Motor 1.6
145 témat v tomto fóru
-
Nazdárek, Mám fel 1.6, cca 150tis km a už docela dlouho se snažím přijít na následující závadu, proto budu rád za každou myšlenku nebo podobnou zkušenost. Pokud na volnoběhu držím pedál okolo 1000ot, tak motor houpe v rozmezí snad 200ot, prostě přidává a ubírá (na studenym motoru je to stejné ale ve vyších točkách). Při jízdě, když třeba v koloně se chci šourat na dvojku s podobnejma točkama, nebo si před zatáčkou přibrzim motorem a potom chci do zatáčky přidat, tak to škubne jako blázen. Při vyžších točkách je to ok. Na volnoběh pak klapka střídavě otvírá a zavírá, ozívá se klapání tý klapky a ten volnoběh je taky dost mizernej (nechcípá to, není špinavá ani špatná kla…
-
- 10 odpovědí
- 8,4tis zobrazení
-
-
-
U fel 1.6 MPi, v mieste spojenia plastoveho privodu vzduchu a hrdla klapky je gumene tesnenie-kružok. Tento kružok mam poškodeny, dosledkom čoho tam sici prisavany vzduch a von unika mensie mnostvo oleja, ktore malo povodne zhoret v spalovacom priestore. Nemozem zohnat samotny kruzok, kedze sa vraj dodava len s castou plastoveho vedenia vzduchu( za 450.-), ktore je bezchybne. Poradte prosim, kde hoci aj v SR a CR mozno takyto kruzok kupit. Dakujem
-
- 2 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, prosím poraďte.... už 3 měsíce se potýkám s uvedeným problémem. Jsem čerstvě po výměně škrtící klapky (řídící jednotka hlásila chyby základního nastavení škrtící klapky), mám vyměněnou lambda sondu (sice za starší, ale funkční), zkoušel jsem měnit palec i víčko rozdělovače. Nic nepomáhá, při zvýšené vlhkosti vzduchu, např. za deště, sněžení, nenastartuji. Startér točí, baterie je v pohodě (zatím), chytne to třeba až na počtvrté i při celkem dlouhých startovacích pokusech (5 - 10 vteřin). Pak se motor rozběhne jakoby váhavě, jako když neběží všechny válce, ale rozběhne se. Pak už to celý den jezdí a startuje bez jediného problému. Nesetkal jste se někdo s pod…
-
- 2 odpovědi
- 4,7tis zobrazení
-
-
zdravim vsechny, vi nekdo jak je oznaceny termsotat WAHLER na felici 1.6 ? nevidim na nem nikde nazev, jen cisla... doufam ze mi neprodali nejakyho polaka jako Wahlera....
-
- 1 odpověď
- 4,7tis zobrazení
-
-
Ked som si v r. 1990 kúpil nový Favorit, bol som zhrozený, ze motor pri rannom starte krátko (1-2s.) zaklepe. Reklamacný technik prípad uzavrel ze vsetko je OK, lebo olej po dlhsom (nocnom) stati ztecie a nez sa po starte dostane na loziska klukovej hriadele moze zaklepat. Teraz som sa dostal ku Fel. 1.6 MPi a je to tu. Po starte zaklepe. Je to v poriadku? Dik za nazory.
-
- 9 odpovědí
- 3,6tis zobrazení
-
-
moze mi niekto povedať, koľko stojí klimatizácia do felicie 1,6 Mpi? ďakujem!
-
- 4 odpovědi
- 2,7tis zobrazení
-
-
Ahoj, má někdo zkušenosti s výměnou chladící kapaliny na Felicii 1,6? V dílenské příručce je napsán objem chladící soustavy 6l. Po odpojení spodní hadice u chladiče jsem nechal starou vytéct, propláchnul čistou vodou,nechal vše vytéct, dal zpátky, ale zpátky se mi tam vlezlo nové jen cca 4l. 1.6 motory nemají výpustný šroub na chlad. kapalinu dole, takže se to musí dělat přes tu hadici. Zajímalo by mě, jestli tam teda vlezlo jen těch 4l, tak tam mám novou směs 4l + 2l starého "bordelu"? Ten poměr voda/kapalina nevím a nevím tedy ani do kolik stupňů mrazu to mám. Ředil jsem to na cca -25st, ale teď to bude kdoví kolik. Má někdo zkušenosti s tímto?? Díky moc za rady.
