Přejít na obsah

Wassermann

Uživatel
  • Počet příspěvků

    1 653
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Příspěvky zveřejnil Wassermann

  1. Bosna a Hercegovina, cestou z Makarské přes hraniční přechod Vrgorac (HR/BiH) a dále na výlet do Mostaru: celkově v Bosně ceny PHM nízké a LPG obzvlášť, standardně LPG okolo 0,76KM (konvertibilní marka), rekord před Mostarem byl 0,66KM / litr LPG, což při pevném kurzu přepočtu přes Euro (1Euro = 2KM), dělá 0,33Euro/litr LPG, což je nějakých 9,10,-Kč/litr LPG.

     

    Tak pokud budete dělat nějaký takovýto výlet, určitě se vyplatí tankovat až v Bosně a ne v Chorvatsku....

    • Pozitivní 1
  2. Ahoj všem,

    mám novou OIII 1,6TDi 66kW a od začátku mě štve nějaké divné pískání.

    Bohužel, ozývá se jen občas, pocitově to jde z masky (čelní části auta) a je to zřejmě způsobeno aerodynamickým prouděním vzduchu, neboť otáčky motoru ani ventilátoru topení na to nemají žádný vliv a navíc, pocitově to jde někde z předku auta...

    Nejvíc je to slyšet při jízdě na volnoběh z kopce, se zvyšující se rychlostí pískavý zvuk nabírá na intenzitě, se snižující se rychlostí slábne... Vylučuji tedy pískání řemenice, ložiska apod., navíc dodávám, jde o nové auto. Už jsem pod tím i ležel, ale nic zvláštního jsem nenašel a problém je, že to dělá jen občas... Jinak už jsem dávno na reklamaci. Nyní najeto 1.800km...

     

    Setkal se s tím už prosím někdo? Máte zkušenosti či nápady, co by to mohlo být?

     

    Předem děkuji za inspiraci.

  3. Ahoj, bohužel se mi to stává taky, verze 66kw, funglovka, nyní najeto 1800km. Myslel jsem, že tu najdu i odpověď...

    Já mám vypozorováno, že mi to dělá při studeném motoru, dokud se nezahřeje na provozní teplotu (dle teploměru chladící kapaliny) a zkusím pohodovou jízdu na tempomat, tak je zle, škubání jako sviňa, jakoby vynechával válec nebo nešla nafta... Po zahřátí vše ok.

  4. Martine, velká gratulace :-)

     

    Ty jsi asi s tříhrnkem přírodní úkaz, co popírá fyzikální zákony a zákony přírody, protože já zrovna aktuálně tříhrnku nemůžu přijít na jméno.

     

    Nedá se prostě přejít, že výrobce při konstrukci tohoto motoru evidentně po***, co mohl (viz. příloha, která to shrnuje) a co mě vrcholně irituje je fakt, že ještě ani dnes není výrobce schopen přiznat vinu a adekvátně se k tomu postavit. Já jsem se se svojí dřívější milovanou Fábií HTP sice s těžkým srdcem loučil, ale dnes jsem rád, že je to za mnou a HTP už nikdy.

     

    Moje konkrétní a současná zkušenost s HTP je bohužel velice negativní, protože doma ještě jednoho haťafátora 40kW z roku 2003 máme a musím se o něj starat a je to na posr***. Je to zachovalý opečovávaný kousek, co krouží "kolem komína" a má najeto 90t km, ale aktuálně nás potkaly podpálené ventily a velice drahá oprava hlavy, a přesto, že auto poctivě navštěvuje do dnešních dní značkový servis, tak s ohledem na stáří auta škodovka dělá, že nás nezná a na kulanci při opravě jít nechtěli :-( Na jednu stranu to chápu, ale na druhou jsem hluboce přesvědčený, že za notoricky se opakující a už profláknuté problémy toho motoru můžou právě konstruktéři, že to nedotáhli do konce, tak bych od výrobce očekával trochu sebereflexe a spoluúčast na opravě závady, která je pro tyto motory typická a evidentně způsobená konstrukčními nedostatky, ale to bych asi chtěl moc :-(

     

    Takže smekám před Tebou klobouk, ale kdybych to měl vyjádřit citací El Presidenta, velkého Collinse, tak bych se musel připojit k jeho slovům vyřčeným na adresu HTP už někde v minulosti na tomto fóru: "Možno že Malta na tom motore obehol zemegulu, ale ja by som ho nechcel...".

