-
Aktuální příspěvky
-
Tak držák z etsy.com sedí, je to docela ok řešení.
-
Takže poznatek je takovej, že mechanismus jde vymontovat bez vytažení sedačky. Musí se sundat ta páka (2 torx), pak růžice, která se samozřejmě rozpadla. Potom se sudá ten ochranej plast (1x torx, na rozpojení plastu a potom šroub na křížák pod tím plastem). Pak se demotuje celej ten mechanismus (3x šroub 6mm) a sedačka spadne dolů. No zjistil jsem, že ten cvrk toho mechanismu funguje jenom jedním směrem a to pouze sedačka nahoru, dolů je to zaseklý. Mechanismus má v sobě nějakej cvrk (řehtačku), kterej má jít jenom na obě strany a není to v domácích podmínkách rozebiratelný. Takže pokud to funguje aspoň jedním směrem, tak je ideální venku s tím cvrkem zatočit, ať se posune to ozubený kolečko do jiné polohy (stačí pole mě trochu), ale možná se s tím nemusí točit vůbec a nasadit ten cvrk zpátky, když je sedadlo v dolní poloze a nechat to tak. Mechanismu stojí cca 3 500 kč, takže zatím jsem tam páku nemontoval a nechal sedadlo dole.
-
Auto mám od nova 4 roky najeto 60tis. včera se mi rozsvítila kontrolka poruchy motoru (grilované kuře). Diagnostika mi ukázala poruchu katalyzátoru NOx řady válců - účinnost velmi nízká-nahodilá závada. Tak nevím jestli odešel katalyzátor nebo nějaká sonda. Poruchu jsem vymazal a kontrolka motoru zatím nesvítí najel jsem asi 20 km. Máte někdo zkušenost, jak to řešit? Nejraději bych byl, kdyby to bylo už OK...ale asi marně
-
Netrpěly ty 1.2 na odlučovač oleje na oddechu z klikové skříně? Někde jsem o tom něco slyšel, že to pak tahá olej do sání.
-