Přejít na obsah

janousmi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    77
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil janousmi

  1. Mám problém se samotným propojením Blackberry 8310 (podle pdfka od Škodovky RSAP podporuje) s autem. Na mobilu povolím všechno co jde, ohledně možností handsfree i bluetooth. Nechám na MaxiDotu vyhledat telefon a když mi to telefon najde, tak ho vyberu a potvrdím. Na telefonu se objeví připojení k SKODA RSAP a chce to po mě kód (podle návodu by mel mít 16 číslic). Problém je, že na MaxiDotu se mi žádný kód neobjeví a místo toho tam mám stále "Čekejte". Na anglickym fóru jsem našel přízpěvek se stejným problémem, ale řešení zde nebylo. Nemá někdo řešení? Ještě dodám, že telefon má firmware ve verzi 4.5.0.69

    Podpora BB je implementovana az v novem SW 8506, pokud mas zajem, tak mi napis PM. Do tohoto SW je chovani nestabilni a nezalezi na FW telefonu.

  2. To je teda záhada. Ja mám HTC Touch HD2 a mne zoznam na navi nefunguje. Nejde upraviť to upgrade CD tak, aby sa upgradoval iba modul TV, a navigácie? Teda aby zostal pôvodný komunikačný protokol?

    Navigace nema nic spolecneho s telefonem... pokud mame na mysli stejne modelove pece (ja Kolumbus bez BAPu (pred FL) a s BAPem (FL))

  3. Ahoj, pokud mi napises seznam konkretnich otazek, tak ti odpovim na cokoliv, co se tyka GSM II a GSM III. Myslim, ze bych toho mohl vedet celkem hodne, kdyz jsem ty jednotky sam tri roky ve Skodovce vyvijel.

    Ahoj,

    vzhledem k tomu, že už toho bylo hodně zodpovězeno, nebude mých otázek zase tolik.

    - v první řadě bych chtěl znát Tvůj názor na klady a zápory obou systémů

    tak to by bylo opravdu na dlouho... pokud nebydlis v oblasti se slabym signalem, tak GSM II. Tohle je ale spis na slohovou praci :)

    - nevím co je PBAP - profil pro korektni stahovani tel. kontaktu po bluetooth z telefonu do jinych jednotek, nariklad GSM III

    - triplex anténa - je další anténa na autě, nebo se jen vymění za stávající? - zamena za stavajici a nebo ti muzu sehnat takovou, ktera se da dolu na predni sklo - rozdil v prijmu nerozeznatelny

    - jaký je rozdíl (u GSM III) mezi jednotkami 5 NO...A, B a premium? - jedna se jen o SW verze, HW je jiny pouze z duvodu ukonceni vyroby dilcich komponent. Pokud ma nekdo BlackBerry, tak volit pouze SW 8605, cili index C, pokud ma nekdo nokii, tak muze byt jak prvni GSM III cili 3C8... tak i posledni typy 5NO. Rozdil ve funkcich neni zadny... ten prijde az ve 22/10 s nastupem UHV Premium UMTS :)

    - koupil jsem gateway z O II face, musím to zohledňovat při koupi gsm jednotky? - gateway nema vliv, maximalen nastaveni aktivace telefonu.

    ...cekal jsem, ze otazky posles na PM :)

  4. Ahoj, mohl by mi prosím někdo poradit? Mám Oct. II 2006 bez maxidotu a MF volantu. Rád bych věděl jestli je možno dodělat tam origo BT HF ? Ať jsem hledal jak jsem hledal nikde jsem nenašel. Popř. je někdo kdo by mohl HF sehnat i namontovat za rozumnou cenu? Praha a okolí. Předem moc díky

    Ahoj, napis mi PM, myslim, ze bych ti mohl pomoci... :)

    Celkem o tech jednotkach dost vim a tak vim co, kde, jak a za kolik :)

    ...obecne se GSM II prodava i bez maxidotu, ten je zapotrebi jen u GSM III

  5. Je pravda, že jsem se asi rozohnil trošku víc, než bylo nutné. Nicméně stále si myslím, že pokud někdo chce poradit - poradí. Pokud nechce, tak ať radši drží klávesnici :p.

    Moc Ti děkuju za vyčerpávající informace. Ještě bych potřeboval jednu - pošlu PM.

    Ještě jednou díky.

