Motor 1.3
411 témat v tomto fóru
-
preji fajn vecer, mel bych dotaz, do fildy chci dat turbo,nemusime se bavit jak,az se to podari dam vedet vsem kdo bude mit zajem, ale mam problem. chci koupit budik na mereni tlaku turba ale nevim jak ho zapojit. do ridici jednotky je asi blbost, 1.3 prece nemeri pretlak na turbu ze??? ale co je soucasti budiku netusim, je u toho psano jen montazni prislusenstvi. ma ten budik sam nejaky senzor??? ktery pak ukazuje namerene hodnoty?? nebo to ovlada u aut s turbem jednotka?? vubec nemam tucha jak na to. nerad bych dal 1500 jen tak a pak zjistil ze mi to je k h.... nemate se zapojenim nekdo zkusenosti??? prosim. :help:
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
-
zdravim panove jsem tu poprve tak doufam ze nezasiram forum mam dotaz. vlastnim felicii 40kw mpi. uz pul roku se trapim s napadem jak narvat do skodovackyho motoru turbo. dotaz zni tak, na jakou kompresi se u motoru muzu dostat aniz bych ho zlikvidoval. mam na mysli at to vydrzi bez uhony vsech soucasti. ale na max. mezni hranici. jao a este jeden. kdyz dam 2 tesneni pod sisku jaky mi vznikne obsah. mam v umysli motor dopovat turbem s obtokem a castecnum upoustenim tlaku do vyfuku. vim ze muzu motor znicit ale ma 150000km a od 3000ot. v nem neco zvoni takze je na hadry.
-
- 8 odpovědí
- 5,5tis zobrazení
-
-
Ahoj mam tu felicii 1.3mpi když je studena tak se do 2tis dusí musí se jet max 1/4 plynu.Děla to jen v tahu na volnoběh jde vytočit bez problémů. Když motor překročí 2tis už jede docela normálně , je jedno jely přepnuto na lpg nebo benzin děla to na oboje . Zatím sem přehodil nebo vyměnil , snímač otáček klikovky , teplotní čidlo, zapalovací lištu , svíčky,čidlo tlaku a teploty nasávaného vzduchu,filtr box,vyčistil a vyresetoval klapku,nový výfuk. Čidlo klepáni je snad ok na vagu se měněni hodnoty.Lambda sonda mrtva (zkousel sem to i s odpojenou a je to to samy) při studenym motoru by neměla mít vliv na funkci. Vag krom skratu na kostru u prvního a druhého válce (způs…
-
- 0 odpovědí
- 3,5tis zobrazení
-
-
Zdravím, k čemu slouží klapka pod filtrem ? Co získám tím že ji otevřu na maximum ? (Nyní je stále zavřená).
-
- 3 odpovědi
- 1,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Jsem autotechnický antitalent,vlastně vím kde se co mačká aby to jelo,ale už sem si s knihou lecos upravil.Bydlím nově v praze,nejbližšípřítel plynař je v roudnicy.Naposledy když jsem za ním jel my sklepl svíčky jel sem dom,i když za práci nic nechtěl benzín byl zbytečný.Nyní mě připřepnutí na plyn se auto zastaví jakmile uberu rychlost,navíc neplatí revize i když si spoje pravidelně mydlinkuji,poraďte prosím někoho v praze nebo co stím ať to zas frčí,jsem čerstvě v praze a zrovna nastoupil do práce takže peněz je pomálu
-
- 1 odpověď
- 1,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den. Chci vás požádat o radu. Vlastním škodu felcii 99 1,3 50 kW. Mám problémy se startováním. Když je studena, třeba den dva stojí, tak chytne nádherně. Když dojedu dom a za pět minut zkusím nastartovat tak chytne taky nádherně. ALe problém je v tom, že když třeba odejdu na 20 minut do obchodu a ona trochu zchládne tak ji natočím až třeba na potřetí. Napoprvé nikdy. Nevím si rady, čim by to mohlo být. Vyměnil jsme svíčky jinak všechno původní. Má najeto 81 000 km. Předem děkuji za rady.
