Přejít na obsah

hercous

Uživatel
  • Počet příspěvků

    31
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem hercous

  1. Jo je to jako jízda se syticem Ja kdyz nastartuju, tak proste hned jedu a ne abych čekal na to, az "dobehne" eco režim. No proste beh motoru ma v tom eco módu ke kultivovanosti hoodne daleko. Mě to třeba vadi, ale někdo to vůbec neřeší.
  2. Kdyby motor jen točil, tak mi to nevadí, ale ono to vůbec nejede resp. cuka, kucka a tak
  3. Tak já trhavé zrychlovani nastesti zatim nezaznamenal (najeto 35000). Ale co mě fakt štve, jsou ty zvýšené otáčky při startu tedy to uz zminene TPI Náhodou jsem zjistil, ze kdyz se objevi ty zvýšené otáčky, vypnu motor a opet nastartuji, tak uz motor do vysokých otáček nejde Asi to tedy neni ideální řešení, startovat 2x, ale problémy jsou přeci od toho, aby se obchazely, ze?
  4. A jen maly dotaz: v tom starém motoru byl používán LL olej?
  5. Já zůstávám u LL (najeto 29000km). Mluvil jsem o tom s bratránkem manželky (je mistrem v servisu Škoda a myslím, že má celkem přehled) a říkal, že ten LL tam prostě má svůj účel. Jde např. o povrchovou úpravu motoru, která je uzpůsobená právě pro LL. Navíc tím, že je LL řidší dosahuje motor o něco vyššího výkonu a menší spotřeby. Mluvili jsme i o rozvodovém řetězu, říkal, že je mění celkem běžně při zachrastění, nejvíce ale u 1.2TSI. Takže asi tak, ale nikomu to nevnucuju ...
  6. No a kolipa to bude stát? Aby se mi z toho spíš nerozkočila šrajtofle
  7. Až se ochladí, zvýšené otáčky nebudou (motor nepoběží v režimu "zahřívání katalyzátoru")
  8. Hmm, pokud ti to tak vychází, tak se to vyplatí. Já tedy na premium palivo o moc víc nenajel. Pro zajímavost tady je několik mých posledních tankování: ujeto l/100km palivo 595 8,3731 Agip SuperTech95 622 8,164 Agip SuperTech95 675 7,4622 Agip SuperTech95 537 9,3296 Agip SuperTech95 625 7,3952 Omv Maxmotion100 607 8,3591 Omv Maxmotion100 636 7,1384 Omv Maxmotion100 633 7,9684 Omv Maxmotion100 615 8,0945 OMV N95 645 7,7705 Albert N95 595 8,4218 Omv Maxmotion100 763 7,0105 Omv Maxmotion100 655 7,658 Omv Maxmotion100 Jezdím hlavně ve městě (tak 80%), občas dálnice a okresky. Takže asi tak
  9. No nevim, ale co tak tady čtu zkusenosti s prémiovymi palivy, tak mi to přijde hodne subjektivní zalezitost. Nekdo chválí Vervu, nekomu to na ni vubec nejede, u OMV to vypada, ze je skoro jedno co člověk natankuje (pokud to neni nafta ). Ja bych se přidal spíše do skeptickyho tábora - rozhodne se u me nezlepší spotreba, ktera daleko vice zavisi na typu provozu (kdyz jsem v lete nejezdil skoro vubec po meste, ujel jsem na nádrž az 760km). Jedine snad ty starty jsou kultivovanejsi s MaxxMo 100, ale zase subjektivně Jinak tedy 43kc/l to uz se mi zda moc ... treba v Plzni je ted u Shellu N95 za 36,50, takze rozdil skoro 7Kc/l .
  10. U me na zvýšené otacky po startu nema benzin zádný vliv. Bral jsem na zkoušku cca 2 mesice MaxMotion100 a zvýšené otacky se projevovali přesně podle toho TPI, co tu nekdo přikládal. Nevim jak Shell, ale Omv i Benzina "100" jsou z rafinerie OMV v Rakousku. Jinak subjektivně ma motor lepsi chod, ale za ty prachy?
