Přejít na obsah

Oldaa

Uživatel
  • Počet příspěvků

    20
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem Oldaa

  1. Tak tak. Jediné na co slyší jsou právníci a soudní spor. Dopisování si s infolinkou je na h..no a diskuse v servise taky. Taky jsem skončil u právníků a až potom se to hnulo. Bylo mi řečeno , že se ŠA nechce se svými klienty soudit a radši se dohodneme. Asi ví proč . :-) Strhla by se lavina... Takový medializovaný soudní spor asi nebude nic dobrého. Bylo by to jako výstřel ze startovní pistole. :-)
  2. Docela pěkné chrochtání po startu. (viz odkaz) 1.4TSI , cca 30t.km. , po záruce. Jediné co se mu podařilo ukecat je 10% sleva na opravu . Asi se o to správně nestaral lump jeden a teď to chce hodit na prodejce. :-)
  3. Jsem rád ,že jsem se té plečky zbavil..... Nemám zájem za své prachy poslouchat nějaké chrastění v motoru i kdyby to bylo napsané v nějaké knížce (viz příspěvek výše) a poslouchat dokola výmluvy ze ŠA. Byla to moje 13tá škodovka a tahle byla poslední. Od teď bude platit - Škoda SIMPLY NEVER.
  4. Mám pocit , že kopec zůstal stejný. Ale pro jistotu ho přeměřím. :-)
  5. Dobrý vtip. S 1,8T20V 110kW jsem jezdil přes rok a ten zátah byl super. I když jsem byl plně naložený a v kopci , tak když jsem šlápl na plyn , tak to úžasně zrychlovalo. Jako by tam kopec ani nebyl. 63 i 77 kW TSI se s tím nedá srovnávat . Asi ti nechtěl kazit náladu..... :-)
  6. To je zajímavé info. Třeba to už upravili. Jakou verzi SW tam teď máš? A který měsíc /r.v. to je ? Moje byla 12/2010 a SW po úpravě byl 9695. Bylo by fajn kdyby to zase trochu oživili.
  7. Možná dostali rozum a změnili SW.... Já jsem měl po přehrání SW verzi 9695 a rozdíl byl znatelný. Měl jsem ovšem 63kW verzi. Četl jsem , že další generace TSI budou už prý s řemenem. http://www.auto.cz/design-technika-octavia-iii-68386 Nechápu proč? Že by se to nějak kazilo?
  8. Zdravím. Dávám k dobru odpověď z infolinky na dotaz k toč. momentu. Dotaz na infolinku : Dobrý den. Rád bych pokračoval v řešení mého problému se změněnou charakteristikou motoru po servisní akci 24W6099001 (podložka pod turbo). Dnes 3.8.2012 jsem si převzal auto z opravy. Bylo v Mladé Boleslavi na testování jak jsme měli domluveno. Dostal jsem k němu - Zápis o vyřízení reklamace včetně vašeho grafu z měření. (fotokopii grafu zasílám v příloze) Tento motor by měl mít dle technických parametrů , kterými se chlubí ŠA na WWW stránkách a je uveden i v záhlaví protokolu z meření toč.m. 160Nm. v rozsahu 1500- 3500ot. Dle grafu z vašeho měření tento parametr nesplňuje. 160Nm dosahuje až v 1800 ot. Proč? Vámi uváděný rozsah tedy není pravdivý? Děkuji za odpověď Odpověď z infolinky : Co se týká hodnoty točivého momentu uvedeného např. v návodu k obsluze , jedná se o informace , které jsou orientační a podléhají změnám. Tento nesoulad jsme již předali kompetentnímu oddělení , které je za takové materiály odpovědné. Dále bychom uvedli , že jde o údaj převzatý z mateřského Wolkswagenu a rozhodně se nejedná o homologační parametr.
  9. Ptal jsem se na to technika při předávání auta , když jsem si prohlížel ten graf. Neřekl mi k tomu ani slovo. Jen na to koukal , krčil rameny a vypadalo to že se bojí vůbec něco říct. Jediné co z něho vypadlo je , že tak to dostali ze škodovky. Napsal jsem ještě ten samý dotaz na infolinku. S těmi parametry nad 3500 ot. máš pravdu , ale to už není o chybějícím tahu v nízkých otáčkách. A od toho se zřejmě odvíjí i ta spotřeba. Před akcí zabralo turbo , auto se rozjelo a mohl si tam hodit další rychlost dříve , než teď po akci. Teď se to musí vytočit trochu výš a za to vytáčení zaplatíš zvýšenou spotřebou. Graf si nameřili sami , tak jsem zvědavý jak to vysvětlí. Pokud to bude opět nějaká výmluva , tak potom už mi zbývá jen znalec , právníci a soud. Nevidím důvod proč bych měl nést následky jejich nevyžádaných kultivací. Tady je kousek z komunikace s infolinkou (bez adres) , aby jste si udělali představu , že o všem ví. : Uhlazením průběhu výkonu máme na mysli méně agresivní chod, se kterým jste se mohl před přehrátím softwaru setkat. Je to opatření, přispívající k větší kultivovanosti chodu motoru. Z tohoto místa je obtížné odhadnout, jak se chování Vašeho motoru změnilo, znovu opakujeme, abyste kontaktoval servis a seznámil je s Vaším poznatkem, případně nám zašlete název opravny a VIN číslo karoserie, poté budeme schopni opravnu kontaktovat sami. S pozdravem,
  10. Zdravím. Dnes se mi vrátilo auto z testování ve ŠA. Reklamoval jsem nevyžádanou změnu charakteristiky motoru po servisní akci 24W6. Ztrátu zátahu z nízkých otáček a zvýšenou spotřebu paliva. Stav je bohužel stále stejný. Udělali si jen svůj graf ( viz příloha) a vše je prý OK.
  11. Co se vám honí hlavou?