-
- 2 odpovědi
- 2,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Mám problém. Mám Felicii 1.3MPI 50kw rv.99 a když nastartuju tak mě nedrží volnoběh (otáčky se pohybují kolem 500-800ot/min)ale motor si sám přidává a začne hodně kouřit z vejfuku. Asi po minutě po nastartování začne z vejfuku stříkat voda. Měl jsem to nastartovaný v garáži a během dvou minut sem měl pod výfukem louži a za ní uplně mokrou podlahu jak to stříká. Při studeném startu si přestala brát sytič (cca 1100ot/min). Má najeto 110 tis. a je garážovaná. Poraďte mi prosím, už si s tím nevím rady.
-
- 3 odpovědi
- 2,9tis zobrazení
-
-
Nazdar...mám problém s kurením na mojej felicie 1.3, snažil som sa to dať dokopy, všetko možné som vyskúšal (vymenil som termostat, prečistil som celý radiátor a už ked som mal vypustenu chladiacu tak som ju aj komplet celu vymenil) a problém pretrváva. Ked idem po meste tak mi kúri len letný vzduch ked auto je už zahriate poriadne a stojím na mieste tak mi ide horúci ale stále to nieje ono...Tak by som niekoho poprosil o radu lebo ja už fakt neviem čo s tym je...
-
- 7 odpovědí
- 2tis zobrazení
-
-
Ahoj pomůže mi někdo?Nejde mi to nastartovat na benzín a když ještě nebyl takový mráz tak na LPG to chytlo.Svíčky nové,baterie nabitá,čerpadlo dává až ke karburátoru a do něj už to nejde.
-
- 10 odpovědí
- 6,9tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
prosim kto mi môze pomôct niekedy mi nechce naskocit felicia mam motor 1.3lxi 50kw combi 1996 stojim na krizovatke a ked skoci zelena a chcem pohnut tak my to zdochne potom naskoci tak po 5az7 sekundach ako keby isel na 3 valce ale hned sa to spravi a ide to ok a obcas mi trha motorom ale len ked je zatazeny do kopca na nizkych otackach ked idem po dialnici 130km na pol plina tak je to ok. auto ide aj 5,6dni dobre ale niekedy nemôzem nastartovat aj 3krat za den. menil som vsetky filtre , RJ., cidlo volnobehu. palec hlavu rozd. ind cievku,sviecky,rozvody. auto bolo na diagnostyke v skodovke vsetko ok. kto mi poradi prosim
-
- 29 odpovědí
- 27,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
-
Chtěl jsem se zeptat. Mám takový problém, že při jízdě se mi auto zakuckává, v tu chvíli nereaguje vůbec na přidání plynu, vždy po chvíli to cukne a pak už jede ale za nějakou dobu to udělá znovu. Je to nepravidelné. Dělá to jak při teplém tak i studeném motoru. nevíte co s tím může být ??
-
- 1 odpověď
- 1,9tis zobrazení
-
-
Zdravím. Mám problém s ohřívaním motoru. Mám problém dostat teplotu na 70 stupňu a když se tam už dostane tak zase pada skoro až na budíku úplně dolů ... přitom motor docela topí když pak vjedu na parkoviště a začnu couvat a dělat blbosti teplo dokážu dostat na těch 90 stupnu a auto topí pořádně jak má. Kde by mohla být chyba? Chladící kapalinu mám a ještě jsem včera koupil a schválně dolil a nic:-( dneska zkusím změřit do kolika stupnu ji mam nařezenou a popřipadě mě napadá jestli neodešel termostat, že je otevřený a propouští pořád dokola
-
- 3 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám takový problém. V sobotu jsem se vracel z akce asi 40Km od městečka kde bydlím a felda mi zůstala stát asi po 15Km. Nešla nastartovat, prohledal jsem všechny pojistky a všechno v pohodě. Starter se točil a nic, asi po 20min jsem nastartoval bez problémů, jako kdyby se nechumelilo. Ujel jsem znovu asi 15Km a zůstal jsem znovu stát, zkusíl jsem jen otevřít kapotu a ochladit motor rychleji a po 15min. jsem opět nastartoval bez větších problémů. Dojel jsem k nám do města a asi 1Km před bydlištěm zůstal jsem znovu stát, teď to trvalo už asi 1hodinu než jsem mohl dojet domů. Nemá někdo podobnou zkušenost včem může být problém? Zkontoloval jsem elektriku jestli někde …
