Přejít na obsah

Kuva

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Kuva

  1. Měl jsem to v servisu a přesvěčovali mě, že to rachtání je normální projev asi bych to i bral. Měl jsem půjčenou novou Ocativa III 1,6 sice takhle nerachtala ale podobně si hrála se zvuky :D. Co mě ale začalo trápit víc jsou vibrace auta při volnoběhu. Někdy se auto klepe až to rozvrzá palubovku, někdy zas není nic znát. Vždy je to znát při rozjezdech. Napadlo mě, že by to mohl být setrvačník, ale vibrace na volnoběh jsou stejné i se sešlápnutou spojkou. Jaký máte zvuk když řadíte, slyšíte jak si sedá lamela spojky, ozve se takový zaklapnutí nebo je to uplně tichý? Nebo když dejme tomu jedete na druhý stupněn na volnoběh a šlápnete na plyn a hned zas povolíte, skáče vám něco sem a tam?
  2. Auto mám 2 měsíce, mělo najeto 54 000km a bylo skříplé v koloně co vím ze předu a ze zadu. Fotky jsem ale neviděl, tak nevím jak moc bylo bourané. Kromě tutoho zvuku nejsou žádné problémy a jezdí dobře. Používám ho nejvíce na cestu do práce což je 96km po státovce (Vary - Plzeň). Je pravda že ho zas tak nehoním kromě předjíždění. Tankuju Vervu. Tak zkusím upravit návyky ježdění :D
  3. Měl jsem to v autorizovaném servisu a nic mě tam nenašli. Budu se s tím muset smířit, snad to za pár let nepadne a motor bude KO. Jsem na tajemné zvuky, otřesy apod. dost obezřetný :D. Měl jsem 9 let octavii co měla přes 500 000 a tam to byl hotový orchestr. Vypěstoval jsem si nemoc podezírat uplně všechno :D. Na druhou stranu kdybych vyvýjel tyhle motory, asi bych tam úmyslně nedával takovouhle funkci a když už jo, aspoň to uvést v příručce pro opraváře. V žádném jiném autě jsem nikdy nic podobného nepotkal.
  4. Přijde mi, že se zvuk objeví vždy v situaci, kdy tah motoru je skoro stejný setrvačnosti auta. Nejvíc je to znát při zrychlení třeba na 1800 - 2000 otáček a pak pozvolnému ubírání plnynu a ještě než se pustí plyn a brzdí se motorem začne motor takhle rachtat. Další co jsem vysledoval je, že když jedu např 20 a sundám nohu z plynu v motoru klepne a naopak když třeba zrychlím, klepne taky. Je to jakoby tam něco mělo velkou vůli a lítalo tam a zpět podle toho jestli motor táhne, nebo se nechá tlačit. Nejhorší je, že to lze pozorovat pouze za jízdy, a když to někomu vysvětluji tak si pošlape plyn na místě a tvrdí, že je to v pohodě. Nejsnazší by bylo, kdyby se to vzalo na válce a stálo se vedle auta a poslouchalo co to dělá za jízdy. Ale vysvětluj v servisu někomu jak má hledat chyby na autě.
  5. Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli se přišlo na to čím to je. Můj superb 2 (CFFB 103kw 2.0 TDI) mi dělá uplně to samé. Docela mě ty zvuky při lehkém sešlápnutí plynu děsí. Na volnoběh to u mě poznat nejde, pouze v záběru v malích rychlostech (město). Jinak jezdí krásně, ale tuto chování mi nepřijde, že by ho někdo záměrně vymýšlel.
×
×
  • Vytvořit nový...