Elektrika
376 témat v tomto fóru
-
Dobreej, jsem technik samouk, mám sice zkušenosti s kabeláží motorek a skutrů. Dostal jsem do vlastnictví dřív pracovní pickup a tak se ho snažím dostat aspoň trochu do kurzu. Také jsem dostal kameru na záznam jízdy, je na zapojení do 12v ždířky, ale funguje furt, ikdyž je motor vyplý a nechce se mi pokaždé vytahovat ze zásuvky. Tak jsem chtěl napájení napojit na kabeláž od rádia, aby kamerka šlapala po zapnutí klíčku. Jenže! Taky jsem se "podíval" pod volant na kabeláž, jestli by to tam nebylo jednodušší, ale chvíli na to sem kryt zase vrátil zpět. Tak jsem odpojil konektory rádia a proměřil, kterými dráty proud teče a ne a tak. Mám rádio Symphony, co se dávalo do Octy I…
-
-
- 10 odpovědí
- 4,6tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, mám takový problém s Felicii combi 1.6MPI, rok 1997, podobný věci se tu řešili a omlouváme se jestli něco duplikuji, ale přišlo mi to trochu rozdílné... při jízdě z ničeho nic začne cvakat relé, otáčky spadnou na 0, pokud je nastartováno, tak motor běží, ale na nic nereaguje, když vyhodim rychlost, tak motor zhasne... pokud je to za jízdy, např. dálnice tak při zařazení motor naskočí, ale na nic opět nereaguje, jen cvaká relé... - když zastavim a chci nastartovat, otáčkoměr jen poskočí a jen cvaká relé (viz video Skoda felicia combi (16 MPI, 97) cvakání relé.mov, ke konci), někdy se otáčkoměr nekontrolovaně pohybuje sem a tam... - přijdu za půl hodiny …
-
- 1 odpověď
- 5,5tis zobrazení
-
-
-
zdravim, staviam zo starej felicie buginu, z dôvodu ze mam dost casu, priestoru, a tiez ma to baví chec som najprv pouzit motor z favorita, ale tato felicia nam sluzila uz peknych 19 rokov a je cela prehnita, plus motor ma uz skoro 300 000km, a napravy a tlmice su dost vybuchane, takze oprava by uz bola nerentabilna, problem je ze chcem pouzit co najmenej elektriky, ziadne radio, svetla, spinace, smerovky, proste som vybral komplet kabelaz a nechal som len holy motor s cidlamy a riadiacov jednotkov, potreboval by som vsak oznacenie pinov riadiacej jednotky ak to niekto vie, ostali mi totiz dva nezapojene kable a nechcem ich nespravne zapojit, chcel by som aby to malo len…
-
- 0 odpovědí
- 2,5tis zobrazení
-
-
Zdárek, nevíte někdo jaký je význam signálů přicházejících od lambda sondy? Lambda dává 0-1Volt, nevítě někdo co to znamená když se to blíží k 0V a pak k tomu 1V? Jedna možnost je žádná nespálená směs ve výfukových plynech a druhá je spousta nespálené směsi, otázka je kdy je která.
-
- 5 odpovědí
- 5,7tis zobrazení
-
-
Zdravim.Neviete mi niekto pomoct ?mam alarm a central.Chcem aby s dialkovym od alarmu sa mi odomkli aj dvere.Nasiel som riadiacu jednotku aj od centralu aj od alarmu.Ta od centralu ma dva kabliky ktore su urcene na prepojenie s alarmom prave kuoli tomu.Ale problem je ze neviem kde ich mam do tej riadiacej jednotky strcit (do tej alarmovej).Da sa to vuobec spravit ?alebo je na to nejaky recept?A ak uz ist s tym do servisu tak to vedia spravit? a kolko to asi bude stat?diky pekne za odpovede
-
- 23 odpovědí
- 18tis zobrazení
-
-
Čau tak mám tady další problém, rád bych si dal na mou felinu denní světla nevím ještě přesně kam ale asi to bude místo mlhovek dolů do nárazníku ale nevím jestli není nějaký lepší místo. Mužete poslat foto nebo nějak popsat jak to má te vy na felinách???? Děkuju na odpovedi
-
- 25 odpovědí
- 24,9tis zobrazení
-
-
dobry den prosim o radu..kdyz me klesnou otacky pohasinaji svetla a min fouka vetrak jako treba u pionira..naopak pri vyssich otackach nad 2000 me prestane jet radio obcas se stane ze me rve oznamovac rosvicenych svetel i kdyz sou zhasle a pri podrazovani zdecha nejcasteji ze 3 na 2 nevite cim to muze byt dik moc..
