Přejít na obsah

Honza2121

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Honza2121

  1. To: Strapatý Dobrý den, ten Váš zvuk/hluk mi přijde normální. Pokud Vás zvuk/hluk při běžném používání auta neobtěžuje a nezvažujete, že tu prokletou klimatizaci raději vypnete, abyste měl v autě chvíli ticho, tak problém nemáte :-) Přikládám projev svého (naštěstí již bývalého) kompresoru. Je to točené mobilem, chce to dát zvuk trochu víc nahlas. Změna je zřejmá v časech 0.37s 0.44s 1.08s 1.14s.... Good luck! 2._pískající_klimatizace_on_off_v_0.37s_0.44s_1.08s_1_14.mp4
  2. Po sledování zdejšího fóra mi bylo zřejmé, že někde kompresor vyreklamovat umějí a jinde „neumějí“… Oslovil jsem mailem servis AUTO-BRANKA v Praze na Proseku, mailem zaslal videa a popis. Odpověď byla zhruba následující: „ … Děkuji Vám za zaslaný dotaz. Jsem velmi potěšen, že naše „dobré skutky“ se šíří mezi lidmi. Vámi zmiňovaný hluk jsme skutečně řešili a domnívám se, že jsme schopni pomoci i Vám. Prozatím nic neslibuji, cesta k úspěšnému výsledku není jednoduchá a dopředu ho nelze zajistit. …“ Domluvili jsme se, že jim auto cca za měsíc přivezu a při příležitosti odletu na týdenní dovolenou jim ho nechám v Praze. A skutečně jsem po týdnu přebíral auto s vyměněným kompresorem, vysoušečem, propláchnutým okruhem klimatizace a novou náplní klimatizace… Nový kompresor je Denso 5Q0 816 803 D Tímto děkuji jmenovitě panu Kozovi a panu Vávrovi, za jejich schopnost a ochotu problém řešit a úspěšně vyřešit. Funkci, resp. bezhlučnost jsem vzhledem k počasí venku nemohl vyzkoušet, ale předpokládám, že problém je vyřešen. Přeji i ostatním, kterým hluk vadí, úspěch při hledání servisu, který chce a umí.
  3. Hm, gratuluji. V servisu sice byli "ochotní" ve smyslu - kdykoliv vám to udělá, přijeďte, projedeme, budeme nahrávat bůhvíco v motorovém prostoru (vaše video nestačí), vezmeme na dílnu, bla bla bla. Fakt, že to dělá při jízdě a v motorovém prostoru na dílně nic nenahrají tak nějak přešli. TPI na to prý není... Pokud byste zjistil něco bližšího o TPI, nebo zkrátka co je přesvědčilo, nějaký pokyn z automobilky (reklamaci musí v konečném důsledku uznat Škoda auto, servis je jen prostředník), lidem by to jiště hodně pomohlo. Hezký den.
  4. Vyměním. Ještě spraví to, co uznali a už tam nepojedu. Možná, že byl opravdu Franta v lázních - je období dovolených :-) No nic, je to smutný, no.
  5. Rapid 5/2018. Dnes v servisu chlapík koukal do počítače a povídal, že problémy s kompresory byly dříve. Dnes už prý nejsou. Na toto konkrétní auto se žádné TPI nevztahuje - asi to mají podle VIN (?)... Těžko říct, zda nechtějí, neumí, nemohou, nebo v čem je problém... Navíc tam byl sám, takže projet se autem nešlo.... Řekl bych, že slogan, "škoda, simply never" asi budu mít u dalšího výběru na paměti. Přestože je asi iluze myslet si, že jinde to bude lepší, tak tenhle přístup mě fakt sere. :-(
  6. Mám to též jako @Atrani - při částečném nebo minimálním výkonu chlazení. Například venku 23, uvnitř 22°C apod.
  7. Zdravím, i já se hlásím do klubu. Čím větší klub, tím lepší, že. V servise obdobný přístup - nic neslyší, ani na videu. Asi si myslí, že si člověk u měsíc starého auta chce jeho část nechat rozložit a složit jen tak z plezíru. Ach jo. Moc díky uživatelům výše za TPI i jiné snahy okolo. Snad se to pohne správným směrem. Hezký den, Honza.
×
×
  • Vytvořit nový...