    Ahoj, pokud mi napises seznam konkretnich otazek, tak ti odpovim na cokoliv, co se tyka GSM II a GSM III. Myslim, ze bych toho mohl vedet celkem hodne, kdyz jsem ty jednotky sam tri roky ve Skodovce vyvijel :) Ale radeji opakuju, seznam otazek, ne slohy :)

    GSM II i GSM III maji sve pro a proti, je skoda, ze SKODA-MARKETING nedela vice pro to, aby zakaznik si mohl urcit, co je pro nej prioritou...

  6. Podarilo sa už niekomu doriešiť ten problém s FW 2664 a nezobrazenými kontaktami z GSM II u predface? Ja mám momentálne RJ telefónu 1Z0 035 729 B a nefunguje mi ten zoznam na dotykovom displeji. Tá RJ s C na konci fakt pomôže? Predpokladám, že ak by sa neupdatovali všetky časti Navi na v. 2664, tak by ten telefón mohol fungovať a pritom navi či hlasové ovládanie by mohlo fungovať ako v tej najnovšej verzii. Len by to chcelo editovať inštalačné CD a fakt netuším, v ktorom adresári je update na ktorú časť.

    Ahoj, NAVI tu nehraje zadnou roli. PredFL nepodporuje jeden z novejsich komunikacnich protokolu a tedy kontakty se nestahuji. U novejsiho SW lze nakodovat na DDP misto KPB

  7. Mám problém se samotným propojením Blackberry 8310 (podle pdfka od Škodovky RSAP podporuje) s autem. Na mobilu povolím všechno co jde, ohledně možností handsfree i bluetooth. Nechám na MaxiDotu vyhledat telefon a když mi to telefon najde, tak ho vyberu a potvrdím. Na telefonu se objeví připojení k SKODA RSAP a chce to po mě kód (podle návodu by mel mít 16 číslic). Problém je, že na MaxiDotu se mi žádný kód neobjeví a místo toho tam mám stále "Čekejte". Na anglickym fóru jsem našel přízpěvek se stejným problémem, ale řešení zde nebylo. Nemá někdo řešení? Ještě dodám, že telefon má firmware ve verzi 4.5.0.69

    Jak jsem psal jiz nize, telefon neni kompatibilni, pomuze pouze vymena telefonu a nebo jednotky. Napis mi PM.

    U BB je kompatibilni jen 9000 Bold a to pouze od SW 8502.

  8. Ahoj,

    mohu se zeptat, zda a jak jsi toto vyresil? Do vcerejska jsem mel NOKIA 6300 s GSMIII (COLUMBUS v SII), ale vcera jsem dostal BB8900 s tím, ze komunikuje. Ale me se to ne a nedari...

    16ti mistny kod ziskam, BB rSAP SKODA najde a tvari se jako spojene, ale MAXI DOT je nejakej kouslej a dal to nejede...

    HELP PLS

    Petr

    BB8900 neni s GSMIII kompatibilni - zde ti bohuzel nic nepomuze, pouze zmena telefonu a nebo jednotky

    napis PM

  9. Postup od P.T. ho:

    A mam tu konecne vysledky ntb vs GSMIII

    •Pripojil jsem mobil, nastavil pres maxika APN pro GPRS, aktivoval viditelnost zarizeni.

    •Pres ntb (Sony Vaio) jsem HF vyhledal a sparoval. Visty mi primo nabidly pripojeni k internetu pres toto HF, takze jsem nechal ntb pripojit.

    •Maxik ukazal navic ikonku GPRS, pote ohlasil ze GPRS spojeni bylo navazano.

    •Ntb nasel nove pripojeni k netu, oznacil jsem ho jako "public".

    •Net chvili bezel (Skype se pripojil), nicmene IE ani FF uz se na net nedostaly, stejne tak ICQ, Skype se taky po chvilce odpojil. Udajne nedostupnost DNS serveru.

    jake jsi mel VPN alias přístupový bod? INTERNET?

  10. Nie, ak stlacim PHONE, tak sa mi akurat stisi radio, aby som mohol telefonovat. Ani v navigacnom setupe sa mi telefon vobec neobjavi, preto sa mi vidi, ze toto ma fungovat az s GSM3 (mam GSM2).