  11. Tak tak, 1.4 TSI rovný výfuk. A tečky taky nepozoruji. Zato teď pozoruji každé ráno po nastartování volnoběžné otáčky 1200 a prvních 100 metrů to škube, no hrůza!
  12. Zase by tam bolo něco jiného ... Mimochodem jsem se dnes bavil v servisu s hlavním technikem o těch rozvodových řetězech a říkal mi, že ty problémy rozhodně nejsou nějaká masová záležitost. Problémy jsou zaznamenaný u 1.2, 1.4 i 1.8 TSI, ale ať si s tím nedělám hlavu, že bych si vybral špatný motor, u jiných jsou zase jiné problémy. Fakt je, že problémy začne servis řešit až pokud se to ukáže v diagnostice. Důvod je celkem jednoduchý - servis musí vše dost tvrdě doložit automobilce, aby jim to zaplatili! A to že tu někdo tvrdil, že v servisech znají jen TDIčka taky není moc pravda.
  13. Díval jsem se do ERWINu a nic tam není. Posledně, když se měl aktualizovat nějaký firmware řídící jednotky, tak se mi to tam zobrazovalo. Navíc dnes jsem byl na servisní prohlídce, tak bych se divil, že by mi bratránek nic neřekl. Podle mě je to nějaká chyba v systému.
  14. Ale kdepak, jen soudruzi z Koreje ted zacali s osvětou, jak pry se to spravne vyslovuje. http://ekonomika.idnes.cz/hyundai-prisel-s-novou-vyslovnosti-misto-hyundaj-si-rika-hjonde-phf-/ekoakcie.aspx?c=A120229_1740702_ekoakcie_vem
  15. radim: Pozor, ne hyundaie ale "hjóndé"
  16. mates1909: Díky za zajímavé info Takže snad jediná výhoda u benzínů Verva100 apod. je, že neobsahuje biosložku.
  17. radim nepsal, ze tankuje u Globusu, ale nad Globusem Jinak do Globusu opravdu dodava Unipetrol. Vypadalo to, ze ten pan tomu celkem rozumi, tak me zajimaly zkusenosti. Ja taky beru obyc N95, vetsinou u Agipu - je nejbliz. Ted jsem tedy uz 2x zkusil zazrak jmenem MaxxMotion100 (OMV). Nejakej velkej rozdil nepozoruju, tak uvidim, jak dloho me to bude bavit ... )
  18. Nadhodím trochu jiné téma, přečetl jsem si teneto on-line rozhovor http://auto.idnes.cz/ptejte-se-odbornika-na-beznin-a-naftu-dvv-/odpovedi.asp?t=BENZINA&strana=1. Zaujalo mě toto: OTÁZKA: Dobry den, je pravda ze cim je benzim kvalitnejsi tym je nizsia spotreba? napr. ze vraj po natankovani V-Power sa spotreba znizi a vykon zvysi. co si o tom myslite? dakujem za odpoved. Dusan Václav Loula: Vážený pane, Současné motory vybavené elektronickou regulací oktanového požadavku, nepřetržitě přizpůsobují svůj oktanový požadavek oktanovému číslu použitého benzinu.tím ,že průběžně regulují předstih zážehu.Při vyšším oktanovém čísle paltí vyšší výkon a nižší spotřeba. K tomu je nutné připočíta specielní formulace aditiv, které zlepšují výkon a snižují spotřebu. Např. speciální mazací přísady výrazně snižují třecí ztráty paliva. Tento mazací efekt zvyšuje výkon motoru.Kombinace čistících přísad má několik efektů :jedním je "keep clean" dlouhodobě udržuje v čistotě sací ventily, vstřikovače aspalovací prostor. Druhý vliv je "clean up" odstraňuje ,rozpouští dříve vzniklé usazeniny to vede ve všech souvislostech k vyššímu výkonu . Pokles třecích zrát, vyšší oktanové číslo, výrazný čistící efekt vedou ke snížení spotřeby . Viděl jsem různá hodnocení a závěry jízdních zkoušek ,které to potvrzují. Např. srovnáme li v jízdní zkoušce 100 tis.km klasický Naturál 95 oktanů s vysoce aditivovanou VERVA 100 oktanů je vliv oktanového rozdílu ve zvýšení výkonu o 10% a vliv snížené spotřeby o 15%. Děkuji. Václav Loula 05.04.2011 17:18 Takže když si člověk vezme, že rozdíl mezi N95 a třeba Verva100 je cca 2Kč/l tedy přibližně 5%, pak pokud je spotřeba o 15% nižší při použití Verva100, člověk vlastně 10% ušetří. Co vy tankujete do svých 1.4 TSIček?
