Přejít na obsah

Delta508

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Delta508

  1. hubo44 Sorry, dneska už končím. Ozvu se zítra. Tož dobrou noc a díky.
  2. Mám BMD. Co je SZ? Soukromá zpráva?
  3. Najdi si ochotneho mechanika ktory ktory ti to prekružkuje a budeš ma svaty pokoj. hubo44 a Ty by jsi se mi na to nepodíval? Už mi Tě tady kdysi kdosi doporučoval. Že jsi prý někde z Komárna, tak bych to z Brna neměl daleko. Nebo neznáš někoho z Brna a okolí? Ono dneska je fakt těžké se rozhodnout. Servisů je spousta, ale svěř se naslepo, když každý říká něco jiného.
  4. mc2uba: Já ho koupil dvouletý a měl už nalítáno 80tis. km. Ale uznávám, že nejsem zrovna puntičkář, co leští auto každý den hadříčkem. Taky jezdím asi od 100tis. km na lpg. Štve mě akorát to, že tenhle motor nejde prakticky opravit a když vám v autosalonu Škodovky řeknou bez skrupulí: "No jó, tenhle motor jsme tam neměli nikdy dávat", tak vás to nadzvedne, protože při prodeji určitě o ničem podobném nemluví. Chápu, že ten můj motor už má něco za sebou, ale mrzí mě, že kvůli jednomu prasklému kroužku půjde do šrotu a já mudu shánět novýho zajíce v pytli, o kterém už dopředu vím, že toho zase moc nevydrží.
  5. Tak je to tady! Olej to žere čím dál víc, tím se zanesl katalyzátor. Pravděpodobně prasklý stírací kroužek na jednom z válců. Známý z autorizovaného škodováckého servisu nedporučuje vyměnit kroužky, protože vzhledem k najetým kilometrům (155tis.) mají válce zdeformovaný tvar a motor po překroužkování prý bere olej ještě víc. Výbrus motoru se u 1,2 HTP nedělá, bo na něm není dost materiálu. Jediná "rozumná" alternativa je prý sehnat něco z čerstvé bouračky na výměnu. Nevíte někdo o něčem? Přitom tlaky dobrý, motor táhne jak ďas a jeden podělanej prasklej stírací kroužek ho pošle do šrotu. Jo a to jsem nedávno repasoval hlavu, takže teď vyhodím 13tis Kč z okna. Všichni motoráři co znám se shodují v tom, že tenhle motor je prostě šit. Poslední dobrý benziňák byl prý 1,4MPI. Na nových motorech se prý šetří materiálem a výdrž podle toho vypadá. Já se s nima donedávna hádal, bo jízdní vlastnosti i spotřeba mi naprosto vyhovovaly. Teď už jim dávám za pravdu. Tohle je motor na jedno použití. K čemu sakra zinkujou kastle, když do toho vrazí takovejhle sr... To by mně byla milejší Felicie, kde člověk zaplácal díry a jelo se dál. Nejhorší je, že Škodovka ví, jak moc se jim tenhle motor nepovedl, ale nepovolí záměnu. Asi si myslí, že si od nich ten zmetek koupím nový.
  6. OK, dík za odpovědi. Už se necítím tak vyplašený. Myslel jsem, že mi to překroužkují při repasu hlavy, kterou jsem nechal dělat loni na podzim, ale asi jsme si nějak neporozuměli. Škoda. Teď se to bude muset znovu rozdělávat a bude to o to dražší. A co si myslíte o tom vynechávání třetího válce a rozsvícení žluté kontrolky motoru? Tím podtlakem to tedy nebude, takže svíčky nebo zapalovacé moduly?
  7. Vážení diskutující, mám 1,2 htp 40kw na lpg najeto 155 tis km (na lpg asi 60 tis). Před rokem vyměněny všechny výfukové a jeden sací ventil (včetně vodítek atd.). Od té doby jede bez problémů, spotřeba paliva o něco málo klesla, ale olej "žere" dál - cca 1l/1000km. Když odšroubuju olejovou zátku na motoru (nebo jak se tomu říká), začne tudy přisávat vzduch a krátkodobě klesnou volnoběžné otáčky. Byl jsem odhodlán se s tím smířit, ale mám dojem, že se intenzita falešného přisávání zvyšuje a nedávno se mi na palubovce rozsvítila žlutá kontrolka závady motoru. Dnes mně v servise říkali, že je asi prasklá hlava někde poblíž sacího ventilu a tudy přisává přes vanu. Když je prostor uzavřený saje olej, když se otevře tak vzduch. Kamarád si myslí, že by to mohlo být i těsněním pod hlavou. Netušíte někdo, čím by to mohlo být a má cenu to vůbec opravovat, nebo shánět staronový agregát z bouračky? Na diagnostice ještě zjistili, že vynechává třetí válec. Dík. PS: Zajímavé je, že jsem bez problémů prošel emisemi.
  8. Dík za radu, ještě jim to v servise řeknu, bo olej už to, k mému údivu, žere. U svého předchozího auta (Citroen Saxo 1,5D) jsem od výměny do výměny vůbec nemusel dolévat. To bylo zlatý autíčko. Spotřeba po městě 4,2l nafty, mimo město cca 3,7. Výkon mělo sice jen o trochu větší než šlapací autíčko, takže předjíždět se dal max. starý Zetor, ale motor bez problémů i po deseti letech, kdy jsem ho prodal. A to jsem ho jednou omylem učil na benzín. Stačilo před zimou vyměnit žhavičky a jezdilo se dál. Musím říct, že škodovka mě dost zklamala. I pohodlí a jízdní vlastnosti byly u o osm let staršího Saxa na vyšší úrovni než u Fabie. Ta má jediné plus - velký kufr s prapodivným systémem otvírání. Možná, kdybych si koupil jedničkovou Oktávku v dieselu, mluvil bych jinak, ale chtěl jsem co nejjednodušší stroj, právě kvůli servisu a věřil renomovanému výrobci, že ví,co dělá. Tak to jsem asi šlápl vedle. Sorry škodovkáři, ale su momentálně naštvanej.
  9. Taky zdravím, já měl přesně stejné problémy (fabia combi 1,2htp 40kw rv. 2005 140tis), které se stupňovaly. Hlavně při volnoběžných otáčkách se rozsvítila žlutá kontrolka závady motoru a auto často přešlo na nějaký nouzový režim, či co, tzn. výkon klesl asi tak na 10% stylem přískokem vpřed, což bylo hlavně na křižovatkách velice zábavné. Musel jsem provést jakýsi reset pomocí "chcípnutí" a opětovného nastartování. Nakonec jsem stál na červené s nohou na plynu, aby otáčky neklesly pod 1500 a kopce sjížděl na zařazený rychlostní stupeň. Včera jsem odvezl auto do servisu na výměnu ventilů. Byly totálně na ... Prý je to pro tyhle motory příznačná závada a ten můj vydržel až zázračně dlouho. Co se týče výkonu, nemůžu si stěžovat, bo nésu žádnej závodník, ale životnost bude horší. Když jsem si chtěl nechat auto ocenit ve značkovém škodováckém bazaru, místní znalec zalomil rukama se slovy "tyhle motory jsme tam vůbec neměli dávat!" Přiznání je jistě polehčující okolnost, ale co já teď s tím? Cálovat, co jinýho. Oprava originální sadou ventilů prý přijde ve škodováckém servisu na 20tis. Nerad maluju čerta na zeď, ale tohle je moje realita a nezlobte se na mě, nemůžu pánům z Mladé Boleslavy tak nějak přijít na jméno.
×
×
  • Vytvořit nový...