-
Aktuální příspěvky
-
Jo jo díky za upozornění, znám to z min. auta, kde jsem měl stále zapojený ten bílý zub OBD2 a v podstatě, když teď se supem nevyjedu 2 dny stejně jdu do garáže překontrolovat baterku. Bo nejsem zvyklý, jak je to tady, že baterka drží 12,4 nebo 12,2 V
-
Od Ján Mekiňa · Vloženo
Auto má pri státí skutočne cca 1100 otáčok pri zaradenom režime "S" alebo "D". Na 800 otáčok mi padá iba v prípade, že v križovatke zaradím na neutrál "N". A je úplne jedno či mám zapnutý autohold alebo stojím na brzdovom pedáli. Takže to skutočne vyzerá tak, že auto má proste nonstop zaradenú rýchlosť (čo potvrdzuje aj fakt, že auto vyráža okamžite dopredu po uvoľnení brzdového pedálu). Mne šlo hlavne o to, zistiť či sa týmto spôsobom neopotrebovávajú nejak moc lamely, predsa len s autom jazdím primárne veľké mesto a nerád by som riešil rozsypanú prevodovku niekde v 100 tis. km. takže sa snažím prísť na to ako s tým jazdiť tak, aby prevodovka "čo nejmenej" trpela. Výmenu oleja v 60 tis. km je samozrejme absolútna samozrejmosť, dal som si skrátiť aj servis oleja v motori na polovicu, hlavne u týchto fantastických "long live 0w20" olejčekov, ktoré hlavne v lete majú viskozitu podobnú detskej vodičke mi to dáva zmysel. Snažil som sa v autorizáku presvedčiť servis aby použili olej s inou viskozitou - ale tým že auto je zatiaľ na operák (s tým, že dostanem možnosť ho po roku odkúpiť so zľavou) a olej je predpísaný výrobcom by to šlo iba na úkor toho, že by som prišiel o záruku, čo je samozrejme kravina. Samozrejme slovo "RS-e" bolo myslené ako skloňovanie slova "RS", nejde o žiadnu baterku na kolesách, auto má plnokrvný 2.0TSI - 197kw. 14. 4. idem do autorizáku na prezutie tak sa na ten voľnobeh spýtam rovno v servise a o svoje poznatky sa tu rád potom podelím. Veľká vďaka všetkým za rady, s pozdravom Honza. -
Dobrý den koupila jsem si škodu rapid r.v.2016 a mám tam mapy z roku 2018 je to asi radio bolero(nikde to tam napíšou) po zadání win na škoda update portálu mi to vyjede nové mapy jen nevím jestli je tam můžu dát když nemám aktualizovanou celou navigaci abych si nepremazala něco co aspoň trochu funguje.
-
Pokud nejezdíš každý den, tak dej pozor na klidový odběr. Já měl trvale zastrčený CARISTA OBD štekr a bral si 25 mA! S mojim ježděním, kdy občas nejedu 3 týdny, mi odešla druhá baterie po dvou letech.
-
Kedy ti to menili? Reklamovať. Pýtaj si tie lepšie dosky a rozdiel doplat.
-