Motor 1.6 MPI
1 031 témat v tomto fóru
-
Poslední dobou se mi u Octavie 1.6-75KW stává, že když se rozjíždím, tak je to ve stylu přískoky vpřed, docela to cuká, ale ne, že by se to auto dusilo, ale prostě cuká. To dělá i při přeřazování na jiný rychlostní stupeň, je jedno jestli vyšší nebo nižší, zkrátka to není plynulá jízda. Není to tím, že bych měl dřevěné nohy a levé ruce, v práce jezdím Fobií 1.4 a tam je ta jída naprosto plynulá a hladká, bez cukání. Čím to může být? Nechce se mi věřit, že by to bylo u tohoto benzinového motoru normální? Podotýkám, že jsou tam nové svíčky (Bosch), nové kabely, nová zadní lambda...
-
- 7 odpovědí
- 2,6tis zobrazení
-
-
Jak bych mohl nejjednodušeji zvýšit alespoň trochu výkon u tohoto motoru...Nevíte někdo nějaký tríček?
-
- 6 odpovědí
- 2,7tis zobrazení
-
-
-
Jak tak sam zkoumam, proc mi to studeny chcipa a pak uz jenom pod plynem poskubava, zarazila me u mechanickyho plynu jedna vec, a to, ze je lanko u skrtici klapky volny. Muzu ho jeste tak pul centaku vytahnout a slysim, jak hejbu pedalem. A kdyz to necham byt, tak je proste volny a je to na nem i videt, ze je volny a prohyba se, je to kosher? Thx
-
- 6 odpovědí
- 2,1tis zobrazení
-
-
mam takito problem:ak auto stoji dlhšie ako 10hodin,pri prvom naštartovani motor drži otačky asi 3sekundy a potom hned skape,ked naštartujem druhy krat potom už ide.vymenil som vzduchovy filter ,sviečky ,kable ku sviečkam.Vag com nehlasi ziadnu chybu.javascript:add_smilie("") wacko.gif mam octaviu 1,6 55kw roč 98
-
- 2 odpovědi
- 2tis zobrazení
-
-
Ahojte. Mám Octaviu 1,6 55kW. V poslednej dobe po naštartovaní počuť od motora klepot, ktorý zintenzívnie pri pridaní otáčok. Ako uberem otáčky motora aj klepot z motora je pomalší. Akonáhle sa motor zohreje klepot prestane. Používam plne syntetický olej Valvoline a motor má najazdených okolo 99,700 km. Prosím o radu, o akú závadu môže ísť v tomto prípade ?
-
- 21 odpovědí
- 11,3tis zobrazení
-
-
Škoda Octavia 1,6 55kW Při vlhkém počasí nedrží volnoběh motor zhasne a nejde nastartovat. Po 20minuutách kdy schládne, lze opět nastartovat a běží dokud neklesnou otáčky pod 500. Byly provedeny tyto zásahy na odstranění výše zmíněné chyby: Nová škrtící klapka, nové startovací kabely a svíčky, nový rozdělovač, nový výfuk Pokud je sucho (teplo i mráz) auto jezdí naprosto v pořádku včetně udržování volnoběhu Pokud někdo víte pomozte děkuji
-
- 1 odpověď
- 2,4tis zobrazení
-