     

    Ale jinak koukám jako puk, že tu zemegulu si obehol už několikrát :-)))

    auto-moto_htp.pdf

  5. Takže v autosalonu škoda mě nabídli LPG přímo do nového auta..jedna cena 22000 říkal něco o jedné lamda sondě druhá cena 26 000 když budou 2 lamda sondy,ale nepamatuju se jaký systém...

    No zajímal bych se i o to, co je to za systém. Bohužel ve svém okolí vidím, že autosalony (a ne jen škodovácké), co se vrhli do montáží LPG, tak pokud to dělají vlastními silami, tak tápou a začínají a nemají praxi v odstraňování závad LPG systémů a podle toho to taky vypadá. A co se systému týká, no ono bude záležet i na tom, co máš třeba za profi firmu na LPG ve svém okolí, s kterou je spokojenost a co montuje.

    V každém případě přeji, ať to dobře dopadne a dej vědět :-)

  6. Napsal jsem to spatne,nenakonfiguroval jsem si rezervu..;-)jo jo jdu do 1.4 63kw..skoda ze neni k sehnani 1.6 77kw..posledni rocniky,jedna cervena byĺa tady v bazaru ale chtel za ni peknou palku..jeste uvidim jestli se dostanu s cenou u roomstra stejne jak s fabii combi,a kdyz bude plus minus stejna jdu do rooma..a pak nejaky ten system LPG vybrat.sice to bude v zaruce ale coz.

      V pohodě. I když si nenakonfiguruješ rezervu, tak prolis na ni bude v karoserii tak jako tak, to se nijak nemění v závislosti na tom, zda jsi nakonfiguroval rezervu či ne, kastle je pořád stejná.

    Máš pravdu, z klasiky je na přestavbu nejlepší 1,4 63kW nebo 1,6 77kW, ale 1,6 se opravdu nenabízí, navíc vždy docela papkala palivo, ale jinak to byl držák. Ale i ta 1,4 je dobrá volba a plyn Ti dnes nabídne i s plnou zárukou celá řada autosalonů Škody, jen bych se hodně vyptával a dával si bacha, co ti tam chtějí narvat za LPG systém, aby nešli cestou maximálního zisku do sebe při současné montáži toho nejlevnějšího šmejdu, co je na trhu, to je pak lepší si nechat dát do auta dobrý LPG systém od prověřené specializované dílny a domluvit se s rozumným Škoda servisem v okolí, že z LPG nebudou dělat vědu a při každé prkotině hned hrozit ztrátou záruky.

    Tak přeji hodně štěstí a ať slouží :scooter:  -_-  :)

  7. Ahoj, prolis na rezervu je pořád stejný, takže nádrž tam dáš v pohodě a rezervu pak necháš v kufru, měla by být přišroubovaná skrz podlážku k držáku LPG nádrže, pěkně vypadá, když rezervu schováš do obalu ;)

     

    Předpokládám, že jdeš u Fábinky do 1,4 16V, asi nejideálnějšího motoru k přestavbě ze současné nabídky motorizací.... Nebo jdeš zkoušet TSi?

  8. ... tak sice má juniorka ještě ruku v gypsu, zítra má jít na kontrolu, tak uvidíme ... tak si říkám že když už má ty prázdniny na chuja, že bych jí to alespoň trochu vynahradil, že bychom příští sobotu vyrazili na pár dní k Balatonu pod stan (z toho důvodu jsem kupoval i měsíční dálniční známku), tak jsem dnes zkoušel variabilitu Čendy, že bychom si vzali sebou kola, teda pokud to bude zdravotně možné :kol-32: . Že by šli na střechu jsem zavrhl, ikdyž vše potřebné na to mám, ale když jsem viděl, jak Wassermann vezl kola v roomíkovi na dovču do slovinských hor, tak říkám zkusím také tuto variantu, nicméně, s tím že nebudu aplikovat origo předražené držáky od Škodovky, ale že tam zkusím dostat kolo s klasickým střešním držákem HAKR. Celé kolo tam bohužel nevejde, ale po sundání předního kola (stejně jako to měl Wassi) se tam v poho vejde. S tím že uchycení na příčník, přichytnu na přední uchycení zadních sedaček a korýtko pak přichytnu k okům zadního uchycení sedaček. Takže ty origo příčníky na oka v zavazadlovém prostoru nebudu vůbec potřebovat, resp. vyrábět :kol-46: . Druhé kolo jsem tam nedával, ale vím že to půjde :kol-47: . Takže pokud pojedeme s koly, dám pak sem finální foto až budeme nabaleni :kol-28:

