Přejít na obsah

Citi_goGOgo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    33
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Citi_goGOgo

  1. Dobrý den ahoj, mam citigo 2015 uměl by někdo dodělat tempomat a multifunkci na volant? Praha, jižní ale dojel bych si. Dik za info.
  2. Ahoj, nemate nekdo noveho na aktualizaci? Kde vlastne najdu co je tam za posledni kapovy podklad?
  3. Citi_goGOgo

    Spojka Citigo

    Ahoj, Mam Citigo rok 2015, najeto kolem 153 tis. Km a spojka zacina byt uz spatna. Bere to nahore a clovek do toho musi slapat jak do hovna. Rad bych to vymenil. Prosim vas, ktera je ta inovovana a "necvrkaci"? Ted v zime je to des, neco tam o sebe skrta a dela to fakt kraval. Prosim o cislo dilu a nebo rovnou odkaz na komplet sadu, kde je vse co je treba. Dekuji!
  4. Ahoj, prosim jaky je olej do prevodovky manual klasika cng O3 pred fl 1.4 tsi manual 6 kvalt. Poprosim o link na origo olej, pripadne overenou druhovyrobu. Dekuji!
  5. Ahoj, nenašel a tak se zeptám tady. Jaký olej do převodovky u O3 cng manuál 6 kvalt? Dík.
  6. Ahoj, po různých pokusech jsem se teď usadil na tomhle https://dufy.cz/motorovy-olej-ravenol-5w-40-turbo-vst-20l a myslím, že za tu cenu to nemá konkurenci. Jako alternativa jde ještě koupit Mobil1 5w50, nebo třeba stáčený MOL essence 5w40 za asi 110 kč litr pro ty, kdo šetří. Vše mnou vyzkoušené a neviděl jsem v tom rozdíl. Důežitá je včasná výměna kolem těch 10 tisíc. Ať to jezdí!
  7. Ahoj, ručku je třeba jednou za čas prostě z kopce obrzdit. Když je to dlouhé táhle a za Tebou nic nejede, tak se s tím nesrat a na minutu, dvě jí naložit. Ono to má jinak tendeci zarezávat. Vystříkal jsem si ten buben olejem a pak jsem si takhle pár krát zabrzdil a od té doby mám klídek.
  8. Pěkný já mám bez pár drobných 130 tisíc. Je to pozdní 2015 CNG. Servis pouze oleje kolem těch 15 tis., někdy i dřív kolem 10 tis., dneska jsem udělal i olej v přehazovačce a pak dvakrát svíčky. Jednou v autorizáku za asi 2 tisíce a podruhé jsem si to už dělal sám za asi 600 kačk plus klíč. A pak klasika, filtry no a jinak nic, jen pneu. Servisuji si to sám. Oleje jsem zkoušel různé Mobil1 5w30, 5w50, Yacco PAO 5w50, MOL essence 5w40 a z počátku tam byl asi castrol z autorizáku. Ať tak či tak jsem nepozoroval žádný rozdíl, důležité bylo spíš měnit včas. No a teď jsem koupil PAO Ravenol 5w40 jako 20l soudek, což pak dobře sníží cenu a výměna je i s filtrem asi do 800 kaček. Kdy kdo měníte spojku, rozvody, nebo třeba palivový filtr? Díkes mějte se čus.
  9. Ahoj, měl jsem přesně to samé, takhle kapičky na převodovce CG 2015 najeto 130 tisíc. Dneska jsem to také vyměnil. A ačkoliv jsem se fakt hodně bál, že nevyteče třeba nic. Tak litr oleje rozhodně vytekl. Foto nemám, ale byl v tom železně vypadající prach a bylo to takové, jako perleť efekt - lehce. Tzn. kdokoliv nad tím uvažuje, tak těch 700 za to rozhodně stojí. Přecejenom tu jedničku a zpátečku to občas strouhá, takže tam ty špony jsou a není důvod to tam nechávat omýlat. Známý co má zvedák to chválil, říkal, že to lidi běžně vůbec neřeší, ale že to není na škodu kvůli ložiskám a guferům. http://www.ravenol.cz/katalog/13-ravenol-mtf-3-75w https://dufy.cz/prevodovy-olej-ravenol-mtf-3-75w-1l Tož tak, dejte prosím vědět co a jak u vás ostatních!
