. leden 2015 v pohode,blbe se vyjadruju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 24. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2018 Ahoj mám dotaz. Jedná se sice o Octavii 2, ale ESP bude pracovat stejně všude. Mám první auto s ESP. Už jsem jej vyzkoušel na prázdné ploše trochu a funguje při ustřelení zadních kol a to až pri lehce větším smyku. Chvíli to dovolí ustřelit. Je to tak správně? A ještě jeden dotaz. Umí ESP srovnat auto i při smyku přední nápravy? Nebo zvládne jen zadek? Samozřejmě jej beru jako poslední nozovou záchranu a nebudu se spoléhat na něj, ale rád bych věděl jak to je. Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 25. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2018 S tebou to je jak u blbejch na dvorečku. Proč se ptát tam, kde je to správně, když to opakovaně napíšu, kde se mi to zrovna hodí. Toto bylo naposled! A nechci tady vidět žádné litanie proč. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 25. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2018 Nevim, co mas na mysli pod pojmem smyk predni napravy. Pokud to, ze chces zatocit, ale autu se nechce, tak ano, pribrzdovanim kol se ESP snazi auto nasmerovat do pozadovaneho smeru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skyjko Vloženo 25. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2018 Mam sice O3 ale mozem povedat ze ESP pri nedotacavom smyku nijako nezasahuje a vtedy je potrebne len aby vodic zachoval chladnu hlavu, pustil plyn a volant drzat stale rovnako natoceny. Zasahuje iba pri "ustreleni prdele" a v momente kedy sa zacinaju zadne kolesa predierat do boku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petan76 Vloženo 25. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2018 Má O3, ESP zasahuje i v nedotáčivém smyku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.