Jar_da Vloženo 8. Únor 2008 Sdílet Vloženo 8. Únor 2008 (editace) Po 170 tis. km začaly hučet ložiska na předku, nastal čas výměny. Pustil jsem se do toho sám, mé rozhodnutí udělat si na autě maximum sám, nezklamalo a přesvědčení nesvěřit auto do cizích ruk zvítězilo, ikdyž jsem se dočetl tady na fóru, že servis je nejlepší cesta. U zdejšího člena - Sebo - jsem objednal ložiska, upozorňuju, že vše další tady publikované je na autě MR05, brzdy FSII, posilovač a abs, jde především o rozměry přípravků, u kterých jsem neověřoval shodu s brzdy FSII, ale předpokládám, že by to mohlo být stejné. Přidán návod v pdf-ku kouknul jsem do DP, abych zjistil jaké pomůcky budu potřebovat, tady jsou náčrty: výkresek přípravku pro vylisování Editováno: 3. Červen 2008, autor: JaKr přidána varianta pdf 8 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 8. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 8. Únor 2008 přípravek pro nalisování 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 8. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 8. Únor 2008 potřebné díly , ořech dvanástistran č.36 na povolení matky poloosy - nutné, ostatní už jen běžné nářadí, musel jsem Alu kolo vyměnit za plech rezervy právě pro přístup k matce poloosy 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 8. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 8. Únor 2008 na zemi povolit matku polosy, sundat kolo a začít rozborku, kost, třmen brzdy dolů, vyšroubovat matku poloosy - tu zahodit, při zpětné montáži musí být nová vzhledem k zajištění Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 8. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 8. Únor 2008 kotouč dolů, plechový kryt dolů, čidlo abs demontovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 8. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 8. Únor 2008 z ramene vyšroubovat spodní čep, vyšroubovat a vyrazit čep spojovací tyče - jeho matka bude také nahrazena novou při zpětné montáži, a první vrchařská prémie, vysunout poloosu z ložiska Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 8. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 8. Únor 2008 nastává druhá etapa, krizové místo - vylisování stávajícího ložiska, pokud nepůjde ven tak bohužel, sundat celou těhlici (odšroubovat horní uložení tlumiče) a huráááá na lis, já namontoval přípravek, napružil, trochu poťukal těhlici a šlo to jako po másle, jen utahovat a utahovat vložený majzlík slouží jako vymezující opěrka pro opření přípravku 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 8. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 8. Únor 2008 prázdná těhlice, řádně oceláčkem vyčistit, včetně drážek, do vnější drážky musí zapadnout jazýčky hliníkového kroužku na náboji ložiska - po konečném nalisování, jemně potřít mazadlem a může se lisovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 8. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 8. Únor 2008 ložisko nalisovat až k hliníkovému pásku, tady bude potřebná trocha laborace, pomalu lisovat dál a zároveň je potřeba dvouma většíma šroubovákama cpát hliníkový kroužek do těhlice a to po celém obvodu, konečná je až je ložisko nadoraz a hliníkový kroužek v těhlici - nesmí vyjíždět - jeho výstupky se zaklesnou do drážky na okraji otvoru v těhlici Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 8. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 8. Únor 2008 konec etapy a nastává sborka, vše pěkně očistit, máznout (drážkování poloosy) a smontovat zpět, nakonec zašroubovat matku poloosy, závit se NEMAŽE, tuto matici dotáhnout po shození auta z heveru. Nikdy jsem to nedělal, akce jedné strany mě trvala cca 3 hodiny a dělalo se mi to líp než silenbloky ramen. a docela jsem si u toho odpočinul od papírování a cestování, P.S. než se poprvé rozjedete, napumpovat brzdy, ať si hned něco nerozbijete a za domácí úkol vyrobím půlené mezikruží, které při lisování pěkně zatlačí i ten hliníkový kroužek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik_k Vloženo 12. Červenec 2015 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2015 Též se hlásím mezi sleponě. Ale abych nespamoval, tak jsem našel alsepoň :-) tohle Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redlab Vloženo 10. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2017 Ahoj jsem tu nový chtěl bych tě poprosit o ten nákres přípravku na montáž a demontáž naboje kola, Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 10. Listopad 2017 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2017 (editace) ty tam vidíš nejaký prípravok? ..stačí ti 30-ka góla orech dvanástihran Editováno: 10. Listopad 2017, autor: libero Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.