Přejít na obsah

wltn1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    15
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil wltn1

  1. Dobrý den, mohl by mi někdo prosím přesněji popsat co znamená chyba P0132 O2 Sensor Cirtuit Hight (Bank 1 Sensor 1)? Tato chyba se objevila jen na chvilku a poté už vůbec a jinou chybu to nehlásí. Na volnověh trochu kolísají otáčky a po sešlápnutí plynu se propadnou až auto skoro chcípne, ale to jen občas. Ovšem od té doby pokud s autem jedu, tak při sešlápnutí plynu se mi občas plyn propadne a musím znova sešlápnout spojku a znova plyn aby zase jelo normálně. Nejdříve to bylo jednou za 100km cca a nyní to je cca po 2km najeti (asi kdyz se ohreje motor). Auto je dva měsíce po výměně lambda sondy a katalyzátoru.

     

  2. Mirek, servis, ale teĎ mají plno tak musím počkat do příštího týdne.

     

    Ano, to vím, i tak mě ale pustili a právě technik říkal, že to chce vyměnit kat že bude plný oleje z toho, jak to jelo jen na dva válce, tak jsem ho nechal vyměnit, chyba s katem zmizela, ale objevila se s lambdou.

     

  3. Zdravím, popřadě - koupil jsem auto, s motorem 1.2 mpi 40kw 6V, po zjisteni, že majitel nekolik mesicu jezdil jen na dva valce misto tri cekala motor prebrouseni hlavy, nove tesneni a nove rozvody. Po této investici bylo v planu udelat stk,, i kdyz svitila kontrola motoru s chybou, ze kat ma nizky ucinek.  na emisích bylo naměřeno CO2 1,60 misto 0.50. Tam mi bylo sděleno, ze je potreba vymenit katalyzator. Kat jsem tedy nechal vymenit a nyní už to nehlásí chybu katu, ale pro změnu to hlásí P0133 - slabý signál labda sondy 1. Lambdu vymenim, ovsem nova prijde za cca 10 dni  a ja s autem potrebuji jezdit. Je nejaka sance, ze to na emisisch projde, nebo stale budou problem? Díky

  4. Děkuji. Kontrolka zhasla a pár dní se neukázala a dnes vyskočila nová a diagnostika píše chybu

     

    P1250 prc solenoid, fuel pressure or [fuel low]

     

    nevím jestli to má něajkou spojistost, ale nejdrive mi skocila kontrola rezervy a cca po 5km dalsi jizdy skocil prave tento problem a kontrolka motoru. Dotankoval jsem pul nadrze ale chyba neustala.

  5. mám tam přidělané vypínání, že to můžu zapínat i vypínat, spíše mi jde o to, že tím že to je přímo na baterii tak se ta baterie vybíjí ne? kdežto když to bude připojeno na nějaký okruh v autě, tak po nastartování to bere energii ne z baterie. Nebo se pletu?

  6. Zdravím, rozhodl jsem se, že si do svého auta dodělám svícení pod nohy. Sundal jsem kastlík u spolujezdce a našel průchodku do motrové části, kudy jsem prodáhl dráty a připojil na baterii. Chci se zeptat, zda existuje i jiné řešení, než to vést přímo na baterii? Nevybijí se tím baterie náhodou? Přžecejen za jízdy si auto nebere energii z baterie ale z akumulátoru ne? Omlouvám se za špatné vysvětlení, jsem v tomto laik, stačí mi jen nákres či fotografie jak to máte vy zapojené, případně k přesně jakému drátu. Děkuji mnohokrát.

  7. Zdravím, jedná se o fabii roku 2003 s motorem 1.2 mpi. Nevím proč nemá označení htp ale to je teď vedlejší.

     

    Můj problém, auto je po vymeně rozvodu, ventilů a broušení hlavy motoru. Jelo normálně ovšem teď cca po 300km jízdy se rozsvitila kontrolka motoru (takový ten motor s vrtulkou nahoře jakoby) Podle diagnostiky to hlásí

    P0420 - catalyst system efficiency below threshold bank 1

    P2000 - NOx Trap Efficiency Below Threshold Bank1

     

    moc se v tom nevyznám, ale podle hledání by to měl být katalyzátor a lambda sonda před katem. Máte s tímto problémem někdo zkušenosti? Podle ohledání technika vypadá katalyzátor docela načatý. měla by stačit jeho výměna, nebo bude problém právě i v té sondě? Stalo se někomu něco podobného? Děkuji mnohokrát, jsem zde nový.

×
×
  • Vytvořit nový...