Přejít na obsah

FyBy

Uživatel
  • Počet příspěvků

    3
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení FyBy

  1. Mám MR 2019 (výroba 10/2018) preface, Columbus, takže MIB2.5. Kolega má výrobu 2017 a má ještě Columbus starší MIB2. Tam může být taky problém. Na zahraničních fórech doporučují update firmware rádia, že řeší některé neduhy s připojením AA. Přes https://mib-helper.com/index.php?train=#details jsem si zjistil a stáhl poslední verzi, ještě jsem srovnal přes diagnostiku verzi, ať to pak na diagnostice nesvítí a so far so good. To je jediné, co mě napadá, co by mohlo pomoct. Ale nemám zkušenost přímo se staršími navigacemi.
  2. Zrovna u toho D to smysl dává. Režim D v pohodě jezdí na 1200 otáček. To se fakt nedá. Režim S zase dost vytáčí. Takže úprava režimu D pro mě zrovna měla velký smysl. Režim S je pořád ostřejší, takže ho občas využívám při předjíždění. Nicméně už ho nemusím používat tak často.
  3. Ahoj, už nějakou chvilku laboruju s nastavením, prošel jsem všechna možná i nemožná fóra a úplně jsem nenašel odpověď na mou otázku. Vybavení - Columbus MIB2.5 s jednotkou s možností vložení SIM, S23 Ultra s podporou rSAP Čeho chci docílit - použití antény auta pro volání + Android auto z mobilu Proč - navigace Škody je oproti waze tragická a často jezdím místy, kde je signál opravdu špatný a hovory vypadávají Co jsem zatím zjistil (vyzkoušel i četl zde na fóru): auto bez vložené SIM, + rSAP z mobilu - volání OK, android auto NOK datová SIM v autě + mobil - rSAP NOK, android auto OK Co jsem ještě nezkoušel: Twin sim (simka se stejným číslem) + hotspot pro připojení mobilu, aby fungovala data pro android auto. Co jsem zatím všude jen četl, tak není slučitelný rSAP s AA. Ale nikde jsem neviděl zmínku o kombinaci SIM na komplet volání + data v autě a android auto z telefonu. Nezkoušel jsem to někdo, případně máte někdo nějaký jiný nápad? Jak potom vlastně fungují kontakty z telefonu, když má auto svou SIM? Z pohledu auta ta SIM asi nemá s telefonem nic společného, takže nějaké volání přes android auto asi taky nepůjde co? Volalo by se prostě přímo z auta. Blbý by asi bylo, že pokud by přišla nějaká SMS, tak by zůstala v autě (v tu chvíli by byla SIM v telefonu vyplá). Takže asi zase takový napůl řešení. Napadá někoho ještě něco? Zatím jsem nikde neviděl žádné řešení, takže to asi nepůjde. Ale taky jsem neviděl, že by někdo zkoušel vícero těchto kombinací. Update: Ještě mě napadlo telefon strčit do Phone boxu, který mám. Nicméně S23 Ultra je velkej a nenabíjí se mi tam. Co jsem četl, tak by tam měl být nějaký zesilovač signálu či co. Bude fungovat, i když auto nedetekuje telefon k nabíjení?
×
×
  • Vytvořit nový...