Přejít na obsah

Citi_goGOgo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    33
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Citi_goGOgo

  1. Dobrý den ahoj, mam citigo 2015 uměl by někdo dodělat tempomat a multifunkci na volant? Praha, jižní ale dojel bych si. Dik za info.
  2. Ahoj, nemate nekdo noveho na aktualizaci? Kde vlastne najdu co je tam za posledni kapovy podklad?
  3. Citi_goGOgo

    Spojka Citigo

    Ahoj, Mam Citigo rok 2015, najeto kolem 153 tis. Km a spojka zacina byt uz spatna. Bere to nahore a clovek do toho musi slapat jak do hovna. Rad bych to vymenil. Prosim vas, ktera je ta inovovana a "necvrkaci"? Ted v zime je to des, neco tam o sebe skrta a dela to fakt kraval. Prosim o cislo dilu a nebo rovnou odkaz na komplet sadu, kde je vse co je treba. Dekuji!
  4. Ahoj, prosim jaky je olej do prevodovky manual klasika cng O3 pred fl 1.4 tsi manual 6 kvalt. Poprosim o link na origo olej, pripadne overenou druhovyrobu. Dekuji!
  5. Ahoj, nenašel a tak se zeptám tady. Jaký olej do převodovky u O3 cng manuál 6 kvalt? Dík.
  6. Ahoj, po různých pokusech jsem se teď usadil na tomhle https://dufy.cz/motorovy-olej-ravenol-5w-40-turbo-vst-20l a myslím, že za tu cenu to nemá konkurenci. Jako alternativa jde ještě koupit Mobil1 5w50, nebo třeba stáčený MOL essence 5w40 za asi 110 kč litr pro ty, kdo šetří. Vše mnou vyzkoušené a neviděl jsem v tom rozdíl. Důežitá je včasná výměna kolem těch 10 tisíc. Ať to jezdí!
  7. Ahoj, ručku je třeba jednou za čas prostě z kopce obrzdit. Když je to dlouhé táhle a za Tebou nic nejede, tak se s tím nesrat a na minutu, dvě jí naložit. Ono to má jinak tendeci zarezávat. Vystříkal jsem si ten buben olejem a pak jsem si takhle pár krát zabrzdil a od té doby mám klídek.
  8. Pěkný já mám bez pár drobných 130 tisíc. Je to pozdní 2015 CNG. Servis pouze oleje kolem těch 15 tis., někdy i dřív kolem 10 tis., dneska jsem udělal i olej v přehazovačce a pak dvakrát svíčky. Jednou v autorizáku za asi 2 tisíce a podruhé jsem si to už dělal sám za asi 600 kačk plus klíč. A pak klasika, filtry no a jinak nic, jen pneu. Servisuji si to sám. Oleje jsem zkoušel různé Mobil1 5w30, 5w50, Yacco PAO 5w50, MOL essence 5w40 a z počátku tam byl asi castrol z autorizáku. Ať tak či tak jsem nepozoroval žádný rozdíl, důležité bylo spíš měnit včas. No a teď jsem koupil PAO Ravenol 5w40 jako 20l soudek, což pak dobře sníží cenu a výměna je i s filtrem asi do 800 kaček. Kdy kdo měníte spojku, rozvody, nebo třeba palivový filtr? Díkes mějte se čus.
  9. Ahoj, měl jsem přesně to samé, takhle kapičky na převodovce CG 2015 najeto 130 tisíc. Dneska jsem to také vyměnil. A ačkoliv jsem se fakt hodně bál, že nevyteče třeba nic. Tak litr oleje rozhodně vytekl. Foto nemám, ale byl v tom železně vypadající prach a bylo to takové, jako perleť efekt - lehce. Tzn. kdokoliv nad tím uvažuje, tak těch 700 za to rozhodně stojí. Přecejenom tu jedničku a zpátečku to občas strouhá, takže tam ty špony jsou a není důvod to tam nechávat omýlat. Známý co má zvedák to chválil, říkal, že to lidi běžně vůbec neřeší, ale že to není na škodu kvůli ložiskám a guferům. http://www.ravenol.cz/katalog/13-ravenol-mtf-3-75w https://dufy.cz/prevodovy-olej-ravenol-mtf-3-75w-1l Tož tak, dejte prosím vědět co a jak u vás ostatních!
