Přejít na obsah

fkr

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem fkr

  1. fkr

    Autobateria

    Vícekráte se tady uvádělo, že používat akumulátor s kapacitou podstatně vyšší než měl původně dodaný je bezproblémová záležitost, ba je to jakoby výhodnější (rezerva pro zimní starty a tak). Máte s tímto někdo REÁLNÉ zkušenosti, třeba co do životnosti aku? Nemyslím pochopitelně jedno- či dvourázové. Podle mne se totiž může snadno stát, že akumulátor dejme tomu kolem 75 Ah dobíjený alternátorem v systému předpokládajícím 44 Ah se nestačí prakticky nikdy pořádně nabít.
  2. Tohle řešení prostě nelze vylepšit. Dotyčné trafo je zkratuvzdorné, a pokud by ke zkratu došlo, nic se nedějě, jen se rozsvití žárovka naplno. Pro fajnšmekry: oblíbená žárovka byla 24 V / 50 mA, telefonní. Navíc mírně stabilizuije proud (opět přirozený efekt - se vzrůstajícím proudem se vlákno více ohřívá a roste jeho odpor).
  3. Totéž jsem viděl v Kanadě, bylo to zajímavé, vidět jak z masky čouhá kus kablíku se zástrčkou. Na lepších parkovištích byly příslušné sloupky se zásuvkami.
  4. Mne se ta kontrolka take rozsvitila, po ponekud nesetrnem rozjezdu. Mela to by byt sporadicka zavada, takze vymazat. Nicmene asi po mesici zacala svitit znovu a auto jelo tak maximalne 50 km/h; akorat do servisu. Byl vadny snimac otacek (?), auto bylo nastesti jeste v zaruce.
×
×
  • Vytvořit nový...