  10. Ahoj, dneska jsem měnil oil v motoru a všiml jsme si, že z převodovky to trochu kape. Před domem mám pár fleků, myslel jsem si, že je to od motorového oleje, ale zřejmě je to převodovka. Kolem šroubu byla kapka na steči převodovkévé vany. Rozhodl jsem se to tedy pořešit a našel tuhle debatu. Našel jsem následující oleje a u některých je napsáno, že je to origo ale mají jinou cenovku. Najde je to podle čísla dílu. Prosím o radu co a jak? Toto je ten origo deluxe za 1600 https://www.autokelly.cz/Product/VAG-G052527A2/1002339866 Pro 6° manuální převodovku.SAE 70W-75W 1050 další co vypadá jako origo https://www.autokelly.cz/Product/VAG-G052171A2/9118371 Minerální za 470 https://www.autokelly.cz/Product/VAG-G070726A2/9215496 Febi žlutý https://www.autokelly.cz/Product/FB-21829/3188702 Origo WAG 75 70 žlutý https://www.autokelly.cz/Product/VAG-G060726A2/9215495 Olej do převodovky - 1L ORIGINÁL https://www.autokelly.cz/Product/VAG-G070726A2/9215496
  11. Zdravím, nenašel jsem úplně přesné zařazení a tak to dám sem. Začlo pískat pravé přední kolo, resp zvuk jde z téhle strany auta. Je to velmi slabě slyšitelný pískot, který ovlivňuje jestli člověk jede pod plynem či ne. Tedy jedu na rovince a dám trošku plyn, začne pískání. Dám nohu z plynu se zařazenou rychlostí a pískot není slyšitelný. Pak jsem zaregistroval i pár momentů, kdy analyzér ten zvuk zaznamenával, ale já už nic neslyšel. Tedy tam jela ta lajna, ale zvuk už moje uši nebraly asi že to bylo moc vysoko. Nevíte co by to mohlo být? O3 2015 nájezd asi 87 tis.
  12. No hele každopádně pak napiš co si všechno navymýšleli. Já to tipuji na výměnu všech brzd i s kotoučema. :))
  13. Napiš si do dvou, tří škoda servisů v Tvém okolí. Každý ti odpoví trošku něco jiného. Je to nejlepší způsob, jak si křížově udělat přehled o tom co a jak...
  14. Určitě svíčky ty už 7 tis přejíždíš. Nepozoruješ cukání? CNG soustavu stejnak kontrolují jen vizuelně pohledem - dle toho co vím já. Ale až budeš v servisu, schválně se zeptej jakým konkrétním způsobem, jako jaký je přesný postup a dej vědět. Brzdovku a chladíci po 5 letech bych vyměnit nechal, někde jsem četl, že chladící může u tdi nějak houstnout. Schválně se na to zeptej. Každopádně tu brzdovku oni nějak měří, jaké má hodnoty a měli by to měnit až podle toho, jak to vyjde. Vzduchový filtr a kabinák si zvládneš udělat sám podle youtube a dáš za to třetinu co v servisu, tak to je na zvážení. A asi bych si nechal vydesinfikovat klimošku. Jestli to máš stále v záruce, tak mi tady ostatní radili, abych si nechal vyměnit ošoupanou řadící páku. Ale ještě jsem se k tomu nedostal. Tu reklamaci může člověk uplatnit kdekoliv, nebo v domovském servise co se vyplňuje při koupi škodovky (byl to bazar škoda plus).