  10. Ahoj, dneska jsem měnil oil v motoru a všiml jsme si, že z převodovky to trochu kape. Před domem mám pár fleků, myslel jsem si, že je to od motorového oleje, ale zřejmě je to převodovka. Kolem šroubu byla kapka na steči převodovkévé vany. Rozhodl jsem se to tedy pořešit a našel tuhle debatu. Našel jsem následující oleje a u některých je napsáno, že je to origo ale mají jinou cenovku. Najde je to podle čísla dílu. Prosím o radu co a jak? Toto je ten origo deluxe za 1600 https://www.autokelly.cz/Product/VAG-G052527A2/1002339866 Pro 6° manuální převodovku.SAE 70W-75W 1050 další co vypadá jako origo https://www.autokelly.cz/Product/VAG-G052171A2/9118371 Minerální za 470 https://www.autokelly.cz/Product/VAG-G070726A2/9215496 Febi žlutý https://www.autokelly.cz/Product/FB-21829/3188702 Origo WAG 75 70 žlutý https://www.autokelly.cz/Product/VAG-G060726A2/9215495 Olej do převodovky - 1L ORIGINÁL https://www.autokelly.cz/Product/VAG-G070726A2/9215496
  11. Zdravím, nenašel jsem úplně přesné zařazení a tak to dám sem. Začlo pískat pravé přední kolo, resp zvuk jde z téhle strany auta. Je to velmi slabě slyšitelný pískot, který ovlivňuje jestli člověk jede pod plynem či ne. Tedy jedu na rovince a dám trošku plyn, začne pískání. Dám nohu z plynu se zařazenou rychlostí a pískot není slyšitelný. Pak jsem zaregistroval i pár momentů, kdy analyzér ten zvuk zaznamenával, ale já už nic neslyšel. Tedy tam jela ta lajna, ale zvuk už moje uši nebraly asi že to bylo moc vysoko. Nevíte co by to mohlo být? O3 2015 nájezd asi 87 tis.
  12. No hele každopádně pak napiš co si všechno navymýšleli. Já to tipuji na výměnu všech brzd i s kotoučema. :))
  13. Napiš si do dvou, tří škoda servisů v Tvém okolí. Každý ti odpoví trošku něco jiného. Je to nejlepší způsob, jak si křížově udělat přehled o tom co a jak...
  14. Určitě svíčky ty už 7 tis přejíždíš. Nepozoruješ cukání? CNG soustavu stejnak kontrolují jen vizuelně pohledem - dle toho co vím já. Ale až budeš v servisu, schválně se zeptej jakým konkrétním způsobem, jako jaký je přesný postup a dej vědět. Brzdovku a chladíci po 5 letech bych vyměnit nechal, někde jsem četl, že chladící může u tdi nějak houstnout. Schválně se na to zeptej. Každopádně tu brzdovku oni nějak měří, jaké má hodnoty a měli by to měnit až podle toho, jak to vyjde. Vzduchový filtr a kabinák si zvládneš udělat sám podle youtube a dáš za to třetinu co v servisu, tak to je na zvážení. A asi bych si nechal vydesinfikovat klimošku. Jestli to máš stále v záruce, tak mi tady ostatní radili, abych si nechal vyměnit ošoupanou řadící páku. Ale ještě jsem se k tomu nedostal. Tu reklamaci může člověk uplatnit kdekoliv, nebo v domovském servise co se vyplňuje při koupi škodovky (byl to bazar škoda plus).
  15. Mimochodem, jeslti ti to blbě chytá. Tak co si ještě zkusit vyměnit palivový filtr a vyčistit vzducháč?
×
×
  • Vytvořit nový...