    Ale asi si mi otvoril oci, lebo ak dobre chapem navod na GSM2 z knizky o aute (co si mi kusok vysekol), tak vlastne interny hlasovy zoznam nema vobec nic so zoznamom v telefone, lebo musim nahovorit cislo/meno. Cakal som totiz akosi implicitne, ze k menu na maxidote musim maximalne nahovorit novy hlasovy zaznam. kol119

    Idem este raz vyskusat to zadavanie do interneho zoznamu a ine funkcie GSM2 s autoknizkou v ruke, lebo z knizky o navigacii mi toho vela nejde :-(

    Ale toto by vyriesilo moj problem. Teda okrem drziaka na Nokiu6220classic, ktore bude bohviekedy.

    Dik zatial.

    - pro stahování tel. seznamu z Nokií potřebuješ aplikaci "Nokia 616 Contacs Sync", stahnes, nainstalujes a nechas bezet na pozadi telefonu.

    - pokud máš navigaci Amundsen se starým SW, tak tam ani podpora telefonu není implementována (dá se snadno updatovat :))

    - a to číslo jednotky se mi moc nezdá, číslo telefonní jednotky je zespod, takže ji musíš nejprve odmontovat...

  11. Pánové, zaprvé... RNS a Columbus je to samé. Columbus je marketingový název Škodovky, interní RNS se používá pro obě značky.

    Pokud někdo máte tu či onu verzi, tak jen kvůli osvětlení snad není důvod prodávat a schánět patřičný typ. SW je uvnitř vždy stejný, liší se jen v detailech...

  12. Nepochopil jsi mně! Myslel jsem držák jednotky pod sedačkou. Nějaké znalosti mám, HF jsem si montoval sám (GSMII), měnil jsem za GSMIII.... proto jsem se ptal, jelikož jsem si odinstaloval Etku a potřeboval jsem to objednat...

    Výraz měnit něco za něco pro mne není úplně jednoznačný - řekni mi to polopatě, jsem trochu pomalejší :) Co jsi tam měl a co tam máš teď

    Tipuju, že teď tam máš GSM II - čili ti schází držák jednotky (GSM III má úchyty přímo na sobě). Potřebuješ číslo dílu a nebo něco jiného?

  13. Pochopil-li jsem spravne, je "janousmi" clovek bud primo z automobilky, nebo od dodavatele ? Muze se vyjadrit presne ?

    pochopil jsi správně :) Má identita mi nijak nevadí...

    GSM II má vlastní plechový držák, GSM III se montuje přímo na plechovou základnu pod jednotkou (tato základna je ve vozech u obou jednotek). Pokud tedy měníš GSM III za původní GSM II - tak potřebuješ jen jednotku (kabeláž je shodná), pokud obráceně, tak musíš sehnat plechovou "kostru"/držák jednotky.

  14. Muzes me tedy prosim poradit presny postup (vc. prislusneho FL kodovani), jak to tedy rozchodit, muzem pres SZ, pokud nechces zde.

    Evidentne jses nekde z vyvoje automobilky, muzes se prosim tedy vyjadrit co je to za firmware 2684, ktery automobilka oficialne tlaci pres servisy pri problemech s Columbem ? Jsou v tom i ty funkce pro hlasovou kontrolu z fw 2664 ? Nebo je to jen nejaka novejsi standardni "ocesana" verze bez hlasove kontroly ?

    SW 2684 - aktuální SW pro Columbuse, s podporou vlastního hlasového ovládání. V případě výbavy s GSM III (má také vlastní hlasové ovládání) je nutno zvolit si, jaké hlasové chceš ponechat aktivní a v té druhé jednotce ho kódováním deaktiovat. Více na PM.

  15. Dovolím si nesouhlasit...malý příklad:

    1Z0 035 729 B přestává zobrazovat po přeflešování na verzi 2664 informace na navi s některými verzemi HTC. Se starým firmwarem(0904, 1104 nebo 1164) v pohodě. Ověřeno. Zase soudruzi udělali chybu.

    Ehm... tady je ale zásadní protiklad toho co je kompatibilní a vyzkoušené a co by "možná mohlo být, ale nejprve to zkusím doma v garáži". 1Z0 s indexem B je starý typ jednotky GSM II, tato jednotka se nikde v sérii nesetká a ani nesetkala s tebou popisovaným novějším SW 2664. Pokud si to uživatel naflashuje sám doma, tak pak se nemůže divit. Pokrok je pokrok a optimalizace komunikačních protokolů je nezastavitelná věc (nejen mezi telefonem a navigací, ale i mezi kombipřístrojem). Zpětná kompatibilita zde má téměř nulovou prio (příchod faceliftu).

×
×
  • Vytvořit nový...