micenko Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 Ked som si v r. 1990 kúpil nový Favorit, bol som zhrozený, ze motor pri rannom starte krátko (1-2s.) zaklepe. Reklamacný technik prípad uzavrel ze vsetko je OK, lebo olej po dlhsom (nocnom) stati ztecie a nez sa po starte dostane na loziska klukovej hriadele moze zaklepat. Teraz som sa dostal ku Fel. 1.6 MPi a je to tu. Po starte zaklepe. Je to v poriadku? Dik za nazory. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manji Posted October 3, 2007 Share Posted October 3, 2007 Ked som si v r. 1990 kúpil nový Favorit, bol som zhrozený, ze motor pri rannom starte krátko (1-2s.) zaklepe. Reklamacný technik prípad uzavrel ze vsetko je OK, lebo olej po dlhsom (nocnom) stati ztecie a nez sa po starte dostane na loziska klukovej hriadele moze zaklepat.Teraz som sa dostal ku Fel. 1.6 MPi a je to tu. Po starte zaklepe. Je to v poriadku? Dik za nazory. Nie je to v poriadku aký ptam máš olej? (SAE???) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peterka Posted October 3, 2007 Share Posted October 3, 2007 Když zaklepe , řekni - dáále... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
z00m Posted March 4, 2008 Share Posted March 4, 2008 Máš nevhodný olej, alebo ho máš málo a tak chvíľu trvá kým ho vytlačí na ventily, takže tie chvíľu klepocú. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rondob Posted March 4, 2008 Share Posted March 4, 2008 Máš nevhodný olej, alebo ho máš málo a tak chvíľu trvá kým ho vytlačí na ventily, takže tie chvíľu klepocú. noooo mne to robí stále keď motor vychladne asi 3 sec. mi po naštartovaní svieti mazanie. Mám 8000 km po GO a netuším čo to je? Je to vážna závada? Inak motor bol dlho prevádzkovaný na olej 15w40 teraz po GO je tam 10w40 može to byť tým? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
z00m Posted March 5, 2008 Share Posted March 5, 2008 noooo mne to robí stále keď motor vychladne asi 3 sec. mi po naštartovaní svieti mazanie. Mám 8000 km po GO a netuším čo to je? Je to vážna závada? Inak motor bol dlho prevádzkovaný na olej 15w40 teraz po GO je tam 10w40 može to byť tým? Olej by nemal vadit, ale ta kontrolka mazania sa mi nepozdava. Mas urcite dost oleja? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rondob Posted March 5, 2008 Share Posted March 5, 2008 nie oleja mám dostatok ale netusim co s tym je. Može byt niečo z čerpadlom? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matthes Posted March 5, 2008 Share Posted March 5, 2008 nie oleja mám dostatok ale netusim co s tym je. Može byt niečo z čerpadlom? 1,6 ma hydrostely ne? A vymenili je pri GO? A taky zalezi co u nich znamena GO - generalni oprava, ale taky omyti atd ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
z00m Posted March 6, 2008 Share Posted March 6, 2008 1,6 ma hydrostely ne? A vymenili je pri GO? A taky zalezi co u nich znamena GO - generalni oprava, ale taky omyti atd ... Ma, ale ked je sucho, ventily klepocu aj tak. S tou GO mas pravdu. Ja by som to nechal radsej skontrolovat u niekoho ineho. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NNNTomas Posted March 12, 2008 Share Posted March 12, 2008 Jestli klepání jde od ventilů, je vše v pořádku... pokud to tedy max. do minutky přestane... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts