Přejít na obsah

rds76

Uživatel
  • Počet příspěvků

    64
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem rds76

  1. Podarilo se ti to nejak vyresit s tim nastavenim pres klice. Ja bohuzel neobjednal 3.klicek protoze me nenapadlo, ze se pod tim skryva personalizace, ale vypada to ze personalizace je nove ve verzi 2.0 a uklada se pod ucet v connectu v cloudu (sdileni mez vice vozy). Akorat to nejde napojit asi pres klice. Me se neukladaji ani sedadla ke klicum, coz by mely kdyz teda nemam personalizaci s 3. klickem, ale funguje to jak popisujes, zmenou uctu v infotainmentu - bohuzel po otevreni to voli ten posledni aktivni a ne podle klice
  2. rds76

    Nezávislé topení

    topeni lze planovat na max 3 casy, klidne i na ten stejny den, popr na cely tyden pro dany cas, ale nejde to jak pises na "jen" pracovni dny. nejjistejsi je vstat, zapnout na dalku dle pocasi (ovladacem / appkou), nasnidat se a vyrazit ;) stejne tak kdyz pak jedu z prace a je hnusne
  3. @Aleš_BXja psal o appce, ne o systemu. Navic to o cem pises je Skoda online sluzby v aute. Skoda connect je jina sluzba, ta aplikace stoji za velky H. Napsal jsem na infolinku, tak uvidme co a jestli vubec odpovi.
  4. Nechci zakladat nove tema, tak polozim zde mensi dotaz, jak vam funguje ta appka SkodaConnect. Po aktualizaci se zlepsila stabilita ale pravidelne me to odhlasuje, chce to pak login/heslo a nekdy capcha a to treba i po 24h. System iOS.
  5. rds76

    Nezávislé topení

    Fajn, jak jsem tu nedavno psal ze to malo topi a co s tim tak ticho po pesine :) Nechapu Skoda, proc to nedela automaticky, ze zvysi ofuk na max pri spusteni NT i teba po chvili az se ohreje okruh a po nastarotvani to muze vratit zpet na puvodni nastaveni
  6. rds76

    Nezávislé topení

    Tak jsem zjistil jak trochu 'vylepsit' pridavne topeni, aby bylo ve voze vice teplo. Problem je v tom, ze jednotka klimatizace zapina po spusteni NT posledni zvoleny rezim. Pokud mate rezim auto s medium ofukem (standard) tak to moc nefouka. Jezdim ted s volbou s ofukem celniho skla (tlacitko hned vedle ohrevu sedacek) - nebo staci tuto volbu nastavit pred dojezdem - coz dava trochu vice ofuku na sklo a hle jak je to poznat. 30min topeni je na kratky triko pri dnesnich teplotach :)
  7. Neco si nastuduj o alternatorech. Cituji: “Magnetické pole rotorového a statorového vinutí alternátoru posune vektor síly odporu do příznivější oblasti zátěžové charakteristiky. Alternátor tak pracuje s nižším odporem, takže z klikové hřídele spalovacího motoru odebírá menší mechanickou energii. Dávkování paliva se elektronicky přizpůsobí sníženému výkonu pohonné jednotky a výsledkem je vyšší hospodárnost provozu. Pokud jde o emise CO2, přináší rekuperace v laboratorním emisním testu NEDC snížení o 2-4 g/km.”
  8. Je jasne, ze zkuseny ridic co jezdi hlavou a predvida reguluje jizdu plynem a prave pro takove je rekuperace prinos co se spotreby tyce. Proto verim, ze to dokaze vratit do systemu spousta amperu. Neni zadny problem vyrobcu zmerit v realnem provozu kolik se takto da zpetne energie "zadarmo" vyzuzit a asi se to vyplati.
  9. @Clerfayt je genius fyzik/matematik, z aktulani rychlosti, vzdalenosti a zarazeneho prevodoveho stupne spocte kdy ma pustit plyn aby docilil pozadovane rychlosti v danem miste. Mas muj obdiv.
  10. @ClerfaytTady se nebavime o zachovani energie, ale o potrebe vuz zpomalit (z duvodu provozu) a jde o to tu energii na zpomaleni na neco uzitecneho premenit. Zamyslet by ses mel Ty.
  11. Rekuperace je premena nadbytecne kyneticke energie na elektrickou za ucelem uspory paliva. Teorie, ze to zpomaluje a o to vic musim pridat je nesmysl, preci zpomaluji proto, ze zpomalit chci a kdyz zpomalim na pozadovanou rychlost tak pridam stejne, jako bych brzdil brzdou. Mnozstvi emisi je pak primo umerne spotrebe.
  12. rds76

