Přejít na obsah

rayproch

Uživatel
  • Počet příspěvků

    8
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem rayproch

  1. Ahoj, dlouho jsem sem nenapsal jak je na tom můj filtr. Až teď jsem ho konečně vyřešil. Jak jsem psal, že budu chtít ekonomy filtr, tak ta akce už dávno skončila a cena nového filtru je nyní 62 tisíc. Neoriginálu nevěřím. Nakonec jsem zariskoval a koupil použitý s bouračky za 6800 Kč, nechal ho zrenovovat (vyčistit), cena byla 3500 Kč. Samotná montáž byla 4000 Kč. Vyčistil jsem si koncový výfuk. Jezdím s tím cca 1 měsíc a perfektní. Auto nekouří, výfuk je pořád čistý, nárazník není očouzený a přijde mi, že auto jede tak nějak lépe. Dřív občas pocukávalo, ale jen občas a jen jemně. Od výměny to nedělá, tak to nakonec asi bylo také tím. Kdo ví. Jen jsem se chtěl o mou story podělit.
  2. Popravdě ani nevím, že se to dá na zrcátku přepínat. Hned zítra se na to mrknu. Ušetřilo by mi to aspoň výdaj za jedno zrcátko. Pravé měnit budu určitě, protože výhřev nejde. To mě dokonce trápí víc. Každopádně díky za info.
  3. Ahoj, zkusím trochu toto téma oživit. Také mi přestalo vyhřívat pravé zrcátko. Sundal jsem sklo ze zrcátka a zjistil nějak moc vodičů. Po bližším zjištění o co jde, tak je to právě samozatmívací. Což také nefunguje. Předpokládám, že by také levé mělo být samozatmívací, ale to nedělá, ale aspoň vyhřívá. Když jsem koukal na cenu těch zatmívacích, tak se mi zrovna nechce kupovat nová. Má otázka zní, co se stane, když místo zatmívacího dám čistě jen vyhřívaná a konektor pro zatmavení prostě nepřipojím, jen zaslepím, aby tam nezateklo. Stane se něco? Nebude mi auta hlásit nějakou chybu? Diagnostika momentálně žádnou chybu nehlásí. Díky
  4. Budu tam chtít originál. Škoda pro starší auta má na filtry nějaký ekonomy program, údajně by to měla být repase originálu se stejnou funkčností. A cena filtru tam je cca 16 tisíc a pokud vrátím stávající, tak něco málo přes 12 tisíc. Plus práce, cenu za práci nevím. Myslím si, že to taková částka zase nebude. Problém je, že nevím, jestli mi ten filtr škoda prodá, abych ho mohl vyměnit jinde. Jestli to není vázané jen na výměnu u nich. V nejhorším si to holt u nich nechám vyměnit. Originál jinak stojí cca 50 tisíc a to už je dost.
  5. Tak jsem byl na diagnostice. Bylo mi doporučeno vyměnit filtr. Prý je prasklý. Při kontrole emisí mi byla naměřena kouřivost 0,22 přičemž pro Euro 5 je stanovena kouřivost do 0,25. Takže bych vlastně emisemi prošel. Popsal mi proč bych prošel, ale proč mám černý výfuk a narazník. Pro mě jako laika, moc informací. Ukázal grafy, hodnoty, vysvětlil co hodnoty znamenají. Proč když hodnoty se tváří dobré, tak nejsou. Sice byly dobré hodnoty, ale na stav DPF byly nesmyslné. A hodnoty nebyly zaseknuté a opravdu se měnily podle zatížení motoru. Zkrátka jak jsem napsal, pro laika moc složité. Shodou okolností pán je soudním znalcem v oboru. Při diagnostice mi zjistil pár skutečností, třeba to, že kilometry sedí, nebo že nedávno byly měněny oba xenony. O tom jsem věděl, ale je hezké, že to vyčetl také. Probrali jsme spolu jaký filtr určitě nebrat, a naopak jaký si pořídit. Sice budu kupovat nové DPF, ale i tak jsem spokojený, že vím co s tím je.
  6. Zkusím se mrknout v okolí, jestli někoho nenajdu. Úmyslně jsem to dal do autorizovaného s tím, že oni na to přijdou. Očividně ne. I tak díky.
  7. Takže co mi doporučíš na autě udělat? Nechat zkontrolovat vstřiky, případně je seřídit, vyčistit? To že je DPF v pořádku mi řekli v autorizovaným servise. Fyzicky ho tam vidím, dokonce i snímače tam jsou.
  8. Ahoj, prošel jsem si fórum a můj problém jsem nenašel, možná jsem špatně hledal, pokud ano, tak se omlouvám za příspěvek. A teď k mému problému. Koupil jsem si Škoda Superb II 2013, 2.0 TDi 103 kW (CFFB), najeto má trochu víc 315 000. Protože byl černý výfuk, tak jsem si vyjednal výraznou slevu s tím, že si vyměním DPF a bude to. Dal jsem auto do autorizáku, aby to omrkli a řekli co to bude stát. Když jsem si šel pro auto, tak mi bylo sděleno, že filtr je v pořádku. Ale na můj dotaz, proč je výfuk černý (nárazník nad výfukem také) mi nedokázali odpovědět. Saze jsem na nárazníku otřel a jezdil dál. Postupně začal nárazník černat, takže to dělá pořád, ve zpětném zrcátku kouř nevidím. Dokázal by mi někdo vysvětlit, čím to může být? Na co se mám zaměřit? Na servis se očividně spolehnout nemůžu. Díky
×
×
  • Vytvořit nový...