Přejít na obsah

abcd

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem abcd

  1. abcd

    MaxiDot

    ...ajajaj - omlouvám se, network problem, je to tu 3x... Ano, Roomstera nemám. Opravdu je to nutná podmínka pro to, abych tyhle věci věděl?
  2. abcd

    MaxiDot

    S průměrnou spotřebou nemá palivoměr v Roomsteru vůbec nic společného. Jeho kolísání je závislé jen a jen na tom, jak to v tý nádrži šplouchá. Ale opět tomu můžeš říkat teorie, jestli chceš. ;-) Mě to baví...:-) neni pravda. prepocitava se to podle pumerne spotreby. Nekolikrat overeno. Je to sice zdanliva kravina, ale je to tak. Nepřepočítává. Proč si myslíš, že máš pravdu? Kdo to ověřil? Ty? A jak? Měřil jsi nějaké hodnoty, sbíral záznamy ze sběrnice, sbíral bloky hodnot z diagnostiky? Nebo znáš dokonce interní algoritmus? Proč jakousi svoji "několikrát ověřenou" domněnku vydáváš za prokázaný fakt? To co vidíš na displeji/ručičce je jen špička ledovce z celé problematiky kolem vyhodnocování a zobrazování palivoměru. Smiř se s tím, že to není tak, jak píšeš. Já bych sem neplácal nějaké "asi", "nejspíš" a ""patrně" teorie. Nesmyslů tu už zaznělo dost - já jsem se pokusil stručně naznačit jak to skutečně v tomhle autě funguje. Můžeš s tím nesouhlasit, můžeš o tom diskutovat, ale znáš to: to je tak vše co s tím můžeš dělat...;-p Kdo chce, ať si z toho něco vezme. Ostatní pište dál "neví, o čem mluví" a "je to jinak, sám jsem to ověřil..." Howgh.
  3. abcd

    MaxiDot

    S průměrnou spotřebou nemá palivoměr v Roomsteru vůbec nic společného. Jeho kolísání je závislé jen a jen na tom, jak to v tý nádrži šplouchá. Ale opět tomu můžeš říkat teorie, jestli chceš. ;-) Mě to baví...:-)
  4. abcd

    MaxiDot

    :-))) Políček je 17. Z toho 3 jou oddělené coby oblast rezervy. Ostatních 14 slouží jako oblast "bílého" pole standardního ukazatele. Logicky to skáče po skocích (které jsou mimochodem, opět logicky, různé u Roomstera s 55l nádrží a Fabie s 45l nádrží), nicméně objem je interně vypočítáván ve stejném "rozlišení" jako u ručičkového ukazatele. Hystereze zobrazení 0,75 dílku - objemově opět závisí na tom, jestli jde o Roomster nebo Fabii. Může se samozřejmě stát, že zobrazení zakolísá nahorů/dolů podle konkrétních jízdních podmínek (kopce, zatáčky,...), kdy to tlumení nepobere, ale tomu se nelze prakticky vyhnout, pokud palivo v nádrži šplouchá a jeho objem se měří plovákem... Tolik k bargrafu - jinak naprostý souhlas: ručička je ručička. Ale ne abyste mě brali nějak moc vážně - nevím, o čem píšu.
  5. abcd

    MaxiDot

    neskáče. proč by skákal? tutově je tam hystereze a tlumení a kdoví co ještě, protože já o nějakém přeskakování nahoru a dolů nevím... ale z hlediska oka ano: ručička je ručička...
  6. abcd

    MaxiDot

    lepší palivoměr...? v čem lepší...? jako že to je ručička oproti bargrafu a nebo má i lepší algoritmus???
×
×
  • Vytvořit nový...