-
- 5 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Zdravím, potřeboval bych radu. Když najedu s mojí Feldou do větší kaluže,tak hned auto jede jen na 3 válce, takže na plyn auto začne střílet a když přepnu na benzín,tak to sice nestřílí,ale taky to jede na 3 válce. Po chvíli, když to nechám hodně v otáčkách na volnoběh,tak se to normálně rozjede (asi se to vysuší). S mechanikem jsme se dívali na zapalovací lištu, ale ta byla suchá a taky ostatní kabely a svorky byly v pořádku. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Není náhodou zespoda motoru něco elektrického, co by mohlo mít vliv na zapalování? Díky za odpověďi-jinak auto jede zcela v pořádku
-
- 1 odpověď
- 2,5tis zobrazení
-
-
Mám problém se startování felície přitom je nová baterka svíčky, startér včetně spínače. Při prvním nastartování to chytne a potom na volnoběh to zhasne. Když to zkusím po několikáté jen se protáčí startér a o bčas to blafne a nic víc nevíte čím by to mohlo být?
-
- 1 odpověď
- 2,2tis zobrazení
-
-
Už druhý rok se u Felicie 1,3 MPI rv. 97 potýkám s problémem, že po nastartování studeného motoru za mrazu (nejdříve pod -15 *C, nyní již cca pod -2 *C) vyskočí teploměr během 0,5 km do červeného pole teploměru a stoupá až za roh budíku, kde se drží dalších cca min. 5 km, pak prudce spadne (někdy mám pocit že tomu pomůže otřes motoru při nerovnosti na vozovce) na cca 40 (umoudří-li se dříve, klesne teplota zcela dolů, pokud později, klesne jen na cca 70) a potom se teplota pomalu ustálí na cca 90 a vše funguje správně. Upozorňuji, že pokud se nastartuje za teplejšího počasí nad -2 *C, motor se pomalu ohřeje během 1 - 2 km na 90 a vše funguje správně. Zjednodušeně se dá ř…
-
- 6 odpovědí
- 4,7tis zobrazení
-
-
Jedná se o Felicii 1,3 BMM 50kW rv96. Dříve se vyskytoval problém, že při zahřátém motoru byla vysoká ztráta výkonu a při rozjezdu se musel motor uvést do vyšších otáček než bylo potřeba. Donekonečna jsem laboroval s výměnami svíček a kabelů avšak nic. Nyní přišel problém s výfukem. Měnil se první díl kde je umístěná lambda sonda. Koupil jsem tedy novou část výfuku a jelikož byl problém vyndat lambdu, koupila se i sonda nová (BOSCH). Při této příležitosti ( a při předchozím několikahodinovém pročítání tohoto fora), jsem usoudil, že nejspíše bude problém ještě v teplotním čidle na domečku termostatu(4 vodičové). I toto čidlo je nové. Po této výměně se motor chová ještě z…
-
- 10 odpovědí
- 9,8tis zobrazení
-
-
Ahoj, před nějakým časem auto zlenivělo a po připojení na VAG se objevila závada - čidlo klepání - defekt. Pokud závadu vymažu, auto jede normálně, jakmile ale překročím cca 4000 ot při vyšší zátěži na vyšší rychlostní stupeň, závada se opět načte a auto zase zleniví. Provedl jsem výměnu čidla, kontrolu vedení od čidla do ŘJ, zkusmo výměna snímače otáček... NIC. Závada se stále opakuje, v servisu nevědí co s tím. Mám podezření na vadnou ŘJ. Neřešil jste někdo podobný problém?
-
- 9 odpovědí
- 8tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Menil som vodnú pumpu na Felícii 1,3 MPI a nezdá sa mi uloženie motora. Silentbloky sú trocha skrútené. Nevedel by mi niekto poradiť, ako postupovať pri uložení motoru do správnej polohy? Veľmi pekne ďakujem za pomoc.
