Přejít na obsah

Marek 153

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Marek 153

Nováček

Nováček (1/14)

  • One Month Later
  • Week One Done
  • First Post Vzácný

Nedávné oznámení

3

Popularita

  1. Tak problém se po čase vrátil (pomalé odbrždění + brždění za deště). To procvičení abs jednotky funguje jen tak na 1-2 měsíce. Ještě jsem nenechal vyměnit brzdovku, ale udělám to co nejdřív a pak to znovu procvičím a budu sledovat.
  2. Ahoj, kopíruju sem svůj komentář z vedlejšího tématu, které se zabývá stejným problémem. Ahoj, tak u mě je problém asi vyřešen. Trochu jsem pojezdil po louce, abych tu jednotku pořádně procvičil. Né jen ABS - to jsem zkoušel jako první a potom to dál brzdilo. Teď jsem to dostal asi do všech režimů, aby se v té jednotce aktivovalo i čerpadlo a všechny ventilky (zatáčet smykem, hrabat, hrabat v zatáčce, brzdit v zatáčce). Takhle jsem jezdil tak 5 minut a od té doby to vypadá OK. Nezůstává brzdný efekt po dobu 1-3s po zvednutí brzdného pedálu Zmizelo samovolné brždění za deště Už jsou to asi 4 dny co jsem to procvičil a od té doby vše funguje jak má, takže si myslím, že je to vyřešeno. Asi byl nějaký přilepený/zatuhlý ventil v ABS jednotce. Určitě bych tohle vyzkoušel před tím, než bych si nechal vyměnit ABS jednotku za 30 tis.
  3. Ahoj, tak u mě je problém asi vyřešen. Trochu jsem pojezdil po louce, abych tu jednotku pořádně procvičil. Né jen ABS - to jsem zkoušel jako první a potom to dál brzdilo. Teď jsem to dostal asi do všech režimů, aby se v té jednotce aktivovalo i čerpadlo a všechny ventilky (zatáčet smykem, hrabat, hrabat v zatáčce, brzdit v zatáčce). Takhle jsem jezdil tak 5 minut a od té doby to vypadá OK. Nezůstává brzdný efekt po dobu 1-3s po zvednutí brzdného pedálu Zmizelo samovolné brždění za deště Už jsou to asi 4 dny co jsem to procvičil a od té doby vše funguje jak má, takže si myslím, že je to vyřešeno. Asi byl nějaký přilepený/zatuhlý ventil v ABS jednotce. Určitě bych tohle vyzkoušel před tím, než bych si nechal vyměnit ABS jednotku za 30 tis.
  4. Všechno zatím nasvědčuje tomu, že to je ona automatická funkce na sušení/stírání kotoučů za deště, akorát funguje najednou intenzivněji než by měla. Nám se to brždění objevilo samo, není to po žádném servisu, nebo nějaké jiné příležitosti. Auto máme už asi 5 let a začlo to až teď. Dnes jsem to zkoušel uměle vyvolat tím stíráním a možná to jednou lehce přibrzdilo (ani zdaleka né tak hodně, jako předtím) - včera jsem totiž na radu mechanika nechal ABS/ESP jednotku zapracovat opakovaným bržděním smykem na štěrku. Ještě to budu pár dní zkoušet, ale je možné, že v té jednotce je nějaký přituhlý ventilek a potřebuje se rozchodit a zas to bude ok? No uvidím a dám vědět.
  5. Ahoj, máme stejný problém na stejném autě. Samo to zabrzdilo jen za deště co? Tady to pán prý vyřešil novým ABS blokem... Kdyby jsi na něco přišel, dej vědět.
  6. Přítelkyni na Octavia 3, 1,4 benzín se děje to samé - jen za deště - za velkého deště - si auto občas samo přibrzdí na 1-5s. Za velkého deště cca každých 10 km. Tady to teda evidentně dělají brzdy - i když si to brzdí, tak na plyn auto reaguje. Při brzdění to ale nikam netáhne, takže brzdí buď 2, nebo všechny 4 kola. Zároveň brzdy pomalu odbržďují, což se začlo dít +- najednou s touto závadou. Diagnostika nic, dokonce když to samo brzdí, tak ani žádná kontrolka neblikne. Když to dělalo, tak jsem po jízdě kontroloval ABS hliníkovou kostku a byla úplně suchá, konektory čistý, takže tam nikde nezatéká. Nezdá se mi, že by to vyřešila výměna dílu, který není ve styku s vodou za deště. Je to po výměně ABS kostky pořád v pořádku?
×
×
  • Vytvořit nový...