  15. Mimochodem, jeslti ti to blbě chytá. Tak co si ještě zkusit vyměnit palivový filtr a vyčistit vzducháč?
  16. Můžu se zeptat, jak to dopadlo? Aktuálně řeším to samé, kdyžtak PM, ať tu neprovokujem. A pak taky ještě to samé do zadních couvaček, našel jsem třeba toto https://www.autokelly.cz/Product/OS-7458CW-02B/12437391/39849642;39850140;7;4855400;451915;37940810;37988725;38207651
  17. Četl jsem článek, kde bylo, že se to má vyměnit za novou. Protože se může stát, že to nějak zhoustne. "Choulostivým místem Octavií bylo a je chlazení. Elektrická vodní pumpa se občas zalepí nekvalitní kapalinou a motor se přehřeje. Varování na palubce tak musíte brát vážně a hned zastavit, jinak to uvaříte. Podívejte se před koupí do nádobky s chladicí kapalinou – jestli je hnědá a plná šlemu, bude tu problém." https://www.garaz.cz/clanek/test-ojetiny-skoda-octavia-iii-2-0-tdi-bude-se-nam-styskat-21002896?seq-no=1&dop-ab-variant=&source=clanky-home
  18. Já dostal radu: "Pane, no to máte asi lepší si tu sedačku klíčem normálně vyndat, asi no to máte za 10 minut venku." Takže tím jsem to s tou sedačkou vzdal.
  19. Slyšel jsem to v rádiu a zapamatoval jsem si tohle číslo. Teď jsem se koukal a je to trošku jinak, pardon za mistifikaci. "Stlačený zemní plyn (CNG) by od příštího roku 2020 mohl podražit. Má se totiž zvýšit daň ze zemního plynu. Ta je nyní 1,44 Kč/m3 CNG. V příštím roce ale vzroste téměř na dvojnásobek, tedy 2,80 Kč, což odpovídá asi 3 korunám a 90 haléřům za kilogram CNG. " https://www.autorevue.cz/jezdite-autem-na-cng-od-pristiho-roku-pocitejte-drazsi-palivo-spotrebni-dan-se-zvysi
  20. Tak mě teda nic nevrže a spíš mám pocit, že to jezdí furt jak nový. Je teda fakt, že s tím autem nejezdím furt ja píčus a nebrousím gumy. Ale neříkám, že to občas neříznu. Mám však pocit, že to citigo drží do zatáček líp jak octa, které teda zle ujíždí čumák ven ze zatáčky. Ale možná je to také zimákama. U Citigo jsem to utrhnul jen jednou v dešti asi v 80, ale krásně to ta stabilizace sebrala nazpět. Octu jsem utrh hned první den v zatáčce, ale zas ona jede předvídatelně rovně dopředu po čumáku, takže aspoň člověk ví co přijde. Těším se na zimu. Nejste někdo z Prahy, že bysme zajeli na strahov? :)) Jinak teda co se motoru v citigu týče, tak já tam občas dávám takové to WIF aditivum, protože jsem si ověřil, že tomu moc nechutná Andrejův řepkový koktejl. V létě jsem s tím měsíc nejezdil a pak to nechtělo asi 15 minut chytnout. Takže jestli ti to blbě startuje, tak vyjeď benzín do 0 (neboj fakt to má ještě rezervu) a pak tam nalej 100 octan. Případně si to nalej do kanystru a vyjeď to úplně. Startuje to na benzín a jestli jezdíš poctivě na plyn a třeba si víc jak 3-4 měsíce nebral čerstvá benal, tak to máš v nádrži už oddělené a ten líh na sebe bere vodu. Případně si kup něco i na čištění vstřiků, taky jsem to nedávno udělal. Startuje mi to nahned. A wifu jsem dával na hulváta dvě odměrky do toho sto oktanu a nic se nestalo. Od té doby to startuje už dobře. Prostě ten n95 se musí točit, jinak špatné.
