Přejít na obsah

centaurian

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení centaurian

Nováček

Nováček (1/14)

  • One Month Later
  • Week One Done
  • Dedicated Vzácný
  • First Post Vzácný

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. To mě taky napadlo, ale ještě jsem se tím nezabýval :). Dobré vědět o problému předem. Pokud bys našel, tak by to určitě pomohlo. Raději budu mít něco navíc než s rozdělaným autem řešit že něco chybí/nepasuje/nefunguje. Zajímavé. Na svazku senzorů je tedy nemám. Budu muset doobjednat. A vyvolává další otázku, zda tam nechybí ještě něco dalšího. Raději to ještě jednou zkontroluji.
  2. Ještě by mě zajímalo, jak je to s těmi držáky senzorů - v návodu od @wirer jsou držáky 6V0 919 485 / 6V0 919 485 A / 6V0 919 486 A / 6V0 919 486 a jsou i v sadě, co mám: Pak jsem si říkal, že ten FL nárazník vlastně vypadá trochu jinak - ostatně jsem opět našel fotky u wirera v návodu na upgrade světel. Konkrétně je tam i foto z ETKY(?), kde jsou následující držáky 6V0 919 485 B / 6V0 919 485 C / 6V0 919 486 C / 6V0 919 486 B: Otázka zní - půjdou na FL nárazník použít ty, co už mám, nebo mám rovnou pokračovat v shánění/hledání novější varianty držáků?
  3. Pokračování: Domluva s nimi je naprosto tragická, nikam nevedla a osobně nedoporučuji si tu jednotku od nich nechat nahrávat (za mě by bylo vůbec nejlepší, kdyby ta sada byla bez té jednotky). Nakonec jsem si objednal jinou použitou jednotku z ebay od nějakého prodejce v Německu: Nebyla sice nejlevnější, ale vypadá funkčně a navíc je to poslední revize 5Q0 919 294 L / hw H03: VCDS vypadá lépe - hlásí se jako PARKHILFE 7K a nehlásí žádné chyby ohledně chybějících dat: 7K vs 3K jednotka:
  4. Tak můj update - Objednaná sada přišla, vypadá takto: Přišla s tím řídicí jednotka 5Q0 919 294 C. Říkal jsem si - hele, nízký index C, to asi někdo opravdu použil starší jednotku a nahrál do ní něco nového. Dnes jsem se rozhodl ověřit, zda je opravdu nakódovaná, tak jsem rozdělal palubku a připojil ji místo stávající jednotky 5Q0 919 283 G: Výsledek je podle mě podobný, jako u ExecutedDonut, tj. jednotka přišla prázdná!? Jednotka se hlásí jako PARKHILFE 8K. To že je nenakódovaná a že obsahuje nevalidní data na sebe vykecá i seznamu chyb. Navíc se jedná o starší HW revizi H02 - jde vůbec tato použít pro Fabie s FL? Jde do ní nahrát FW z novějších jednotek? Třeba verze 0056 určená původně pro jednotku s indexem L? Původní jednotka se hlásí takto: Když se podívám na ten wirerův seznam součástek, tam mi přijde, že v sadě chybí ty upevňovací stahovací pásky 3D0 971 838 L. @ExecutedDonut - doobjednával jsi ještě něco dalšího? Co se týče barev, u rezervy jsem opravdu žádný štítek nenašel. Nakonec jsem přesný název barvy našel až v předávacím protokolu. Samotný nástřik dopadl takto: Stříkali jste to i nějakým tím ochranným bezbarvým lakem, nebo stačí jen ten akrylový autolak?
  5. Zatím jsem to s ním řešil jen emailem, zdál se ochotný. Slíbil, že parametrizaci nechá za 500 u technika nahrát, takže uvidíme co mi přijde. Ještě řeším, jak se dopátrat ke správné barvě. Barva "žlutá" ve velkém/malém techničáku nevede na jednoznačný odstín :).
  6. To zní dobře :). Pustím se tedy do přípravy. O problému s jednotkama vím, jak jsem pochopil, tak v té sadě z https://skoda-parts.cz/produkty/predni-parkovaci-senzory-fiii/ je ta ECU nahraná jako 8K, takže je spíše lepší se podívat jinde. Nejraději bych totiž sehnal rovnou tu 7K (protože narazit na někoho, kdo to reálně umí přehrát, není vůbec jednoduché). Ještě by mě zajímalo - jsou opravdu jen tyto dvě varianty 8K/7K, nebo se to rozlišuje i nějak dál podle typu/karoserie? Fabia/Golf, hatchback/combi atd.? Edit: Odpovím si sám - rozdíly tam jsou i dle výbavy: 3K+7K-Fabia-Rapid.zip
  7. Ahoj. Chtěl bych si dodělat na mé Fabii III Combi přední parkovací senzory (zadní tam již jsou z výroby). Díval jsem se na skvělý návod od Wirera a došel jsem k závěru, že je to spíše nad moje možnosti zručnosti (možná, kdybych se hecnul, tak bych to i dal, ale přesto bych to raději svěřil někomu s více zkušenostmi). Nevíte o někom nejlépe v Brně, případně v Jihomoravském Kraji/Vysočině, kdo by tuto dostavbu zvládl? Kódování přes VCDS dám, komponenty můžu pohánět a též asi i předem stříknout senzory.
×
×
  • Vytvořit nový...