Přejít na obsah

inskeu

Uživatel
  • Počet příspěvků

    129
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil inskeu

  1. Kým založím novú tému skúsim sa spýtať v tejto téme. Jazdím na 2 mesačnej FIII 1,0 44 kW. Už od prvého dňa som si všimol, že pri uvoľnení spojkového pedálu na voľnobeh je počuť hrkotanie od spojky, ktoré postupne zmizne. Pri zošliapnutí spojky na voľnobeh hrkotanie stíchne. Bol som s touto závadou v dvoch servisoch a všade mi povedali, že je to vlastnosť spojky. Samozrejme sa mi ten hluk nepáči, ale zaujímalo by ma či vo vašich vozidlách sa správa spojka rovnako.

     

  2. V sekcii Citigo som našiel odkaz prezentujúci konštrukciu motorov 1,0 MPi 44/55 kW. Je tam uvádzané variabilné časovanie sacích ventilov. 

    Pri servisných prehliadkach je problém pri použití vlastného motorového oleja z hľadiska záruky? Predĺžená záruka je poskytovaná v rovnakom rozsahu ako dvojročná, alebo sú tam určité výluky?

  3. Je to sice otravne, ale aj na sucasnom aute som si zvykol po kazdom nastartovani Start/Stop vypnut. Nechapem, preco tam za kazdu cenu tlacia taketo nezmysly. Start/Stop system sa aktivuje az pri uplnom zastaveni, alebo uz pri velmi nizkej rychlosti?

    Co presne znamena uvadzana rekupracia, tyka sa to len dobijana akumulatora?

    Som zmiereny s tym, ze zivotnost dnesnych aut je tak 5 rokov a 150.000 km, potom uz len stupaju vydavky na opravu.

    Tento motor je konstrukcne spolocny s 1,0 TSI alebo su to uplne rozdielne motorizacie?

  4. Jan R.

     

    Aj napriek LL planujem olej menit kazdych 10.000 km, motoru to len prospeje.

    Z vyroby tam bude asi olej znacky Castrol, aspon v starej FI to tak byvalo.

    Priamo vo vozidle nie je ziadne tlacidlo na deaktivaciu Start/Stop?

    Co sa tyka konstrukcie motora, nikde som sa nedocital, ci je vybaveny variabilnym casovanim.

     

     

  5. Pozdravujem,

    nakolko ma zrejme caka obmena vozoveho parku ako jeden z moznych kandidatov pripada do uvahy Skoda Fabia III 1,0 44 kW. Ako byvaleho Skodovkara ma zaujima, ci dynamika tejto motorizacie bude na porovnatelnej urovni ako pri FI 1,2 40 kW s ktorou som v minulosti jazdil. Bohuzial ziaden predajca nemal v ponuke litrove trojvalce, mal som moznost skusobnu jazdu absolvovat s 1,2 TSI 66 kW. Motorizacia je to zaujimava, ale kedze auto bude sluzit len ako priblizovadlo do prace vzdialenej 20 km a planujem si ho ponechat max 5 rokov 1700 euro priplatok za TSI sa mi zda privelky. Ak mozem poprosit majitelov motorizacie 1,0 o informativne hodnoty aktualnej spotreby pri 50/90/130 km/h. Ako je to Start/Stop systemom, je ho mozne deaktivovat, ale je zapnuty natrvalo? Aky olej je pouzity pri premenlivom servisnom intervale, resp. po kolkych km by sa mal menit?

    Pri priamom porovnani FI 1,2 HTP 40 kW a FIII 1,0 44 kW je v niecom starsia Fabia lepsia, alebo novy model je lepsi vo vsetkych ohladoch?

    Dakujem za odpovede

  6. Zdar Škodováci,

    nevlastním Fabiu, dostal som ju ako náhradné auto zo servisu. Chcem sa spýtať akú spotrebu dosahujete mimo mesta pri úspornej jazde? Pri akých otáčkach má tento motor najnižšiu spotrebu, nie je tam palubný PC.

  7. Mám za sebou kontrolu po 2000 km, vymenili mi ventil v nádrži, ktorý neukazoval správne množstvo paliva v nádrži (zrejme zaseknutý plavák). Pri úplnom vyčerpaní paliva LPG zostáva v nádrži naozaj len minimum LPG, v mojom prípade sme to odhadli na cca. max. 0,5 L podľa vypusteného plynu. Skontrolovali mi tesnosť všetkých spojov, pripojili sa na RJ a všetko OK. Zatiaľ max. spokojnosť, spotreba sa drží okolo 6 L LPG

  8. to: PauL

    Golfa V 1,6 BSE som mal prerobeného na systém Teleflex od AG Autogas. Systém fungoval spoľahlivo, občas nejaké cuknutie a skoré prepínania do LPG ale inak spokojnosť. To samé však nemôžem povedať o aute (vodná pumpa KO pri 44.000, výmena riadenia pri 92.000, hrkotajúca spojka od novoty, občasné výpadky aut. klímy atď). Motor nebol zlý, ale výkonovo to bola bieda, ak to porovnám teraz s Hyundaiom ktorý má 57 kW a 1060 kg, tak Golf so 75 kW bol v kopcoch a hlavne naložený lenivejší. Ak porovnám oba systýmy Teleflex a BRC, tak BRC sa mi zatiaľ zdá prepracovanejšie. Nič už netreba ladiť, prepínanie je bezproblémové.

