Přejít na obsah

maxipes90

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem maxipes90

  1. Tak to vypadá, že ani u výroby 6/2021 nedošlo k eliminaci problému s B sloupkem. Po 600 ujetých kilometrech se začalo ozývat praskání/cvakání z této oblasti. Nejsem si jist, zdali to jsou zámky nebo sedačka, ale projevuje se to pouze v zatáčkách na horších cestách. Zkusím servis u dealera a uvidíme, co s tím chlapci vymyslí. Po přečtení zdejších příspěvků bych se rád vyhnul výměně sedadla, ale to si asi příliš nevyberu.
  2. Děkuji všem za postřehy. Po prvních 600 ujetých kilometrech už jsme si na sebe zvykli. Řazení OK, chtělo to jen více poslouchat motor. Dnes mám odjeto prvních 1000 kilometrů a bohužel se začalo ozývat praskání/cvakání od B sloupku, ale to je diskuze na jiné téma...
  3. Pánové, děkuji za postřehy. Abych to upřesnil, tu 2ku tam samozřejmě nenechávám do tachometrových 50km. Přidám plyn a přeřazuji tak, aby trojka zapadla ve chvíli, kdy je na tachometru 51-52 km. Šlo mi spíš o to, zdali jsou takto dlouhé převody pro tento motor vlastností nebo mám třeba "štěstí" na "zajímavý" kousek. Spotřeba je zatím rozumná, motám se kolem 5.5l, tak je to asi v pořádku. Pro představu, od pondělí do včerejšího dne jsem najezdil 430km, převážně cesty Třebíč-Brno mimo dálnici. Takže trasa velmi vhodná pro časté přeřazování (dědina, pole, město, dědina...). Výměnu oleje samozřejmě zkrátím a plánuji ji provést do 15 tisíc km. Technik u dealera sice říkal, že tento olej z výroby je kvalitnější a ať na něm jezdím co to půjde. Nechce se mi tomu ale příliš věřit. Dřívější výměna ničemu neuškodí a peněženku tolik bolet nebude.
  4. Čekám, že mi lidé znalejší této problematiky a motoru řeknou, že jsem to zpřevodování a řazení pochopil správně nebo naopak špatně. Je to nové auto, tak nechci nic podcenit a motoru škodit hned ze startu, kor když je v záběhu.
  5. Ahojte ve spolek, mám od pondělka novou Fabii Combi, verzi 1.0 TSI a 70kw. Procházel jsem zdejší forum, články na netu atp. Přesto se zeptám zde. Dělám něco špatně, když ignoruji palubní počítač, který radí motor podtáčet? Jednička je opravdu dlouhá, takže rozjezd do 25km, a pak dvojku. Dvojka vydrží do 50km, pak trojku. Čtyřku při 70km a pětku v 90 kilometrové rychlosti. Zkrátka řadím tak, aby otáčky neklesly pod 2000. Toho se hůře dosahuje při rozjezdu a převážně pak v městském provozu, kdy na tu dvojku přes 40km už je to, podle mého gusta, poněkud hodně. Ale asi lepší varianta, než ten motor podtáčet, ošulit záběh motoru a zadělat si na problém s karbonováním. Budu rád za jakýkoliv věcný názor nebo radu. Přesedlal jsem na tuto motorizaci z litrového SCE motoru, tedy úplně jiný svět.
×
×
  • Vytvořit nový...