Přejít na obsah

Noe

Uživatel
  • Počet příspěvků

    34
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Noe

  1. bila kratka fabie tuning, narazniky RS predni zavareny + mlhovky z octavia II RS, zrcatka z II okty, dverni listy AUDI S-line, na patych dverich oznaceni motoru TSI, na prvni pohled jina fabie nez ostatni. Strejdovi ji nekdo ukradl, SPZ vim jen konec xxx 1961, parkovala na praze 3 na zizkove v ulici rohacova kousicek od UJAK skoly. diky vsem za info 608 027 149.

  2. Vag tacho,nebo Vag K + Can Commander to vyčte...

    super takze to k necemu je :) jeste se zeptam,da se zjistit jde li opravdu o maxidot podle toho stitku co je v zadu ? nebo podle neceho ? diky

  3. bez pinu na plasty, podklad, ručičky, ND

    pin jde vyčíst.

    kdyz nemam k tomu auto,jde ten pin vycist z tech budiku ? co to vycte ? VAG treba ? diky

  4. zkušenost nemám,ale zajímá mě proč tam nedáš 6Q FRS=žádnej problém,špekulování,případné upravy atd..prostě tam sedne jak prdel na hrnec...

    protoze ASZ s prevodovkou se mi vali doma a ma najeto 45tis km :) a 6Q z FRS to je tak na 15tis investice :( a ani nevim jak je dlouha prevodovka v FRS.

    obyc fabka s ATD (TDi 74kW) na 5tku pri 2000ot/min jede cca 102,5 Km/h

    pri 3000ot/min jede cca 155 Km/h a prevodovka z okty tady toci 2600ot/min (nevis jak je dlouhy to FRS ?) dikys

  5. jednotka mi taky napadla,ale ty stahovacky jsou z auta z ktereho mam i jednotku (r.v. 2005 face,lin-bus),a ta je uplne stejna (vsechny cisla) jako ta,co mam v mem aute (r.v.2004 pred face,can-bus) a to nejak nechapu,podle me je jine ovladani ve dverich ridice,jinde uz neni moznost,lin mam jednim kabelem uzavreny obvod,ktery vede jenom do dveri ridice,s*ru na to,vymenim je snekym za stary can-bus stahovacky:) jo dikys za odpoved !

  6. Ahoj chci se zeptat,jde na fabku pred face v zadu klickotronik pripojit zadni el.stahovacka s lin-bus ? auto ma dva kable can-bus a a ty novy stahovacky maj jenom jeden kabel...resil uz tohle nekdo ? teda pokud to resit jde :) diky vsem za odpoved !

  7. Mel jsem stejny problem - bez ESP. Byla to uhnila kabelaz k cidlu... Bylo to cca v 75000 km / r.v. 2005... Tak bych nejdriv zkusil tohle, pak bych resil jednotku. Projevovalo se stejne... Po startu vse ok a po deseti minutach je pravidelne objevovala kontrolka... ;)-_-

    Super ! az bude chvilka juknu na to :) kazdopadne diky moc za radu !!!

  8. Zdravim,pokazdy kdyz natocim motor tak se mi po 10min (jedno jestli jedu nebo stojim) rozsviti na palubce kontrolka protiskluzu...na vagu mi to pise vadna jednotka :( uz to nekdo nekdy resil ? je to 2004 rok s ESP.Nez se to rozviti vsechno chodi jak ma,ale jakmile se mi rozsivit chyba kola klido hrabnou :( nechce se mi menit ABS na aute s 70tis km :( diky za infa a rady !!

  9. a nebylo by jednodušší než nějaký experimenty tak koupit Eibachy -55mm nebo něco podobnýho a je to vyřízený a s klidnym svědomím...

    to je urcite jednodusi a lepsi,ale za a) to neni pro me a za B) neni lepsi si neco udelat nez koupit ? a nakolik to prijde treba od toho Eibacha ?

  10. pruziny z benzina nedavaej ,sice to sedne cca 5cm dolu (zkouseli jsme pruziny z benzinu 1,4 16v na 1,9 TDI),ale jak je ta pruzina hodne zmackla (male mezery mezi zavity) tak je to docela tvrde - teda jen to dosednuti zavitu dava docela ranu do kastle.

    radsi snizene pruziny a jeste lip podvozek..ale to asi vis.

    jen jeste otazecka: jak jsi dostal ty tlumice niz ? prevrtana dira v tom plechu na tlumici??

    jj ten plech se malinko vytunil :) ale jde to soupnout cca o 1,5cm pak to skrta o manzetu :(

  11. Ahoj,poradi mi nekdo jak snizit ete podvozek ? mam jen posunuty tlumic dole v tehlici,ale uz vic nemuzu za chvili se dotknu manzety poloosy :( zkousel nekdo posledni pul zatacku nahrat plamenet a snizit ? mam naftu sedne mi to kousek niz kdyz dam pruziny z benzina ? diky za odpovedi a rady :)

×
×
  • Vytvořit nový...