Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Motor 2.0 TFSI

1. Zahájeno uživatelem RS200.,

Zdravim všetkých hrdých majitelov Octavie II RS benzínovej motorizácie medzi ktorých patrím aj ja.... Moja otázka do pléna znie, či aj vaši miláčkovia spotrebujú okolo jeden až 1,3 litra oleja na desať tisíc kilometrov. Ja s týmto problémom bojujem už dlhšiu dobu. Mám najazdených 42 000 km a nejak jej ten olej stále chutí. Som sa stretol s názorom, že je to ok, ale aj s takým, že by to tak byť nemalo. Preto oslovujem vás, ľudí ktorí jazdia auto ako ja. A keď sa teda už pýtam, tak čo vaša spotreba? ja som papierové hodnoty zatial nikdy nedosiahol, kombinovaná dlhodobá spotreba mi vychádza na 9,5 litra... Dopredu ďakujem za vaše reakcie a nech vám to všetkým slape... Ja i…

• 10 odpovědí
    • 14,4tis zobrazení
  2. Zahájeno uživatelem lubomir-14,

Zdravím ,prosím o radu ...auto jednou cukne a zase jede normálně... jednou dvakrát bliknul symbol systému kontroly výfukových plynů a hedn zase zhasnul. Stává se to na 5 a 6 rych.stupeň při ráznějším sešlápnutí plynu. Na diagnostice to píše něco o zavzdušnění nádrže , co s tím ?? Díky L.

• 0 odpovědí
    • 2,3tis zobrazení
  3. Zahájeno uživatelem Cutler,

Dobry den, kamarad me pozadala abych zjistil jestli neni jeho octavia rs 2.0tfsi nachipovana, mam diagnostiku, necha se to nekde jednoduse zjistit? Dekuji za odpoved.

• 24 odpovědí
    • 12,7tis zobrazení
  4. Zahájeno uživatelem E1X,

Ahoj, behem zimy bych si chtel poridit OII pred LF nebo GolfaV GTI oboje by melo mit stejny motor i podvozek. Tak jsem se chtel zeptat na par rad na co si dat bacha u auta 2005 -2007 do 150k najeto.Krome rozvodu meni se neco casto na motoru? Nejaka elektronika zapalovani? Co podvozek nejaky silent bloky atd? Diky za kazdou radu ohledne dalsich investic po koupi.

• Pozitivní
      • Líbí se mi
    • 4 odpovědi
    • 34,5tis zobrazení
  5. Ahoj kolegové, mám dotaz: mám Octavii II RS:2.0TFSI r.v.2009, najeto cca 30 tis.km a když vypnu motor po jízdě(nezáleží na ujeté vzdálenosti)tak z motoru je slyšet jakési bzučení a to poměrně dlouho-několik minut. Nejedná se o chlazení, to vím jistě. Je to normální,nebo co to může být?

• 0 odpovědí
    • 2,1tis zobrazení
  6. Zahájeno uživatelem Mirou3,

Prosím o radu, mam Octavia RS - TFSI cca. asi měcíc a při volnoběhu mi klepají hydroštely, bylo mi řečeno že hydroštely dříve neklepali, ale jak se vyměnil olej 5W-30, tak začali klepat. Prosím o radu, jestli mám koupit jiný olej, nebo zda se do motoru podívat více., díky za rady a komentáře.

