Přejít na obsah

jirmed

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem jirmed

  1. Stejný motor, stejný rok, podobné kilometry, stejná závada . Po výměně oleje se to trochu zlepšilo, ale ne moc. Aktuální verdikt servisu - vadná mechatronika. Jen náhradní díl 32000 bez DPH. Pořád ještě doufám, že to půjde opravit nějak levněji a především, že je to opravdu ta mechatronika. Už jsem našel na fórech zkušenosti se stejnou závadou - po výměně mechatroniky žádné zlepšení. Pokud dospěješ k nějakému řešení, dej vědět.
  2. Tak to problém bude asi v mých 130 kg
  3. ad 1) Dřív jsem měl Mazdu 626 s klasickým automatem a žena má Fabii s automatem a při zařatení P se tyhle auta nehnou ani nehnou - nebo jen co to zapruží, stejně jako při ruční brzdě - tady to ale slušný kus popojede ad 3) nechal jem přehrát původní SW a výrazně se to zlepšilo. Tedy to že to chvilku čeká než se to začne rozjíždět zůstalo, ale místo prudkého poskočení se to rozjede daleko plynuleji, ikdyž to drcnutí tam někdy pořád je. Zajímavé, že jen někdy a nezáleží na tom jestl s velkým plynem nebo úpln bez plynu.
  4. Asi před týdnem jsem nechal přehrát původní SW a chování se výrazně zlepšilo. Při rozjezdu to zdaleka tolik necuká, ale někdy se to bez cuknutí pořád neobejde. Pořád zůstalo, že při zpomalování jde docela dost cítit jak to podřazuje. Ideální to pořád není. Dnes jsem jel s manželčinou 10 let starou Fabií s 4-stupňovým automatem a dle mojeho názoru řadí daleko plynuleji než 4 roky starý 6-ti kvalt DSG :-( Ještě dodatek - to přeflashování na původní SW mě stálo 3.000 Kč.
  5. Pořídil jsem si OII 2.0 TDI DSG z druhé ruky, je to r. 2005 najeto asi 100 tkm, ale nějak se mi nezdá ta převodovka DSG. Na předchozích autech jsem měl několik automatů ale tenhle se podle mě chová nějak divně. 1. Při nastavení ř. páky do polohy P v kopci a puštění brzdy to vždycky o tak 10 cm ještě popojede. Na všech jiných automatech to stálo jako přibité. 2. Při rozjíždění to občas docela silně cukne, jako u manuálu kdybych moc rychle pustil spojku. Dělá to i při přidání většího plynu i v případě, že auto nechám rozjet úplně bez plynu jen uvolněním brzdy. Při rozjezdu na zpátečku je to snad ještě o trochu horší. Řazení vyšších rychlostí je zcela bez problémů. Někdy se ale rozjede úplně bez cuknutí, zvlášť když to chci někomu ukázat. 3.To asi souvisí s 2. Při rozjezdu šlápnu na plyn, chvilku nic a pak to vyrazí jako splašená koza dopředu. Dotaz do pléna - je to normální, pokud ne, netušíte někdo čím to může být? Dotazoval jsem se původního majítele, ten tvrdil, že když to bylo nové ještě ve Škodovce dělali chiptunning a od té doby sice klesla výrazně spotřeba, ale dělá to tohle. Na diagnostice se žádný problém neukazuje. J.
×
×
  • Vytvořit nový...