  21. Wow, tak to dík za super tip. Doma už je. Zkusim co ty vibrace, ale já jsem teda na zimákách nic nepozoroval. Projevuje se to v nějaké rychlosti? To jim leda napsat na servis a nechat si to v rámci záruky prostě dotáhnout i když nic slyšet není, tak to prostě zkusit a říkat " ale pane vy to neslyšíte?! xD Páka je lehce ošuntělá, ale nic se z toho neloupe. Jen kolem té stříbrné lištičky to je mírně omrdané z prava, ale jako proč né. Nová je nová! :)) Mimochodem ještě dotaz. Nevíte, jak je to s možností si dokoupit sklopnou sedačku u spolujezdce? U citigo je to praktické je tam páka, octa má takový ten kulokloub. Já jsem obvolal snad 7 vrakáčů, nějaké eshopy škoda s dílama a nikdo nic. A na Jarově mi řekli, že sedačku mají a že v té konfiguraci vyjde na 48 tisíc! Když člověk veze jednou za čas něco dlouhého, tak se to hodí, protože je to praktické a rychlé.
  22. No tak to to máme úplně stejně, hehe. Citigo před FL 2015, teď má najeto asi 112 tis, motor a vše v pořádku. A O3 2015, kupováno teď bazar 85 tisíc km, ještě v záruce. S motorem nic, zatím jen výměna svíček. Ohledně ojlů jsem se tím také "docela" dost zabýval - jako na normální poměry běžného smrtelníka. Vyzkoušel jsem leccos, no a nepozoroval jsem žádný rozdíl. Teda ono jde reálně pozorovat asi jen spotřebu a teplotu ojlu, která je u citiga odskokovaná po 5C a pak se sekne na 90C a nic víc už to pak dál nedělá. Takže tím "pozorování" končí. A do motoru nevidím, že. Citigo jezdí dost dálnice, takže kolem těch 8-10 tis sem dolíval tak půl litříku, což považuji za normální. To, že jste tam měl rozdíl může být dáno teplotní vodivostí daných olejů. Jsou tam různé přísady kovů, takže pak by to znamenalo, že to lépe vede teplo z válců a tím pádem se to i méně bodově přepaluje. Ale ano, pak je teplejší. A zas se i rychleji prohřeje. Otázka je pak co to s ním dělá při těch 110C. U citiga jsem pozoroval začínající karamelizaci tak kolem 6-7 tisíc. Prostě když se začne ta medová barva měnit na nahnědlou. Měl jsem tam Mobil1 5w30 ESP, Mobil1 5w50, Mol essence 5w40, Yacco galaxie GT 5w50. Nej byl asi ten Yacco, ale při tedle intervalech asi zbytečnost. No a aktuálně přemýšlím, jaký olej koupit. Mám předvýbrano tohle. U Ravenolu je plus PAO a to, že je to značka, která se nikomu nějak nevyplatí pančovat. A krom toho ho také doporučovali, stejně, jako vy teď. Teď na to ještě koukám, také dělaj 20 litr, takže za tu cenu je asi rozhodnuto. Ještě jsem jim napsal mejla s dotazem co by doporučili, tak se nechám překvapit a pak to sem ještě hodím https://www.eshop-truck.cz/mobil-1-fs-x1-5w-50-20l.html https://dufy.cz/motorovy-olej-ravenol-5w-40-turbo-vst-20l https://www.oleje.cz/p/mol-essence-5w-40-1-l-nalevany--17452 https://dufy.cz/motorovy-olej-ravenol-rrs-sae-5w-50-20l (nemá normy :)
  23. Hm, super ok. Co se teda vad týče, tak O3 bude teď v záruce poslední asi 4 měsíce. Nestálo by za to zkusit si nechat něco vyměnit? Nebyly na to nějaké svolávačky? Ptam se takhle proto, že občas se člověk musí s něčím připomenout, protože když se to neposere samo od sebe, tak se na to nepřijde. No a později, už zas nebude záruka.
