Přejít na obsah

BlackJoe

Uživatel
  • Počet příspěvků

    8
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil BlackJoe

  1. Vítám CBčkáře! Dnes bych řekl, skoro vymřelý druh. Asi mimo profi řidičů. Jednu dobu jsem s tím měl také co do činění. Startování přes CB selektivu a DTMF hustý :o Napiš mi prosím, kde bydlíš, číslo kanálu a kód. Chci to vyzkoušet :-) Spolehlivost CB jako pageru je dost špatná. Jinak Siemens, konkrétně S55 je ofi do -10. S nižšími teplotami by ale neměl být problém. Limitem telefonu je display, jehož reakce se zpomalujou a pak doslova zamrzá. To stopro znáš. Na ostatní funkce by to ale nemělo mít vliv. Taky baterka, ale tu při trvalém napájení z auta není třeba řešit. No, zkusím ho strčit do mrazáku. Tak -25 by mělo stačit. Doufám, že nezamrzne na věky. Jeden tip na GSM pager se vstupy a výstupy jsem sem ::' již dával. Je o trochu dražší a o mnoho vychytanější.

    http://www.dstechnik.cz/produkty/produkt.h...8b420dbf30c354a

    Nevýhoda je ale, že se musí doplnit oddělení vstupů a výstupů, což není pro průměrného elektronika problém. Sám jsem o startování na dálku také přemýšlel ale nechce se mi rěšit blokování origo imobilizeru u fabie.

  2. Ano perfektní profesionální řešení, ale rozdíl je 1500,- oproti 7000,-. Se zápornými teplotami nebude problém a při vhodném umístění nepřekročí teplota telefonu v autě povolených 50. Takže v poho.

  3. Relé denního svícení je dobré, ale klidně bych oželel funkci zhasnuté palubky a dálk. světel. Prostě obyč zapnutá potkávací jako na přepínači. Neřešíš zda je den, noc či pod mrakem. Nebo se snad podsvětlení palubky tak opotřebovává :-/

×
×
  • Vytvořit nový...