  9. Tak už chápem tú nižšiu spotrebu Flashlube, jazdím len diaľnice pri menších rýchlostiach.

    S tým Mexikom má asi VW dosť veľké problémy, ruky preč od Variantov a Jetty :)

    Malta

    Je to iné kafé, hlavne ak prechádzaš z Golfu na i20 :), Golf bol 2x drahší, ale neplatí, že 2x lepší :)

  10. Po odjazdení ďalšej nádrže sa spotreba znížila, natankovaných 42,7 l, najazdených 704 km, spotreba LPG 6,06 L na benzín by to bolo cca. 5,2, takže tých 15 % už sedí. Ďalšiu nádrž skúsim jazdiť úsporne ako sa to prejaví na spotrebe.

    Mám otázku k Flashlube: namontovanú mám nádrž s objemom 0,5 L a podľa aktuálnej spotreby mi to vystačí na 10.000 km, tento pomer dávkovania je správny, alebo je to potrebné ešte upraviť?

  11. to: Paul

    Kontrolu netesnosti samozrejme kontrolovali pri montáži, ale budú to kontrolovať ešte po 2000 km. S tou spotrebou počkám po vyjazdení viacero nádrží.

    to: silarm

    Mne slúži auto len ako dopravný prostriedok z bodu A do bodu B s čo najnižšími prevádzkovými nákladmi, preto som si dal LPG a preto ma zaujíma aj spotreba.

  12. Ďakujem za vysvetlenie. Ja som mal len zato, že tá spotreba je privysoká, keďže všade uvádzajú max, navýšenie 15 %. Ale samozrejme sú to len marketingové ťahy. V predchádzajúcom aute to bolo taktiež okolo 20 %. Tak pri prvej kontrole im poviem aby to nastavili tak ako píšeš rovnaké množstvo LPG ako benzínu.

    Mal som len obavy, že keď je tá spotreba tak vysoká, či to nie je zle nastavené. Ale ak píšeš 15 - 25 % tak je to ok.

  13. Použijem starší príspevok od karel.lpg:

    "Já mám taky 1.6 75 ku, při rychlostech 90 km/h spotřeba 7.5, při jízdách do 130 8.5l, já se ti to pokusím vysvětlit, všechny dnes motované systémy fungují tak, po montáži se nejdříve s vozidlem udělá kalibrace ve volnoběhu bez jakékoliv zátěže/nesmí být nic zapnuto-větrák, světla atd/, pak se najede asi 20km na benzín a tím se vytvoří jakási křivka, která se zablokuje/dle mých zkušeností 10 řidičů udělá 10 křivek, každý prostě jezdí jinak/, pak se přepne na plyn a najede se stejná trasa na plyn, pak se vytvořená křivka upravuje, aby byly obě stejné, to je vše.... když zapneš klimu, zapřahneš vlek za auto, pojede tvá ženská atd, tak se samozřejmě křivka změní, když se dostane mimo korekce + - 10%, tak se rozsvítí check....

    a teď jinak... systémy BRC fungují jinak, po montáži se vozidlo ustálí a počká, až se poprvé sepne větrák na vozidle, tím je zajištěno, že je systém dokonale prohřál, pak udělám jednoduchou věc, při načítání mi program hlásí, že mám vozidlo načíst ve volnoběhu bez zátěže, po načtení a potvrzení se načte volnoběh se zatížením, to se zapnnou veškeré spotřebiče/ světla, klima brzdy, větráky servo atd/, načte se nejvyšší zátěži, potvrdí a pak ve 3000 otáčkách, pak se přepne na plyn a vše se udělá na plyn, to je vše, najede se aut vlastně na dílně, výhodou je, že si systém sám automaticky načítá provoz vozidla a sám si jej koriguje, tzn., pracuje s nezablokovanou křivkou, takže si aktuálně podle zatížení dopočítává podle softu hodnoty a nedochází k rozsvěcování checku,navíc když za auto připojím vlek a na něm budu mít další auto, tak se to pořád doladí, u ostatních systémů se pořád vychází zezákladní křivky, v tom je právě to jiné, proto propaguji pořád BRC, to nemluvím o vstřikovačích a dalších vymoženostech,BRC umí přepočítávat délku vstřiku na hmotnostní dávkování a tím se dá nastavit i práh spotřeby atd., např. i to, že když vypnu auto, reduktor drží ještě tlak a aby se nepoškodily a nevytahaly membrány, tak přetlakový ventil odpustí tlak přes hadičku podtlaku do sání, třeba Landi to umí taky, ale odfoukne do motorového prostoru, tuhle jsem tu měl Tartarini, tam to udělal někdo tak, že reduktor byl umístěn tím odfukovým ventilem přímo proti motoru větráku, určitě to musí být zajímavé když to odfoukne..."

    Ak som to správne pochopil BRC sa nastavuje samo a tá spotreba už nepôjde doštelovať?

  14. to: PauLofWoCC

    Hyundai i20 1,2 57 kW, len ma neukameňujte, že to nie je koncernové auto :) Predtým som mal Golfa na LPG.

    Na benzín som pri úspornej jazde jazdil tak za 4,5, priemerku za 30.000 km som mal 5,1 jazdím len diaľnice a je to reálna spotreba, nie podľa palubáku.

    Pýtal som sa vo viacerých montážnych dielňach na nárast spotreby BRC a všade mi povedali max. 15 %, dokonca pri úspornej jazde to môže byť takmer rovnaké ako na benzín

  15. U nás benzín stojí 1,614, tzn. 8,07 EURO/100 km.

    Pri LPG je to 4,37 LPG + 0,18 Flashlube + 0,26 štartovanie na benzín, spolu 4,81 EURO/100 km (ročnú prehliadku LPG do nákladov nezahŕňam).

    Percentuálne je to necelých 60 % nákladov pri jazde na benzín.

    Pýtam sa preto, lebo všade pri BRC uvádzajú max. 15 % nárast, trošku som počítal, že to bude okolo 5,5 LPG, max. do 6L.

    Amigo ešte stále máš Fabiu 1,4? alebo Aveo?

×
×
  • Vytvořit nový...