  19. Přesně tak, neznám ty 1.6ky, ale při rychlosti 90km/h mimo obec a 110 po dálnici se hravě dostanu taky na 6,5l. Teď jsem byl v Alpách, plně obsazené auto i kufr, box na střeše, cca 1000 km tam a z5, z 95% po dálnici, rychlost 140-150 tacho. A průměrná spotreba 8,1l/100 km. Ja jsem spokojen
  20. V mrazu jsem žádné cukání nezaznamenal. Naopak mě se cukání objevovalo v létě, po nastartování stouply volnoběžné otáčky až k 1300 ot/min. Při rozjezdu se pak projevilo cukání, ale po cca 300 metrech se vše srovnalo.
  21. Tak včera jsem odvezl auto do servisu, nechali si ho tam přes noc, aby mohli provést diagnostiku hned ráno na vymrzlém autě. Jak se ukázalo, ani to nebylo nutné vzhledem k současným teplotám (i přes den min -7) . Ještě den předtím jsem ráno natočil krátké video, jak to vrže: http://www.youtube.com/watch?v=y8sbiEa-Xf0 .Super co? Už včera mi volali, že jde nejspíš o silentblok na rameni nápravy a že jim to potvrdili i ve škodováckém informačním systému. Dnes ráno ještě provedli doporučenou diagnostiku a provedli opravu - výměnu silentbloků. Na obrázku jsem označil místo opravy. Je to paráda, žádné vrzání. Servisu tedy dávám 1*
  22. No vaše starosti se spotřebou bych tedy chtěl mít ... Já teď zase řešim povrzávání přední nápravy při přejíždění retardérů nebo v momentě, kdy se auto zhoupne. Dnes ráno pěkně mrzlo a bylo sucho, tak to "krásně" vrzalo (za mokra to nedělá). Tak jsem se naštval a vyrazil za známým do škodováckýho servisu. Zkusili jsme sundat tyčky stabilizátoru, který to prý dělají nejčastěji, ale vrzalo to i bez nich. Ještě si to nafotil a při jízdě i natočil na mobil a že to prý ještě zkonzultuje s Boleslaví, jsem zvědav, zda na něco soudruzi přijdou ...
  23. Přesně to samé chování v posledních týdnech, zkoušel jsem i jiný benzin a vysledek naprosto žádný První desítky metrů jsou fakt hrůza.
  24. Tak jsem prostříknul silentbloky, ale nic moc úspěch, vizuálně vypadají silentbloky jako nový, aby taky ne . Nicméně po asi 2 dnech jak se udělalo venku teplo a auto stálo na sluníčku, tak vrznutí při přejezdu retardéru zmizelo ... Taky si říkám, zda to nemohlo způsobit mytí podvozku v myčce - byl jsem tam tak 3x, předtím jsem myl auto ručně ... ale to už je dost divoká úvaha
  25. Ten Construct/Defendlock mě nenapadl ... já mám Construct, těžko říct, zda to má nějaký vliv, ale spíš je to jak píše Lancelot. Ještě mám takové dvě nepříjemnosti s mojí O2 FL, sice je to trochu offtopic, ale přesto: 1. při tankování mi neustále vypíná tankovací pistole, zkouším pistoli různě natáčet, povytahovat apod. ale nic moc snad jedině na čerpačce Agip v Plzni je to OK 2. Teď po zimě najeto cca 9600 km mi začíná při přejíždění příčných retardérů nebo vyvýšených přechodů povrzávat předek (náprava?). U Fábky Combi I co jsem měl se mi začalo stávat až po asi 4 letech a nepřišel jsem na to proč. Co jsem tak četl tady na foru, tak je to celkem častý ... myslel jsem, že u O2 už by to mohli mít víc vychytaný.
×
×
  • Vytvořit nový...