-
-
- 25 odpovědí
- 13,1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj škodováci, mám feldu 13Mpi 2000. Už se mi párkrát stalo, že jsem stál směnu tj 9 hodin na dešti nebo vlhku a pak mi nešlo nastrovat. Startér točí, ale jen na 2 pak se mi vybije baterie. Čerpadlo natlakuje a pak vypne( teď se mi ale stalo že stále cucalo-musel jsem zakolísat s autem a pak to cvaklo). Prostě: sednu do auta nenastatuju- přes kabely jo, pak jedu cca 1 km do města a pak nemám problém s nastartováním.nemusím ani jezdit a na podruhé to chytne. Nějaké rady?
-
- 2 odpovědi
- 3,7tis zobrazení
-
-
zdravínm, mám problém s elektrikou ve felicii 1.3. Při "prudké" akceleraci mi začne cvakat relé (mám tam nějaké šedivé s číslem 18). Začnou problikávat světla, topení, vyhřívání zadního okna atd a jejich kontrolky. Relé vypadá na pohled OK, ve staré felicii není, neměl jsem zatím možnost ozkoušet jiné. Uzemění na pohled všude OK, kontrolka dobíjení nesvítí. Nevíte někdo čím to může být, může být lehce v řiti alternátor? Zatím to dělá jen při akceleraci. Díky
-
-
- 6 odpovědí
- 14,7tis zobrazení
-
-
-
Prosím o pomoc,měnil sem si zámky na Felicii a když odemikám na straně řidiče tak se mě odemčou všechny kromě dveří u spolujestce a když zamikám tak to musím udělat taky zvlášť ale když zamikám dveře a odemikám u spolujestce tak se mě odemčou všechny 4 ale co mám dělat aby se mě odemčely i když odemikám u řidiče?? Děkuji za radu
-
- 1 odpověď
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravím všetkých. Mám problém so spínacou skrinkou vo Felicii r.v.99. Otcovi sa nevracia kľúčik pri štartovaní a nechcem, aby zničil štartér, tak to chcem urobiť. Pravdepodobne to bude spodok-elektrická časť spínačky, čo už mám nové, len mám otázku k rozoberaniu. Viem, že u Felicie je to komplikované, tak sa chcem opýtať, ako najjednoduchšie vymením ten spodok, bez komplikovanejšej rozoberačky a rezania šrúb a rozoberania prístrojovky???
-
- 0 odpovědí
- 4,3tis zobrazení
-
-
Zdravím, Našiel som na Felicii 1,3 MPI, r.v. 2000 v poistkovej skrini divný kábel. Viete mi povedať na čo sa používa, alebo na čo tam je? (napr. predpríprava na xy) Ďakujem.
-
- 2 odpovědi
- 2,4tis zobrazení
-
-
Dobrý den, mám Felicii RV 1996 1.6 LXi a potřeboval bych spárovat DO s centrálním zamykáním. Do dneška vše fungovalo OK, ale dnes se mi to podařilo rozházet. U auta jsem omylem spustil alarm, ten jsem se pokoušel vypnout přidržením tlačítka pod kastlíkem a až poté mi došlo, že musím otočit klíčem v zapalování a tlačítko zmačknout. Od té doby DO nefunguje. Jak se tedy dá DO spárovat s centrálem v autě? Do manuálu jsem se zkoušel, ale nic jsem tam nevyčetl(možná jsem ale hledal špatně, ale to si nemyslím). Předem díky za rady.
-
- 0 odpovědí
- 7,9tis zobrazení
-
-
Zdravičko pánove mám takový problém naboural jsem auto na zadek a odneslo to i tažné zařizení. typek co mi to opravoval ho odřezal a taky kabely staré tam nechal ale ted mi nejdou zadní světla obrysová a brzdová světla. mužete mi prosím řict jak to mužu zprovoznit?? diky moc EDIT: No jinak rozchodil jsem skoro všechno kromě brzdových světel nejde do nich proud... zkontroloval jsem pojistky i žarovky a nic
-
- 6 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahojte. Prosím, chcel by som sa opýtať, či mi neviete poradiť, ako zistím typ alarmu meta. Krabicu nemám, a niekam som založil návod na použitie. Chcel by som zistiť, ako alarm resetnúť. Stala sa mi taká zaujímavá vec. Bol som v nemocnici, priamo v areáli a uzamkol som auto. Keď som sa vrátil, za boha som ho nevedel otvoriť. Nakoniec sa mi to zázrakom podarilo. Začalo mi to ale blbnúť. Odvtedy, keď auto uzamknem, všetko sa zavrie, okrem vodičových dverí. Tie musím zamknúť kľúčom. To isté je pri odomknutí. Odomkne všetky dvere, okrem vodičových. Tie musím odomknúť zasa kľúčom. Už som z toho na hlavu, hlavne keď sa trepem z obchodu, musím nákup vyložiť pred auto, zamknúť, v…
-
- 2 odpovědi
- 4,2tis zobrazení
-
-
zdarec chcu se zeptat jak vyměním na feldě 1.3 BMM palec rozdělovače zkoušel jsem ho vydělat a nejde ven víte někdo jak na to ?
