Přejít na obsah

osvětlení kliček

Radek Otmar

Doporučené příspěvky

čau octáváci.Na stránky kolegů www.octavia.profitux.cz jsem umístil foto a návod na osvětlení vnitřních kliček u octavie 01.Mrkněte a zhodnotte tuto upravu.dal bych to sem jen nevím jak se sem cpou fotky.Někde jsem se tu taky ptal jak se ukládá fotka k mému jménu a nikdo neodpověděl.Při kliknutí na zobrazení tam je ale neobjeví se u příspěvku.?!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Tak v tom nevidim problem... Kontaktuji admina at to zalozi... ;)

To jako fakt?

............. ja jen tak, ze by to asi melo velky uspech. Doufam ze ano. Kazdy se rad pochlubi B)

Odkaz ke komentáři

já do elektra moc nedělám,ty odpory jsou tam kvůli tomu aby se ty diody neodpálili(prej).dali mi je v prodejně k tomu a po proměření jsou to tuším 470.Jinak potřebuješ jeden odpor na jednu diodu.Díky za chválu.čago. :D

Presne tak odpory se davaj aby snizili protekajici proud LEDkou.Normalni LEDky jsou delany na 20mA a kdyby se pripojili rovnou tak zhori.Tech 470 ohmu vychazi na 25mA,pri 12V.Je to vic nez doporucujou vyrobci ale ledka to vydrzi.Jen bude svitit 9roku misto 10ti :D ,ale ona svit i po 10 rokach ale mensim svitem.

Editováno: , autor: octavka19tdi
Odkaz ke komentáři

já do elektra moc nedělám,ty odpory jsou tam kvůli tomu aby se ty diody neodpálili(prej).dali mi je v prodejně k tomu a po proměření jsou to tuším 470.Jinak potřebuješ jeden odpor na jednu diodu.Díky za chválu.čago. :D

Presne tak odpory se davaj aby snizili protekajici proud LEDkou.Normalni LEDky jsou delany na 20mA a kdyby se pripojili rovnou tak zhori.Tech 470 ohmu vychazi na 25mA,pri 12V.Je to vic nez doporucujou vyrobci ale ledka to vydrzi.Jen bude svitit 9roku misto 10ti :D ,ale ona svit i po 10 rokach ale mensim svitem.

Není to o omezení proudu ale o snížení napětí na diodě. Odborně se tomu říká předřadný odpor. Dává se tam proto, že LED diody jsou standardně dělané na napětí kolem 2,5V a těch 12V je pro ně samotné trochu moc a shoří. Ten odpor sníží napětí na diodě z těch 12V na těch 2,5V a je to. :palec2:

Odkaz ke komentáři

Strasne bych byl rad, kdyby tady vzniklo nejake TEMA - Moje OCTAVKA a fotky :(

Něco jako zloději všech zemí vyberte si??? Pozor na tzo, kucííííííí :blbec:

Na druhou stranu toto je naprosta pravda... Velika dopomoc temto individuum... ;)

TAk si zamáznete spz. Fábiákům se auta taky nestrácejí. A jde to udělat i tak že to budou vidět jen registrovaný uživatelé. Mě se to u fábiáků líbí, že si v těch tématech konzultují svoje upravy

Odkaz ke komentáři

Strasne bych byl rad, kdyby tady vzniklo nejake TEMA - Moje OCTAVKA a fotky :(

Něco jako zloději všech zemí vyberte si??? Pozor na tzo, kucííííííí :blbec:

Na druhou stranu toto je naprosta pravda... Velika dopomoc temto individuum... ;)

TAk si zamáznete spz. Fábiákům se auta taky nestrácejí. A jde to udělat i tak že to budou vidět jen registrovaný uživatelé. Mě se to u fábiáků líbí, že si v těch tématech konzultují svoje upravy

mně se toho na světě líbí

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...