-
- 11 odpovědí
- 32,7tis zobrazení
-
-
Nevíte někdo, pod jakým číslem skupiny se nastavují krajní hodnoty u Felicie 1,6 55KW? Ve VISce je nasána skupina 001, ale mně to nefunguje??? Dík
-
- 2 odpovědi
- 3,6tis zobrazení
-
-
Motor mi zacal hrozne kleoat skoro jak dizl , a v servisu mi rekli, ze nez delat grn. tak radsi novy motor. POradte mi prosim kde ho sehnat.. Predem dik za odpoved ci radu.....
-
- 8 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Nazdárek, mám krátce feldu 1,6. Poslední asi tři tisíce mám problémy s klapkou. Proběhlo vyčištění, to pak bylo lepší, teďka už to zase stojí za prd. Mám auto po diagnostice, potenciometry ok, spínač volnoběhu ok a do klapky jednotka pouští napětí celkem ok dle dílenský příručky. Vypadá to že je něco s tím motorkem to nastavuje klapku. Problém je, že nevím jak se na ten motorek dostat. Někdo myslím tady v těch fórech psal že ten motůrek čistil. Nevíte jak ten motůrek dostat ven, jak to rozebrat aby to pak ještě fungovalo? Mám klapku na stole, ale jak do ho koukám, tak tak mě nenapadá jak do toho...?
-
- 2 odpovědi
- 3,2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, Mám 1.6 Felicii a mám následující problém. Když na volnoběh pručejc přidám plyn, je nejdřív škytnutí a pak se rozjede. Za jízdy když jedu, brzdím motorem a pak chci zase přidat plyn, tak přidávám plyn, nejdřív nic a pak to škubne a rozjede se. Měl jsem do toho špinavou klapku a chcípání na volnoběh, tak jsem myslel že to spolu souvisí, ale dělá to pořád. Čistil jsem klapku, restartoval jednotku, svíčky nový. Chtěl jsem ještě zkusit jinou Lambdu, ale nedostal jsem jí ven, měl jsem na klíči trubku, páka jako bejk, klíč jsem rozšklebil a lambdu jsem nepovolil. Nemá někdo zkušenosti, co by to mohlo dělat? Neví někdo jak se projevuje špatná lambda a taky nějakej f…
-
- 7 odpovědí
- 3,4tis zobrazení
-
-
Ahojte pred nedavnom som sa chcel pozriet kolko mam chladiacej kvapaliny v nádržke a kvapalina je od niecoho spinava plavaju v nej velmi male ciastocky niecoho tazko rozpoznatelneho podla mna je to asi hrdza. no po okrajoch nadoby je nieco take ako nejaky maz. ubytok oleja som nezistil ani z neho neubudlo a co sa tyka chladiacej kvapaliny ani ta sa nestraca. auto ide uplne v pohode nezahrieva sa. Co s tym moze byt? Kamarat mi povedal ze mam niekde prasklinku na hlave alebo podfuknute tesnenie pod hlavou... co podla mna je trosku take nepravdapodobne.. mam nabehane 115 000km je to felicia 1,6MPi r.v. 1996. Dik za info co s tym moze byt. Skusim v najblizsej dobe preplach…
-
- 3 odpovědi
- 21,9tis zobrazení
-
-
Ahojte mam jednu otazku... Ak niekam idem motor sa zohreje na optimalnu teplotu 90st. C., rucicka sotji mierne nad hrubou bielou ciarkou na ukazovateli. Ak ale niekde zastanem v zapche v meste a nemam zapnute kurenie v aute badam ze kvapalina sa ohrieva teda rucicka ukazovatela teploty motora ide hore vystupa mierne pod poslednu rucicku bielu a pocut ako zopina teplotne cidlo a zopina ventilator na chladici... Inak ak idem niekde na dlhsiu trasu a idem dole z kopca a mam zaradený rýchlostný stupen rucicka teplott ide niekedy az pod hrubu bielu ciarku na ukazovateli teploty motora... a to je si mylsim v pohode ne? Chcem sa opytat je to normalne aby sa ten motor takto a…
-
- 9 odpovědí
- 6,1tis zobrazení
-
-
