-
Aktuální příspěvky
-
Od fabia14aze · Vloženo
Ahoj, moje zkušenost s výměnou brzdové kapaliny v autorizovaném servisu. Poslední výměna brzdové kapaliny byla v mé fabii (1.0 MPI 44kw) v roce 2023, také provedena v AS. Nyní jsem chtěl kromě výměny brzd. kapaliny vyměnit i chladící kapalinu ( již 8 let stará). Opět jsem fabii svěřil do AS, nahlásil úkony, které požaduji. Fabii jsem tam nechal, předal klíčky. Když jsem byl se doma,tak mi volá technik a povídá, jestli si přeji pouze dolít chladící kapalinu. Říkám, že ji chci komplet vyměnit. A pak mi říká, že brzdová kapalina je nová, že není potřeba ji měnit (asi ji testovali), říkám mu že je 2 roky stará a také ji chci vyměnit. Technik povídá, že tedy ok. Auto bylo v servisu asi 3 hodiny. Cena 3113,- .( Za demontáž a montáž toho plastového krytu- aby odpojili spodní hadici vody - drží na 6 torxech, práce max 5 minut, si účtují 300,- Kč????). Tak nějak jsem počítal cenu kolem 3 tis., takže za mě ok. V roce 2023, když jsem dával vyměnit jen brzd.kapalinu jsem platil asi 1200,-. Akorát pořád mám takového brouka v hlavě, zda opravdu udělali to, co jsem požadoval. Kapaliny, jak množství tak barva je stejná, těžko to nějak ověřit. Když jsem to projel, tak vše ok. -
Od Johank Johanka · Vloženo
Taky jsem zkusil toto: https://www.aliexpress.com/item/1005009404298583.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.4f181802ty1wta Píšou že to je na SCALu, ale nefunguje. Zůstanu u odpojenýho kabelu u baterky, to mi funguje u Octávky, Rapida i na Scale. jenom jsem chtěl zkusit něco sofistikovanějšího, ale výsledek je tedy nic moc 😞. Zkusím u známého v kamigu, zda mu to nebude fungovat, ale jinak to dám do šuplíku. Číňanům napíšu, že to nefunguje, ale to bude asi tak všechno. -
zdravím,dorábam výhrev zadných sedadiel do oc2 FL všetko som zapojil okrem jedného bieleho káblu, tento biely kábel sa za riadiačkou rozvetvuje na 2 jeden som zapojil na biely pod sedadlo spolujazdca druhý som najskôr nezapojil nikde skúsil som výhrev a nešiel tak som ten druhý biely kábel natiahol pod sedadlo vodiča ale zistil som že tam taký biely nemám vedel by mi niekto poradiť kde ho mám zapojiť ,tlačidlá výhrevu svietia ale sedadlá nehrejú,skúšal som jednu dečku napojiť na zdroj a hriala z poistiek mi prúd ide takže si myslím že problém bude v tomto nezapojenom kábli
-
Od Ladislav Černý · Vloženo
ten zvuk na videu je špatne hydraulické spojkové ložisko -
Od lucky.jack · Vloženo
Podsedáky posuneš směrem dopředu a vyndáš z uchycení. Opěráky odklopíš a na pravé straně karoserie je uchycení. Západku šroubovákem zatlačíš dozadu a vysuneš nahoru. Druhou stranu vysuneš obdobně.
-