-
Aktuální příspěvky
-
nedá sa to už kúpiť, tiež som to zháňal, musel som si ich vyrobiť, resp. asi by sa dali aj repasovať
-
To fakt v dnešní době ještě existuje někdo, kdo nezná základní pojmy v oblasti výměny oleje u koncernu??? Výrobce jasně udává proměnlivý interval, kde maximum je 24 měsíců a 30 tis. km, podle toho, co nastane dříve. A však s ohledem na způsob použití a počtu studených startů atd. si algoritmus řídící jednotky sám určí km a datum výměny. Kdo své auto nemiluje a nechce si ho držet 10 let po záruce, nemusí řešit nic. V opačném případě není na škodu měnit olej dřív, třeba po roce, nebo po cca 20 tisících km. Já dělám první olej vždycky dřív, okolo 8-10 tisíc km. Další až po těch cca 20 tisících. Samozřejmě jen originál VW Longlife 0W-30. 5l kanystr stojí okolo tisícovky. + Filtr Mann za pár Kaček. Šroub ve vaně by měl držet, když je vana ocelová. Snad se nepletu. Přinejhorším ho prodají v jakémkoli Škoda/VW salonu.
-
Tak dreml nepomohl. Zbytek šroubu ven nešel. Dám to na jen na tři nebo vymýšlet nějaký úchyt?
-
No jo, kdysi jsem míval manuál a tam jsem brzdil motorem jedna radost. Tato S4 je ale automat, takže brzdění motorem/rekuperaci dělá auto samo dle radaru (pokud se přibližuje auto) nebo dle prediktivního tempomatu - blížím se k obci/zatáčce apod. Vůbec nevím, jak bych autu mohl jinak brzdění motorem vnutit (možná podřaděním pádlem? - ale to je pak hrozně vytočené). Všechno mám na režim Eco hned od začátku :-). No, budu to dál pozorovat a podávat hlášení...
-
Chce to viac predvídať a maximálne využívať plachtenie a ak je vzdialenosť na spomalenie plachtením moc krátka, tak zase brzdiť čo najviac motorom (=so zaradenou rýchlosťou). Ak ja sa s 2.0 TSI (S3 facelift liftback) dokážem dostať pod 5 litrov, tak sa to určite dá aj s 1.5 TSI v S4 (aj keď je to kombík). Treba si odjazdiť niečo, zvyknúť si na jazdenie s týmto motorom (u mňa to trvalo asi 10 tisíc km), minimálne adaptívny tempomat a prevodovku dať do Eco režimu a pôjde to.
-