Přejít na obsah

Paro

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli Paro

  • Narozeniny 11.6.1955

Oznámení Paro

Nováček

Nováček (1/14)

-1

Popularita

  1. Děkuji všem za rady - kotouč a destičky na předku vyměněny - vše značka Ferodo - je to jiná káva - spokojenost! Paro
  2. V tomto počasí se mě rosvítila siganlizace opotřebení brzdových destiček - je mě jasné co bude následovat. Do autorizovaného servisu se mě zrovna nechce - za zásady chtejí vymněnit vždy celé auto a to nutně. Mám na Vás dotaz - napojení signalizace je pouze na předních deskách? Tento dotaz pokládám jen s ohledem na současné počasí - nechce se mě sundavat zadní kolo - musel bych to provést venku na parkovišti ! Žádám o radu - od jaké společnosti koupit brzdové destičky ( přijatelná cena - dobrá užitná hodnota ) ? PS: S-1/ RV 2003/ 1,9 TDI/ 96 KW
  3. Na pružině je kroužek z umělé hnoty, který ji drží a vystřeďuje na šroubu. Vnitřní průměr tohoto kroužku je 8mm. Kroužky jsou součástí pružiny (takto je pružina zakoupena).
  4. Při zavírání to klade jen minimální odpor v posledních 5 cm před dovřením víka. Porovnávám se stavem před namontováním tohoto zařízení. Základem kvalitního fungování je důkladné promazání a rozpohybování standartně ( koncernově)montovaného mechanismu otvírání víka kufru.
  5. Automatické otvírání víka kufru: - moje profese, kterou vykonávám mě neumožňuje toto zařízení komerčně vyrábět ( je to pouze moje záliba); tímto se všem omlouvám; - pár fotek jsem udělal - tyto přikládám jako přílohu;
  6. Na základě zveřejnění vebové stránky k výrobě automatického otvírání víka kufru ( upozornil na to Laras) jsem toto zařízení vyrobil a namontoval. Funguje suprově. Nyní jen pár připomínek k výrobě. Výkresy a fotografie na vebové stránce jsou srozumitelné pro každého zámečníka. Materiál: - doporučuji všechny šrouby mimo šroubů M 8 x 40 (4 ks), použít šrouby z nerez materiálu, matky taktéž; - šrouby M8 x 40 - 4 ks (držáky pružin) - použít ocelové pevnostní šrouby ( tzv. oceláky), délka těchto šroubů stačí 35mm; - dále doporučuji dokoupit 4ks nerez matek M8 s teflonovou vložkou jako pojistku proti vymačkání závitu v dílu pro držák pruřin ( našroubovat na konec pevnostního šroubu po dokončení celkové montáže držáku pružin); - nekupovat díl pod označením 4F5 827 249 B - tlumící člen - pro SUPERB zbytečný; - díl pod označením 4F5 827 665 A - pružina ( pružina víka kufru VW JETTA) 2 ks. jsem zakoupil u VW ( je to pecka) 848;- Kč s DPH; - matky M8 x 35 vyobrazené v krabičce pod tlumícím členem jsem nesehnal , v prodejně OBI mají krabičku se 4 ks M8 x 30 ( 41;- Kč) - tyto je nutné pokrátit na soustruhu na 12 mm; - vyobrazenou ohnutou pásovinu jsem v OBI nesehnal - použil jsem klasickou 25x5 a 30x4 (nejlepší by byl nerez); - vyobrazené díly ( pravý a levý Winkel) díry průměr 8mm nezahlubovat; díl - držák pružin - nevrtat prostřední díru se zahloubením ( jedná o 3 foto s označením " Federspanner " ); Víko kufru se dá otvírat jak páčkou vedle otvírání víka palivové nádrže, tak i dálkovým ovládáním. Je to perfektní !!!!
×
×
  • Vytvořit nový...