Přejít na obsah

bervid

Uživatel
  • Počet příspěvků

    3
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem bervid

  1. Zdravím všechny co tento problém řeší, po několika měsících provozu vyřešeno. CFFB - najeto 240 tis. "rachtání"se projevovalo vždy, když auto stálo třeba dva dny, přesně dle popisu v předešlých příspěvcích, navíc se v poslední době projevovala závada taky po studeném startu - motor jakoby zakopával, měl zbytečně tvrdý chod na volnoběh. Na výkonu, startech a ničem jiném se problém neprojevoval. Jelikož potřebuju ráno sednout a jet bez nervu, že to někde lehne, došla mi trpělivost a auto jsem odvezl ke známému co koncern dělá. Nebudu to rozepisovat jako román, ale ve zkratce - vstřiky změřeny přes VAG - 1. a 3. byly jasný, 2. a 4. byly na hraně. Vyměněny tedy všechny vstřiky, railové čerpadlo - v tom byl celý problém, bylo vydřené a šly z něj špony do celé palivové cesty. Po vyndání vložky pal. filtru bylo jasno. Dále se měnila rozdělovací lišta, sestava přepadových hadic, samozřejmě palivový filtr a šrouby držáků vstřikovačů. Proběhl proplach palivových trubek, podávacího čerpadla a vyčištění nádrže a rovnou se dal i nový rozvodový řemen. Trubky ke vstřikům se neměnily, ale nechali jsme je vyčistit ultrazvukem. Po složení se zvuk "zatím" neobjevil (mám cca 2.000 km) a chod motoru je celkově měkčí, zejména za studena. Průměrná spotřeba klesla cca o 3 dcl.
  2. Tomas 333 : Myslím, že budeš mít ten samý problém jako já - jak popisuje 15degren . Kolik máš najeto ? Jezdilo auto také na LongLife intervaly ? Já to nejspíš budu řešit tak, že to budu sledovat a v případě, že by se zvuk měnil, nebo začal být intenzivnější dám to k řešení známému mechanikovi. Přiznám se, že kdybych dopředu věděl co dokáže LongLife interval způsobit, auto bych nekoupil...
  3. Zdravím, dobral jste se někdo k nějakému výsledku ? Nedávno jsem pořídil Superba 2 CFFB, najeto 222 tkm a ty samé projevy jak je zde popsáno. Auto po celou dobu servisované ve Škodovce, dle faktur na něm původní majitel nešetřil, ale intervaly po 30 tkm. Z toho jsem samozřejmě nadšený nebyl... Kromě toho divného "rychtání" v rozmezi 1500-2000 ot při mírném sešlápnutí plynu se občas stane, že auto škubne při přeřazování,Nevím, jestli to může mít něco společného. Ihned po koupi proběhla výměna oleje + všech filtrů a nyní již čtvrtá nádrž Eurooil +VIF. Přijde, že ten zvuk se projevuje více než na začátku...že by VIF začal s dekarbonizací ? Díky za postřehy.
×
×
  • Vytvořit nový...