Přejít na obsah

aibafadoks

Uživatel
  • Počet příspěvků

    3
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem aibafadoks

  1. Jo, jo to je přesně uvnitř. Myslím, že když jsi ho několikrát vyměnil, že tam asi nic špatného nenajdeš. To co jsem na obrázku zakroužkoval je ta malá klapka o které jsem psal. Je tam malá dirka která propojuje obě komory termostatu a myslím, že tam bude kvůli odvzdušnění. To černé malé kolečko co tam je se velice lehce hýbe a zacpává tu dirku. Já si to vysvětluji tak, že když se do toho opře tlak vody, tak se to má zavřít.
  2. Nezdá se mi, že by se to mělo chovat tak jako nám. Nevím jak Tvoje Fábka, ale ta moje dříve topila prokazatelně rychleji a to zatím nebyly žádné velké mrazy. Proto jsem tohle začal řešit a doufal, že výměna termostatu pomůže. Ale ono ne :-( . Jak už jsem psal včera, viděl jsem ten termostat uvnitř. Dirka tam opravdu je, ale je na ní klapka, která se má podle mě po nastartování motoru, poté co čerpadlo vytvoří tlak uzavřít, což se u nás asi neděje, ale nevím proč. Mám strach s té pumpy, že by dávala na volnoběh malý tlak. Podle toho co jsem viděl, tak když vše funguje jak má, neměla by voda při "studeném" motoru nikudy protékat do chladiče. Pokud se něco dozvíš budu Ti vděčný když dáš vědět.
  3. Zrovna řeším úplně stejnou věc jako vitezslav2. Po koupi Fabie 1,4 44kW, r.v.2000 auto krásně topilo a dostalo se v pohodě na provozní teplotu i v zimě po pár minutách běhu na volnoběh. Dnes už tomu tak bohužel není. Jakmile se rafička jen nepatrně odlepí od zarážky hadice ke chladiči a i malá část chladiče se začnou zahřívat. Koupil jsem nový originál termostat a po namontování se vůbec nic nezměnilo. Tak teď řeším zda je to normální, ale pak nechápu proč už to netopí jako dřív, nebo kde je problém. Měl jsem rozebraný ten termostat který jsem vymontoval z auta a je v úplně perfektním stavu a šlape jak má, ale zjistil jsem, že krom toho velkého ventilu který ovládá ta vosková patrona je tam ještě jeden malinký, který jestli jsem dobře pochopil bude sloužit na odvzdušnění a při nastartovaném motoru poté co čerpadlo vytvoří tlak by se měl tím tlakem sám uzavřít. To uzavření se u mě ale evidentně nekoná protože to množství kapaliny co proteče tímto otvorem by tak odpovídalo té teplotě chladiče. Teď jen mám obavy aby nemohla být třeba před smrtí vodní pumpa, že by byl malý tlak, ale jinak tomu nic nenasvědšuje - motor se v létě nepřehřívá ani žádné zvuky se z pumpy nelinou. Tak nevím. Pokud se mi podaří na něco přijít dám vědět. A pokud někdo budete vědět co a jak, tak předem díky za případnou radu.
×
×
  • Vytvořit nový...