  24. Ahoj, ještě s tím olejem. Co koupit, aby to sedělo do citiga a zároveň i do 1.4 tsi g-tec? Jezdil jsem teď skoro 3 roky citigo, výměny všeho jsem si dělal sám (olej svíce) protože na tom nic není a s filtrem to vyjde na dobré peníze - dle toho co se koupí za olej. Tedy nejlevnější byl stáčený MOL 5w40 za asi 110 za litr, tedy 450 za olej a 150 za filtr. Olej tedy vyšel od 600 po cca 1200, když jsem zkusil deluxe PAO Yacco. Rozdíl jsem však nepozoroval, tak to teď střídám mezi MOL a Mobil1. A časově to je také hned, vlastně tu hodinu co člověk jede do servisu, tak se vše stihně udělat. Já to teda nechávám většinou vykapat přes noc, ale tak prostě se to myslím u těch aut mimo záruku vcelku vyplatí. No nic to je asi na delší debatu... Dle OIII. tech. listu to pak je takto: ▶1.4 tsi benzinové motory: VW 504 00, VW 502 00, VW 508 00, ACEA A3/ACEA B4 nebo API SN, (API SM). Kdy ta API SN je norma pro plyn, protože se to víc hřeje a musí se to nějak víc aditivovat. Naopak se nedoporučují ty VW normy 508, protože jsou to řidké olej (mrkněte na youtube) a když to točíte, tak panuje mezi olejáři obava, že to neudrží mít stabilní olejový film, protože je to prostě moc řidké a v ohřátem motoru to nebude plnit funkci. Jsou to totiž oleje navržené na snížení emisí a né, aby to plnilo dobrou ochranu motoru. Mám předvybrané tyhle oleje, kdy je to sezařené tak nějak podle kvality. Chci tam mít celoročně stejný olej. Ono by šlo na léto dávat hustší 10W40 a pak na zimu tu 5w40 či 50, no ale to mi přijde už zbytečné. Jinak někdo tu zmiňoval jaký olej tam dávat. Tak v servisu ve škodovce na Jarově mi řekli 5w40 a normu 502 či 504. Jde mi o to, jakou máte zkušenost vy. Koukal jsem, že ty teploty lezou na dálnici přes 100 stupňů. A nemám obavu, že v DE při 160-180 na 6. to bude po delší době klidně 110. Takže dotaz je, jestli se s tím nědo nějak hlouběji zabýval a dokázal by říct, jestli je ten MOL v pohodě i pro TSI a tyhle větší teploty. A nebo raději šáhnout po něčem lepším. https://www.oleje.cz/p/mol-essence-5w-40-1-l-nalevany--17452 (s barelem 20l 2230,-) https://www.eshop-truck.cz/mobil-1-fs-x1-5w-50-20l.html https://dufy.cz/motorovy-olej-ravenol-rrs-sae-5w-50-20l https://online.lubrizol.com/relperftool/pc.html A jak s dalším servisem? Co rozvody, turbo, olej v převodovce, táhla k řízení, ložiska, tlumiče? Já vím, že existuje to video o té nesmrtelné taxi Octě, ale tak přeci jen se radši ještě zeptám, abych měl představu co mě bude během pár let třeba čekat...
  25. Přesně jak píšeš. Celé je to šaškárna, zakazujem si brčka a plastové příbory, máme Grétu a emisní normy. Ale když mají udělat něco pro lidi, aby je to motivovalo odcházet od nafty třeba k motorům s CNG. Tak co? Milá EU udělá nějakou vyhlášku na srovnání spotřební daně, takže Andrej to pak napálí a teď se má od nového roku preh zdražit o 3.9 na kilo, což je fakt extrém. Těší mě ale premisa, že dřív nebo později si to schytaj i lidi co mají elektromibily. Vždy to tak bylo počínaje Klausem a jeho topením na elektriku, přes solár až po dotace na dešťovku - kdy ty lidi teď platí daň za to, že chytaj dešťovku nebo maj větší stočné. Stát teď zvýhodňuje elektromobili, ale jakmile se projeví výpadek ve spotřební dan, tak nezaváhá a napálí spotřební daň i lidem co jezdí na baterky a začne u firem. Bude na to spešl sazba a klidně se o to vsadím, že do 10 let to tady máme. P.S.: Kde si psát offtopic, ať neprovokujem admina?
×
×
  • Vytvořit nový...