Přejít na obsah

martin.novotny

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení martin.novotny

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. @novej Ahoj, ano podle všeho co jsem našel na forech a dostal sem info od lidí to je pravda, jde tam hlava z 1.6 i z 2,0. Každopádně, já hledal podle kódu hlavy. Najdi si kód svojí hlavy a hledej hlavu pod stejným kódem. Hlavu jsem koupil na allegro.pl za 10K i s dopravou, mám vyměněno a fungujeme. V ČR musíš mít štěstí, aby si na hlavu narazil. Třeba v Praze sem obvolal snad všechny vrakoviště a mají jen motory nové a hlavu ti z toho nikdo vyndavat nechce a nebude. Protože by se jim pak to ostatní špatně prodávalo. Může se ti ale stát, že kod s tvojí hlavou nebude sedět, ale do motoru pasovat bude, protože se dělají už nové verze hlavy, které jsou třeba vylepšené na základě všech nahlášených závad. Já kupoval tuto, ale je to stejný kod, který jsem měl já v autě a praskla mi, takže stejná vadivost: GŁOWICA AUDI VW SKODA SEAT 2.0 TDI R04l103373E Původní ale byla Made in Polad, a tuto novou z Polska jsem koupil Made in Germany :D V autorizáku mi nabídli už 2020 kod: 04L 103 264 B (cena 67 000 Kč), na netu jsem našel 04l 103 308c, která byla vytážená z RS, ale opět měla vadu, prasklá klika (Ta nemá na hlavu vliv ale stejně). Pak jsem našel i hlavy, které byly druhovýroba, tam byla cena třeba (30K) Made in Espaňól. Pak je ještě šance, zavolat někomu kdo dělá díly, ten ti řekne jaká hlava ti na auto půjde dle bloku motoru. No přeju ti goodluck. Mě osobně to trvalo i s prací 2 měsíce. Celkově jsem platil 30K i s hlavou.
  2. Hlavu mám venku, posílám na tlakovku. Zaškvařená kapalina na ventilech evidentní. Uvidíme, kde je chyba, jestli těsnění nebo hlava. M.
  3. Takže, chladič přišel ze zkoušky a je v pořádku. Takže, co dál. Mám poslat hlavu na přezkoušení nebo ji rovnou koupit? Nebo mám ještě zkusit chladič vyzkoušet sám. Teď otázka, kde. Nikdo mi půlku motoru asi neprodá. :D
  4. Pánové, díky za informace! Ještě doplním pro ostatní, když auto 2 dny stálo, startovalo tak na 3x než se chytnul motor a z výfuku šlo více bílého kouře. Někteří říkají, že v zimě je to normální, ale tady šel kouř kolem auta a na semaforu jsem stál v oblaku řídkýho bílýho dýmu. Spotřeba vody byla na 500-700km 1l G13. Víčko motoru bez emulze, ve vodě nebyl olej. @marfan Díky, rozumím. Chladič už je na tlakové zkoušce, začal jsem s diagnostikou. Motor rozebírat nechci, to tu pak nabídnu někomu moje RS v aukci. :D Nedokážu si ani představit, že při 170km a v autě s historií by odešla hlava. Měl jsem všechny octavie co byly, mimo klasické závady mi nikdy nepraskla hlava a byl jsem přes 200km. @marian.marcin Budu dufat, aby to tak bylo. Voda se do válce ale může dostat i přes prasklou hlavu, nebo to tak není? Přeji fajn den! Ozvu se za 1-2 dny po výsledku zkoušky chladiče. Martin N.
  5. Rozborka chladiče. No, na chladič to moc nevypadá. IMG_7135.MP4
  6. Zdravím, Skoda RS 2014/11 - 170K a začla se ztrácet kapalina. Postup disgnostiky problému. Auto jsem pořádně ohřál aby se materiál pořádně roztáhl na provozní teploty a vypnul. Natlakoval chladicí soustavu..vyndal jsem pouze 3 žhavící svíčky jelikož čtvrtá na třetím válci vůbec nejde povolit takže jsem se na ní vykašlal abych ji v hlavě nezatrhnul, nicméně na fotkách je vidět zbarvení žhavičky na druhým válci a jelikož válec 2. a 3. Pracujou spolu hádal bych,že právě z toho důvodu nejde povolit, protože po natlakování tou pumpičkou na 1,5bar jde vidět na druhym válci když se na to zaměří jak je zřetelná hladinka pravděpodobně tě G13 na pístu a jdou vidět kapičky úniku do spalovacího prostoru a tipoval bych to právě válec 2. a 3. Přes noc ztráta tlaku kapaliny Na 1/2 a z motoru lítá G13. Necháme otestovat chladič a uvidíme, bojím se hlavy. Tu opravdu měnit nechci, jde vůbec hlava repasovat. Kluci ze servisu mi sami rekli, ze v dokumentaci k vozu je vyslovene napsano, ze hlavy na techto motorech maji problem. Foto: https://drive.google.com/drive/folders/1-8upd7ReTy7GeSG7dxmNwDtGJRzeekO0 IMG_7083.MP4
×
×
  • Vytvořit nový...