     

    Ahoj Martine, smekám před Tvou vynalézavostí :)

    Jen jsem s napětím čekal, jak dopadneš s tou zkouškou, protože když já vezl takto kola v origo držáku, tak to mělo jednu podstatnou nevýhodu, a to sice tu, že přední sedadlo muselo na doraz dopředu, což šlo udělat samozřejmě jen u spolujezdce a tím pádem už si na toto sedadlo nikdo nesedl ;) Ale asi mám moc velký bicykle, když se dívám, jak to máš pěkně umístěné za sedadlem řidiče :palec2: Ale je to opravdu o průměru kol u bicyklu, já mám treková kola, která mají podstatně větší průměr a tím pádem jsem oproti tvému horalovi v ****, no však víš kde ;)

     

    A jak to nakonec dopadlo, vyrazili jste někam?

  9. Ahoj,

    redukci v Rakousku žádnou nepotřebuješ, plnící koncovky jsou stejné, jako u nás... ;)

     

    Hojně využívaná čerpačka LPG je v Rakousku na dálnici A2 směrem na Graz Agip Loipersdorf... je to velká, klasická čerpačka s veškerým příslušenstvím, dá se tam najet z obou směrů dálnice, přestože situovaná je směrem na jih na Graz (z opačného směru je most přes dálnici). Čerpačka nedávno prošla modernizací, stojan na LPG už není schoulený v koutě mimo klasické stojany, ale má už čestné místo přímo u hlavních stojanů na benzin a naftu, kde jsou v provozu nyní 2 plnící pistole...

     

    Obdobně je řešena čerpačka na A2 dolu u Griffenu, která je na kopci a je z ní impozantní výhled na okolní hory... (bohužel si nepamatuji její název, ale snad i tak Ti to snad trochu pomůže...)

  10. Na cestopisy jsi odborník ty Martine, já moc ne....

     

    Co ale u mě letos vydalo za všechny cestopisy světa byly ty debilní výkyvy počasí u nás v ČR, které způsobily, že týden před odjezdem jsem lehl s horečkama a viděl celou dovolenou více než černě... Tak jsem hned šupajdil k doktorovi, nasadil antibiotika a celou plejádu vitamínů a všelijakých životabudičů z lékárny na podporu imunity atd. a modlil se, jak to dopadne... Byla i černá vize, že první týden dovolené škrtneme a já se budu v posteli dál kurýrovat a pojedeme až na ten druhý týden... Spravovat se mi začalo zdraví až v pátek, pak se to přes víkend lepšilo a tak jsem trochu s těžkou hlavou a vědomím, že to musím hlavně ve zdraví celé odřídit jen já, protože mladá není vyježděná a tak bych ji za volant nepouštěl...

     

    Naštěstí to dobře dopadlo, v neděli večer jsem dobral poslední dávku antibiotik a v pondělí ráno vyrazil do Chorvatska... Sice jsem se ještě týden dopoval všemi imunitobudiči, ale dobré je to.. -_-

     

    Cesta byla nakonec ta nejpohodovější za celé roky, co do HR jezdíme... Nikde žádné kolony, zdržení, no prostě nic...průlet Evropou jak nůž máslem :-) ˇK Šibeniku celkem 1030km za 11hod i se všema pauzema na tankování, svačinky, toalety atd., z toho čistý čas jízdy 9 a půl hodiny, prakticky pořád po dálnici - z Brna po jediné a ukodrcané D2 do Blavy a pak už po HU dálnicích přes Budapešť na přechod Letenye/Goričan a dále na Zagreb, Karlovac, Šibenik.... pořád 140tacho na tempomat a pohoda

     

    Docela mě překvapilo, že v prvním prázdninovém týdnu nebylo v Chorvatsku až tak plno, jak by se mohlo z novinářských zpráv a začátku prázdnin zdát... Všude bylo takové příjemné poloprázdno a zaplňují se ubytovací kapacity pozvolna...