-
- 1 odpověď
- 4,6tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Nazdárek lidi chtěl jsem se zeptat, jsem elektrikář slaboproud a doma se mi válí hromada domovních jističů. Dá se místo odpojovače použít domovní jistič? Zkoušel jste to někdo. (Auto půjde na prodej reším nutné závady nejlevněji )
-
- 4 odpovědi
- 3,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, na feldě r.v. 99, 1.6 mi najednou z ničeho nic přestal jít centrál. Dveře u řidiče reagují jenom na to když je auto zamknutý a já ho chci odemknout, u spolujezdce to je naopak. Nevíte někdo čím by to mohlo být? Zkoušel sem už sundat tapec, ale tam se mi zdá všechno v pořádku. Co sem se tady dočet na foru tak sem koukal i po drátech a po pojistkách ale vše je ok. Díky za každou radu
-
- 2 odpovědi
- 2,1tis zobrazení
-
-
Zdravim Chtel jsem se jenom zeptat protoze pri nastartovani auta mi problikavaji svetla a problikava kontrolka dobijeni. Po nejakych 50km mi uplne zhasnou svetla zacnou cvakat relatka a auto uplne umre. Zkousel jsem merit napeti na baterce pri nastartovanem motoru a je tam hodnota 13,6V ale kazde asi 2s skoci na nulu. zkousel jsem rozebrat regulator napeti na alternatoru a je tam jeden uhlik o polovinu mensi jak ten druhy ten vetsi ma zhruba 2cm a druhy cca 1cm. Chtel jsem se zeptat jestli v tom muze byt problem dobijeni baterie a jestli budu muset koupit novy regulator napeti. Dekuji moc za odpovedi
-
- 2 odpovědi
- 2,3tis zobrazení
-
-
Zdravim Muzete mi prosim vas nekdo poslat schema zapojeni prednich mlhovek. prestaly mi svitit a nevim kde je problem. Dekuji vsem
-
- 2 odpovědi
- 5,9tis zobrazení
-
-
Ahoj všichni, prosím poraďte. Před časem mi začal bláznit palubní počítač na Feldě 1,6 MPI. Fungují : teplota, dobíjení, měří čas i kilometry ale údaje související se spotřebou se zbláznily. Při volnoběhu mi ukazuje spotřebu někdy dobře 0,8l/h, nekdy 0,0 při jizdě najednou začne ukazovat 32l/km, nekdy dobře, nekdy 0,0. S tím pak souvisí i údaj o průměrné spotřebě, kterj je mimo realitu. Mám od toho i návod ale je trochu nejasnej. Doufám, že je špatnej nějakej kontakt na průtokoměru, nebo tam průtokoměr není a snímá to impulzy ze vstřiků? Prosím poraďte mi někdo, kam mám juknout a co případně zkusit vyměnit, čím zahejbat, co proměřit. Děkuju Jameson
-
- 6 odpovědí
- 4,4tis zobrazení
-
-
Zdravím, chtěl jsem se zeptat jestli je normální, že skoro co 2-3 měsíce mi odchází podsvícení budíků u otáčkoměru a rychloměru. Také jsem se chtěl zeptat jestli na to má nějaký vliv teplota, protože ted mi aktuálně opět odešla žárovka otáčkoměru a týden na to žárovka světlení paliva... Předem díky za odpovědi
-
- 12 odpovědí
- 12,4tis zobrazení
-
-
Ahoj,zajímalo by mě,jak je složité vyrobit náhradní klíček k feldě.Mám pouze jeden,je to origo s imobilizérem,rok 1996.Dík Radek
-
- 2 odpovědi
- 5,8tis zobrazení
-
-
Dobrý den,pomůže mi někdo s přístrojovkou? Nesvítí, pojistky jsem zkontroloval. Vše O.K. Není někde nějaká rozpojená či orezlá patice? Kdyby nesvítily kontrolky, tak nevidím vůbec nic. Děkuji za radu.
-
- 63 odpovědí
- 42,5tis zobrazení
- 1 sledující
-