    Sedadla

    @ferda25 muzes prosim k tomu dat nejaky komenar. Diky
  13. rds76

    Sedadla

    A da se nejak naprogramovat sila/rychlost vyhrevu? @Martin Bednář indukcni ohrev? Jak by to melo fungovat, jedine ze bys mel v prdeli kus zeleza :) Leda infra, ale to nehrozi. Spise bez zatizeni se ta decka tolik nespoji s tim potahem a hreje pak mene.
  14. Docela me, udivuje ze u vozidla za 1mio nekdo resi dobijeni nejakym bastlenim a ze to vubec resi. Radeji poradte jak urychlit ohrev kozenych sedacek ;) A jeste dotaz, Skoda neodpojuje 12V zasuvky po uzamceni vozidla?
  15. Mam SIII s NT a mam AGM. Jezdim rok, hodne kratke trasy, NT v zime skoro denne, baterka no problem, napeti naprazdno 12.5V aktualne, zadnou rekuperaci neresim, at si to dobiji jak chce. Mozna dobiju 1-2x v zime nabijeckou podle situace.
  16. @bouchyProudem urcite nic nepokazis, ten tece cestou nejmensiho odporu tudiz do aku, maximalne trpi aku pri nabijeni vysokym proudem, ale pochybuji, ze mas nejakou profi nabijecku co umi pres 10A, bezne stolni nabijecky Cetek, Bosch ap davaj do 5A. Jak rikam, nabijet urcite v aute. Vyjimkou je snad nejaky program "vyvareni" hluboce vybite baterie programem, co tam dava kolem 16V, to bych asi delal mimo vozidlo.
  17. Rikam, poptej se v autorizaku, treba algoritmus dobijeni u vozu Skoda stari aku neresi, nebo ne u vsech. Chyby to urcite zadne psat nebude, ale muze to zvolit profil dobijeni jako by tam byl x let stary aku a tim se zkrati jeho zivotnost. Vse zalezi na inteligneci vozu, ber to porad ale jako teorii.
  18. Je mozne, ze to nemaj vsechny vozy, psal jsem to v obecne rovine. Mozna se pouziva nejaka self adaptation metoda. Zeptej se v servise jestli se vymena koduje pro tvuj vuz.
  19. Sorry, mozna jsem Te spatne pochopil, psal jsi ze nabijecku nepripojujes, ale ne ze nenabijis vubec. Pokud pouzivas kvalitni nabijecku tak se neni ceho bat, ta elektronika neco vydrzi, ma prepetove ochrany na vstupech a musi byt stavena na vselijake indukovane signaly. A nevim, ze by nabijecka trvale poustela 16V, nabiji max 14.4-14.8 dle typu aku a teploty. Jinak ano, koduje se model a kapacita aku, ale i vymena za novy a to z duvodu zivotnosti danou charakteristikou dobijeni, starsi aku ztraci svou kapacitu s cimz jednotka pocita.
  20. Nevim kde presne to v Superb je, vesmes je to +pol baterie a nejaky kostrici bod k tomu urceny, tzn nepripojujes -pol primo na baterku. Napr. BMW ma tyto kontakty vyvedene v prostoru motoru, ackoliv ma baterii v kufru. Kazdopadne by to melo byt popsane v manualu a zalezi na vozidle a typu bateriie, IBS nemusi mit vsechny vozidla, tam kde je S-S to uz byva. IBS je prave zapojen na tom -polu
  21. rds76

    Sedadla

    Prosim majitele kozenych ventilovanych sedadel, jak dlouho trva vyhrati sedadel po zapnuti vyhrivani na stupen 3. U me nejmene 3min nez pocitim znatelne teplo ne prdeli. Fakt bida, za toto u me palec dolu.
  22. S necim podobnym jsem mel rovnez problem u jine znacky vozu. Je potreba pripojit nabijecku vozidlo, zamknout a chvili pockat az se "uspi". Nevim presne jak u Skoda, ale melo by stacit cca minutu a zacit nabijet az pote. Nekterym inteligentnim nabijeckam asi vadi, kdyz behem nabijeni se odpojuje zatez na baterii. Ale mohu se mylit, je to pouze ma teorie, kazdopadne tento postup mi funguje.
  23. Nabijet baterii v modernich vozech mimo vozidlo je chyba. Obchazis tim IBS(intelligent battery sensor), ktery ridi a upravuje nabijeni a mimo jine jeden z duvodu proc se musi vymena baterie nakodovat. Baterie se exterene dobiji na kontaktech k tomu urcenych primo ve vozidle.
  24. OK, kdyz vime ze je novy FW, existuje nejaky changelog k ty verzi?
  25. Nevim jakym zpusobem se prehrava, ale portal hlasi: Software Nebyly nalezeny žádné aktualizace firmware pro daný VIN
×
×
  • Vytvořit nový...