• 3 odpovědi
    • 7,8tis zobrazení
  7. Zahájeno uživatelem Leon33,

Ahoj všem tohle je můj první příspěvek jsem tu novej tak mi kdyžtak prominte nějaký nesrovnalosti. Asi před měsícem jsem koupil O2 RS 2.0 TFSI r.v 07 najeto 50 tisíc prostě vonavka. Prvních 14 dní paráda svezení, ale pak při jízdě z kopce na řazenou trojku přišlo prvních pár škubnutí od té dob yse to pořád zhoršovalo napřed to dělalo jen když jsem roztáčel 4 ale nakonec už na všechny rychlosti, připadámi to jako kdyby když jedu na zařazený stupen třeba z kopce jako by se ten motor udusil a pak začal cukat, když jedu třeba po dálnici na 6 a tak nic a když musim podřadit a jedu na 5 4 tak se motor udusí a pak stačí třeba 3 krát zmáčnout plyn a motor se zase rozjede bez c…

8. Zahájeno uživatelem lutyn,

Ahoj vespolek, dnes se mi vyskytl problém, nevím jestli se to podařilo mě nebo už to bylo ale mám ulomené hrdlo kde se nalívá olej do motoru. Mám OII 2.0 TFSI. Nevíte dá se to nějak jednouše vyřešit? Svařit nebo tak? Dík za help.

• 1 odpověď
    • 1,6tis zobrazení
  9. Zahájeno uživatelem lubomir-14,

Zdravím, mám O II RS TFSI a při vytočení otáček se mi zastaví na 1500 a potom teprve jdou dolů, někdy vůbec. Rozsvítí se kontrolka motoru. V servisu to napíchli a zjistili, že jde chudá směs do motoru a vysoké otáčky volnoběhu vše vyčištěno , vyměněna váha vzduchu , vyměněn vzduchový filtr a pořád stejné, nevíte někdo co s tím...Děkuji L.

10. Zahájeno uživatelem radim1234,

Teď jsem nastartoval (naposledyvčera-takže žádný dlouhý stání), garáž, cca 10°C a chytlo to úplně na ťuknutí, ale zvuk jako bych vysypal " gola sadu do plechového kýblu". Jako při tom když ten starter otočil. Už se mi to zdálo onehda, ale buď je to můj subjektivní pocit, nebo se ten zvukový projev zhoršuje. Jak říkám, není to nic s motorem, ten šlape jako hodinky, ale ten zvuk při startu je přinejmenším "divný". Má to cca 38.000 km. Nějaký poznatek?

11. Zahájeno uživatelem Jenda 11,

Pánové nastal mi problém, mám sto tisícový (km) ereso a nedávno jsem si všiml že mam emulzi v oleji .....hrouda jako golfovej míček pod víčkem na dolévání oleje. Nic méně zmizlo trochu chladící tak sem ji dolil a rovnou vyměnil olej i s propláchnutím motoru.Ted je to tak necelý 4 tisíce od výměny a ta hrouda tam je zpět.....chladící zas trochu ubylo. Každopádně něco z tý chladící de možná do oleje, ale určitě mi teče taky z pod spony hadice na chladiči......neřeším vesele to dolévám. Tak teď mě zajímá jestli je možný aby se zkondenzovala voda v oleji i tím že sem tam jezdím opravdu krátký vzdálenosti tak do 10 km i méně.Vzhledem k tomu že se do toho motoru vejde 8 litr…

• Pozitivní
    • 6 odpovědí
    • 5,9tis zobrazení
  12. Zahájeno uživatelem koudy,

potreboval by

13. Zahájeno uživatelem radim1234,

Tak já nevím, opět jsem na rozpacích aneb Mr.Cimbu podruhé. Jak to s ním vlastně je, Je to taková hvězda? Teď mám zase pocit, že kecá buď on nebo Škoda. Zatímco on píše zde http://www.cimbu.cz/index.php?page=ecu&amp...=46&lng=cze, že se má po ostřejší jízdě dochladit turbo tak jak uvádí, tak škodovka v dílenské učební pomůcce č.59 na straně 39 v kapitole nazvané "Chladící systém s čerpadlem dochlazování chladící kapaliny", že po odstavení horkého motoru asi 15 minut kapalina proudí nějak protisměrně mimo jiné i přes turbo.... Tak nevím, jsem absolutní laik na auta,tu příručku jsem si objednal ve škodovce jen tak, abych se poučil a teď se dočtu tohle. Přitom pro…

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.