Přejít na obsah

Richiis

Uživatel
  • Počet příspěvků

    1 919
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Příspěvky zveřejnil Richiis

  1. Pánové. Od té doby, co to jednou zachrastilo, to neudělalo ani jednou, vše běží jak má, starty jsou tichoučké. Takže zatím pohoda, klídek. A jak uvádím v předchozích příspěvcích, olej já dávám 5W-40 max co 10 tisíc, takže.. by neměl být problém. 

  2. Před pár dny se objevil můj první problém s motorem 1.2 HTP 12V 51kw BZG. 2008/10 vyrobené, najeto dnes 67 700. Poprvé se ozvaly rozvody. dle mě dost řádně. Olej měním max co 10tkm, pouze Shell Helix 5W-40. Mám ho dát do servisu? Udělalo to pouze jednou, odpoledne už bylo ticho, dnes ráno taky. 

  3. Takže čistě teoreticky. Já jezdím denně do práce- Ráno 10km okresními cestami a odpoledne zpět. Žádné zastavování,přejíždím přes vesničky, motor nevyvíjí skoro žádnou námahu. Motor nepodtáčím, ani zbytečně nevytáčím. Nyní mám najeto necelých 66 tisíc. Může mě teda čekat v 90 tisících investice za nový katalyzátor za 15 000,-Kč?  

  4. Čekám, že pan napíše co s tím bylo. Já mám stejný typ motoru jako on, intervaly výměn oleje a filtrů, kapalin a svíček jsem si zkrátil na polovic,tak doufám,že mě tohle nepotká. 

  5. Jak píše kolega někde výš. Motor není z tvarohu a HTP není vyjímkou. Zajímavé je, že firemní HTPčka co denně brousí D1 Praha-Brno-Praha apod s plynem nadoraz jedou jak z praku a jsou pořád skoro v červeným poli a mají nájezdy více než 200 tisíckm. Ale pak je Jouda z vesnice do jezdí Dům - Kaufland  mezi tím 5 zastávek, k tomu jezdí 50 na 5tku ať to málo žere a motor je po 50 tisících zralý na generálku. 

  6. Pánové ty normy si ale každý výrobce olejů zaplatí u výrobce automobilů a jde se na trh. To co dávám od novoty to budu dávat po celou dobu užívání což je ještě jednou 5W-40 od Shell. Jak píše malta, experimentování na svojem autě, to bych nikdy nedělal  :kol-28:

    • Pozitivní 1
  7. Já při koupi Fabie HTP BZG jsem nevěděl jaký je tovární olej, při první garančce tam bohužel dali Shell Helix 10W40 (první rok jsem najel 6500km). Druhý rok, na druhé garančce mi dali opět Shell Helix 10W-40 a najel jsme na to necelých 7 tisíc. V dalším roce jsem měnil olej sám a to Shell Helix  5W-40 po 6500 tisicích, od té doby měním co 10 tkm a jen Shell helix 5W-40. Nyní mám najeto 62 tkm a super. Uvažoval jsem kvuli napínáku o mobilu 1 0W-40.. ale radši to nechám tak.

×
×
  • Vytvořit nový...