-
- 2 odpovědi
- 1,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, po zahřátí se mi stávalo, že motor z ničeho nic začal přidávat plyn tak, že otáčky kolísali třeba mezi 1000-3500 tak dlouho, dokud jsem nevypl zapalovaní a chvíli jsem počkal. Pak to většinou přešlo (po chvíli se ale objevilo znovu). Byl jsem upozorněn na špinavou škrtící klapku. Tu jsem absolutně vyčistil, namontoval z5 a nastal (při prvním nastartování) další problém a to, že když jsem přidal plyn, otáčky zůstaly viset + když jsem jezdil tak se mi stávalo to co před tím, tedy že mi dost silně začaly kolísat otáčky (když se člověk rozjíždí v koloně na křižovatce tak je to celkem průser). Nechal jsem klapku nastavit přes vag, tak jsem si řekl že to bude OK. Po nast…
-
- 6 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
Ahoj, navštívil jsem STK a neprošel jsem na emise v položkách : - NAMĚŘENÝ OBSAH CO: LPG - 4,142%, benzin - 0,174 (má být max. 0,5%) - NAMĚŘENÁ LAMBDA: LPG - 1,198, benzin 1,094 (má být 0,97-1,03) Při výpisu VAG hlásí trvalou chybu "vstřikovací ventil - zkrat na kostru 1. a 2. válce" Dovete mi prosím někdo poradit, kde bude chyba popř. jak ji nejlépe odstranit? I při "zkratu na kostru " auto jezdí na LPG i benzin dobře. Pokud to nebude nutné, nechce se mi zbytečně kupovat vstřikovací ventil nebo lambda sondu, abych zjistil , že tím to není a chyba je jinde... Mám Felicii 1,3MPI- 50 kW facelift (r.v.1998) s LPG Díky!
-
- 7 odpovědí
- 5,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobry den. Mam feliciu 1.3 MPI z roku 2000 a mam problem ze budik mi vobec neukazuje teplotu. Ani sa nehne aj ked idem hodinu na aute. S ventilatora mi ide teply vzduch, tak chcel by som sa opytat v com by mohla byt zavada cidlo,termostat alebo nieco insie?? za rady dakujem
-
- 1 odpověď
- 3,7tis zobrazení
-
-
Dobrý den. Mám problém s felicii 1.3 MPI r.v.99. Když při jízdě přidám plyn, motor takzvaně 3 - 4 sekundy přemýšlí a potom se pomalu dostává do tahu. myslím tím že prakticky nemá žádnou akceleraci. Při jízdě na 4 po rovince při rychlosti 50-60 km/hod stále pocukává. Když prudce přidám, chvilku se neděje nic a potom jak jsem psal pomalu zabírá. Je jedno jestli je to rovinka nebo v kopci, dělá to v každé situaci kromě toho když vyjíždím s chladným autem. To je vše v pořádku do doby než ujedu 500- 1000m a trochu se ohřeje a pak to začne být "líné". Při startu vždy otáčky vyletí nahoru, hned spadnou a drží mezi 700 - 900ot/min. Ješte bych napsal, že pokud je to chladné moto…
-
- 7 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Dobrý den všem, mám Felicii 1,3 Mpi 1999 a mám takový problém - ráno, když nastartuju, tak chcípne. Když pošlapu na plyn, začne se dusit. Jakmiile se rozjedu, je vše OK. Vyčistil jsem škrtící klapku, senzor nasávaného vzduchu, udělal reset ŘJ programem od Motor Diag, nastavil škrtící klapku Vagem. Zkontroloval jsem svíčky, vypadají OK. Závada se stále projevuje. Nevíte někdo, čím to může být? Díky za tipy a rady
-
- 7 odpovědí
- 5,6tis zobrazení
-
-
Může mi prosím někdo říct odkud jde signál do ukazatle teploty na přístrojové desce u Felicia 1.3 MPI? Je to čidlo termostatu nebo čidlo teploty na chladiči? Měnil jsem čidlo termostatu, pak i budík a ručička se po zahřátí stále ani nehne.
-
- 1 odpověď
- 3,4tis zobrazení
-