Ahojte, chcel som sa Vás opýtať či už niekto z Vás menil svojpomocne rozvodový remeň na felícii 1.6MPi. Mne bol menený v servise na 75 000km.... no teraz mam nabehaných 108 000km. Ako som naňho pozeral je vcelku zachovaly žiadne poškodenia som nezbadal..no to nemusim ani vidieť a môže rachnút a pozeral som do knihy AKO NA TO!! a nevzyzerá to byť veľmi ľahké. Robil to už niekto sám?? Za nejaké rady, typy,skúsenosti vopred ďakujem. Neviete čo to asi komplet stojí v dnešnej dobe v servise koplmet praca+remeň+kladky?? DIK
-
- 15 odpovědí
- 17tis zobrazení
-
-
zdravim,tak predbezne uvazuji,jak posilit moturek ve sve feline 1.6l,nemate nekdo nejake info,zkusenosti,jestli by slo bez nejakych extra komplikaci dat 1.6l 74kW z koktavky do felicie???dik moc za kazde info
-
- 5 odpovědí
- 2,3tis zobrazení
-
-
Ahojte chlapi... trochu som cistil motor u mojej Feldy 1,6 a zistil som pri rozoberani vzduchoveho potrubia kt. je od filtra az po klapku z niekadial mi tam tlaci vonku.. klapka je cista ale okolotoho potrubia zvonku je olej nie vela cca vyliaty stamperlik... neviete mi poradit co to moze byt alebo co sa tym da urobit... nemam ani velku spotrebu oleja mozno od vymeny som dolial cca do 2dcl... a to uz mam olej asi po 11000 km... Motor ide ako hodinky... nic sa zvlast nedeje ani spotrebu nemam velku... co to moze byt? Dik majte sa
-
- 1 odpověď
- 3tis zobrazení
-
-
Dobrý deň,našla som Vašu stránku a tiež potrebujem pomoc.Mám felíciu 1,6 r.v.97 , ktorá začala blbnúť. Keď bolo vonku teplo zo začiatku pri pridávaní cukala- dusila sa - trhala , ževraj mala moc paliva tak vymenili škrtiacu klapku , no robilo to aj potom . pred dvoma týždňami mi to skapalo úplne. Mechanik mi kázal odpojiť na 10minút baterku , potom išla bez problémov asi dva dni. Teraz pri naštartovaní chvíľu drží otáčky potom buď skape , alebo sa umúdri a ide ale tak , že to trhá až do 4rýchlosti , dá sa s tým ísť len s pomalým pridávaním plynu a to už vymenili káble , sviečky, lamda sondu, čidlo tepl.,rozdelovač., palivový filter. Na počítači to nevypisuje žiadnu záva…
-
- 8 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
mam feldu 1.6 r.v97 a už delší dobu mi chcípá a to při podřazování,ale už i při stání.Mohlo by to být škrtící klapkou,nebo něčim jinym?
-
- 6 odpovědí
- 3,9tis zobrazení
-
-
Nazdar lidi,třeba někdo poradí. Takže mám motor 1.6 a za studena tj. po nastartování a malém ohřátí,jak kdy se motor nenechá tak dobře vytočit do otáček tj. nad 3500tis/ot,jak kdyby ho něco brzdilo. Už mám vyměněný palivový filtr,vzduchový filtr,lambda sondu a ted i svíčky..po nic se motor nechá o trochu lépe vytočit do otáček ale netáhne. Jezdím trasu tak kilometr..začíná to rovinkou (500m) a pak táhlé stoupání (500m/ převýšení cca 20m) a nedá to víc jak 110-120km/h. Výfuk vypadá ready....i kat,tak už nevím. S tím ohřátím mi to připadá,že by mohlo být nějaké čidlo co určuje směs. Na VAGu to bylo,základní nastavení klapky uděláno,hlásilo to akorát tu lambdu,ta se vymě…
-
- 27 odpovědí
- 11,4tis zobrazení
-
-
Nejprve se omlouvám, že píšu do fora Octavia a ptám se na Felicii. Nicméně se jedná o stejný motor a vím, že stejný problém se týká i Octavií. Takže: Pokud startuji studený motor a venkovní teplota je nad 15 stupňů, tak po nastartování po dobu cca 20 vteřin je motor krmen dosti bohatou směsí (je to vidět na PP) a motor sebou dost mele. Bohatost směsi se pomalu snižuje a po uplynutí této doby je sluchem poznatelné okamžité uklidnění chodu motoru. Startování motoru je bezproblémové a vždy naskočí na první ťkunutí startéru. Spotřeba je taky perfektní 6.2 l/100km. Při teplotách pod 15 stupňu se toto neděje a směs je paradoxně chudší než při vyšších teplotách. Zajímalo by mě …
-
- 12 odpovědí
- 5,8tis zobrazení
-