Přejít na obsah

jackki

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem jackki

  1. Ahojte, nevíte čím to může být že když je studený motor tak auto jezdí v pořádku ale třeba po 15 minutové jízdě a pak když jdu třeba do obchodu a vrátím se tak začne auto škubat při akceleraci a je jedno v jakých otáčkách. Auto se začne zase chovat normálně až třeba po 10 minutách jízdy. Svíčky jsem dneska měnil za nové a nepomohlo. Také jsem si všiml že tři svíčky byly od oleje a dočetl jsem se že je to na výměnu těsnění víka což udělám co nejdřív (pokud to nebude nic složitého). Jedná se o 1.8t AGU. Díky za rady.
  2. Při řízení mám pocit že nefunguje posilovač. Kapalina je a kontrolka nesvítí. Nevíte co může být špatně? Předtím jsem měl passata B6 a rozdíl při točením volantu je velmi výrazný tak jsem pojal podezření na to že nefunguje vůbec. Někde jsem četl že to může být kompresor. Při plném rejdu se mě zdá že to trochu kňučí. Díky za tipy.
  3. Ahojte, Při zařazené rychlosti slyším slabé klepání (zapnuté rádio to přehluší) a při neutrálu či vyšlápnutí klepání přestane. Nová spojka, setrvačník a měněné oleje převodovky a haldexu, najeto ani ne 10000km po výměně. Začalo to dělat až tento týden. Přikládám soubor s tím zvukem. Díky za tipy. VID_20200423_050445~3.mp3
  4. Ahoj, na začátku roku jsem si prestavoval Passat B6 s úplně stejným motorem ve verzi 4motion. Nechával jsem si to dělat tady http://www.autanaplyn.cz/. Jezdí mu tam hodně lidí takže budou určitě ok. No a k tomu provozu mám 50L nádrž a dojezd tak zhruba 520-530km (tankuji ale radši dřív cca před 500km). Spotřeba je taková, 7,2L/100km LPG a 2,3L/100km benzín (101 oktanů) toto mi píše aplikace do které si píšu náklady a tankování. Ale měl jsem problém s termostatem takže očekávám že se to zlepší s tou spotřebou benzínu. Na jednu nádrž benzínu (cca 62L) natankuji zhruba 6-7 nádrži LPG. Už mám najeto cca 6000km (auto má 280 000km) a s plynem jsem ještě neměl problém (musím zatukat).
  5. Ahojte, Mám otázku ohledně zahřívání motoru 2.0fsi bvx 4x4. Když jedu do práce (cca 27km) tak až ke konci trasy se dostávám skoro na 90°C a když jedu třeba z kopce tak se rychle ochlazuje. Je to špatným termostatem? A jaký termostat tam dát? Mám na výběr od 82°C do 105°C. Jo a taky mám čerstvě přidané LPG takže nebude lepší tam dát na 105°C?
  6. svicky jsem mnenil nedavno za BRISK 1898 (pocitove se motor trochu zklidnil) a olej s filtrem se mnenil po koupi a muj mechanik mi rekl ze bych to mel mnenit co 10kkm... no a z 99% tam tankuji VERVU a take pri koupi me prodejce rikal ze mnenil i rozvody no a taky jsem cetl ze pomaha i vycistit MAF ale zjistil jsem (mozna jsem spatne hledal) ze muj motor (BVX) to nema
  7. Ahojte, mám 2.0 FSI 4x4 půl roku a má nalítáno přes 255tkm (při koupi 245tkm) a jak jsem tak všude četl tak se vám spotřeba pohybuje i kolem 7L/100km a já jsem na 9,5L/100km (jenom na dovolene na slovensku jsem se dva dny dostal na 8 ale za boha nevim jak ) co by jste mi tak doporučovali abych stáhl spotřebu a na co se kouknout při takovém nájezdu?
×
×
  • Vytvořit nový...