     

    No a po týdnu přejezd na Pelješac... klídek, pohodička, parádička a konečně relax po celkové vypětí z celého roku i nervech s odjezdem...

     

    Toť asi vše, více zkusím napsat zase někdy příště, teď to jdu ještě doužívat na pláž... Báječně se tak regeneruje a naplno zotavuje kol11

    Tak pěknou dovolenou i Vám všem a zatím kluci... :scooter:

  11. Ahoj Martine, díky moc za link :palec2: Krásné setkání, příště už doufám, že mi to vyjde taky...

     

    V Hrvatskej to máme letos rozcestovaný, takový malý 14-ti denní road trip... :)

     

    Nejdřív týden u Šibeniku na mém milovaném středním Jadranu, po týdnu přejezd na prozkoumání neznámých a nových, odlehlých a divokých končin - Pelješac, kde jsme teď...

    Parádička, píseček, na Chorvatsko nezvyklé, klídeček, pohodička, výlety po Pelješacu i do Dubrovníku...A bohužel o víkendu zpět domů, do reality. Ale ještě dáme zastávku s přenocováním na jednu noc na Plitvicích a v neděli teprve dojezd domů...

     

    Takže letos to je více na cestách, ale super... :wub:

  12. Moje krásné, milované místo, kde to tak dobře znám... Jedovnice :wub: ...a moji zlatí kluci, které jsem chtěl všechny poznat osobně, a on mi nevyšel termín... :kol-26:

     

    Tak doufám, že příště se zadaří i u mě...

     

    Jinak kluci palec nahoru :palec2: , ač početností účastníků to bylo setkání zřejmě komornější, tak jste si určitě alespoň mohli pokecat a poznat se a hodnotím jednoznačně jako krááása a jen lituji, že jsem nemohl být přítomen...

    Ale těším se na příště a doufám jen, že příště bude :gunners3:

  13. potvrzuji Malacky, ČS Jurki: 0,649E, bral jsem tam 1.7.

     

    A jen se podělím o ČS LPG dále cestou přes SK a HU do Chorvatska...

    Další ČS LPG je OMV na Lamači, mě překvapila i ČS těsně před hranicemi do Maďarska, loni jsem ji tam neviděl nebo tam ještě nebyla...

    V Maďarsku LPG natož něco jiného ze zásady netankuji, ty ceny nemají smysl....

     

    V Chorvatsku je ČS LPG více jak hub po dešti, nejvíce jich přibývá na klasických benzinkách, které rozšiřují o LPG svůj sortiment...

     

    Cena LPG v HR je vesměs 4,96 HRK/litr LPG a to všude, projel jsem to od hranic s Maďarskem, přes Zagreb, Karlovac, Šibenik až po Dubrovník a Orebič na Pelješaci, což je snad nejvzdálenější výspa chorvatské pevniny (vyjma Dubrovníku a Cavtetu, kde ještě mají LPG). Cena všude 4,96HRK, jen jedna pumpa na dálnici u Zagrebu vydřidušsky zkouší 5,20HRK, ale nemá to smysl tam brát, naberete LPG na každé další pumpě...

     

    Překvapilo mě, že je úplně jedno, zda tankujete na dálnici nebo sjedete z dálnice do města, cenu 4,96 drží všichni...

     

    A ještě jedno příjemné překvapení - LPG mají na dálnici opravdu všude, není už potřeba mít, jako před pár lety, mapky, kde že jsou ty LPG pumpy ukryté... :kol-48:

    A od Šibeniku až přes Makarskou až po konec dálnice ve Vrgoraci má dokonce LPG úplně každá benzinka po cestě :scooter:

     

    Tak dovoleným a LPG zdar a všem přeji pěknou dovču a bezpečný návrat :scooter:  :palec2:

  14. wassi, co kdyby jsi místo toho vtipkování raději napsal, zda se zúčastníš stretávky :kol-28:

    Ahoj Martine, moc mě mrzí, že na stretávku mě to nevyšlo... Ale o to víc jsem zvědavý, aké to bolo...

    Máte někde kucííí photos, textos atd??? Rád bych se mrknula doufám, že se bude konat něco i v budoucnu a že už účast zvládnu...

×
×
  • Vytvořit nový...