  12. Rumík - Až jim sdělíš VIN a servis , tak ti nabídnou otestování výkonu ve ŠA a zapůjčení náhr. auta zdarma podobu opravy. Já už se dostal v dopisování až tam. Bohužel předpokládám , že je to jen další zbytečná procedura , kterou ale budu muset v dohledné době podstoupit ať neřeknou , že nespolupracuji a oni mi chtěli ze všech sil pomoct. Max.výkon tam dle TP je. Takže se nejspíš do měsíce auto vrátí zpět s tím , že vše je OK. To co změnili je průběh a ten byl pouze na orientačním grafu na jejich stránkách. Subjektivně to vnímá snad každý řidič , který tento upgrade podstoupil. Druhá věc je to dokázat. Na mont.listu při akci nemám napsáno , že se bude přehrávat SW a budou mi měnit svévolně vlastnosti výrobku se kterým byl doteď spokojen. Proč mi tedy provedli tuto úpravu a s jakými důsledky? Na konkrétní otázky neodpovídají.... Nechávají na mě abych jim vše dokázal. Ve ŠA mají všechny fakta a SW je jejich takže by se mohli vyjádřit , ale komunikují jen obecně. Nic konkrétního nepustí ven , protože by následovaly další a další otazky a to by byl jejich konec. Nechávají nás prokousávat se krok za krokem , přesto , že je jim vše známo. Důležité je si uvědomit jak správně formulovat reklamaci a co reklamovat aby na to slyšeli a začli konečně něco dělat.
  13. Rumík - V podstatě přiznávají to co se tady celou dobu omílá. Bohužel za jejich chybu je bit zákazník. A vše co jsou schopni k tomu říct je : Litujeme, že Vám nemůžeme poskytnout příznivější odpověď. Jinými slovy - Polibte nám prdel , na nás nemůžete.
  14. Dneska jsem si zašel na brzdu , abych se kouknul co s tím udělali. Není to státní zkušebna , ale pro orientaci by to mělo stačit. Nejsem odborník přes motory , ale nevidím tam těch deklarovaných 160 Nm / 1500 - 3500 1/min , které uvádí na svých stránkách ŠA . Zdá se mi že ten strmý růst ("turbokopanec") podle jejich původního grafu tam už není a nárust je pozvolnější. Což je asi to , co mi tam teď chybí a od toho se asi odvíjí i zvýšená spotřeba. V maximálních hodnotách sice převyšují 63kW i 160Nm , ale o tom to není. Možná si to jen špatně vykládám.... Najde se tu někdo kdo je schopný to odborněji posudit?
  15. mc2uba - Je to tak jak říkáš. Vidím to bohužel podobně , jen se nerad vzdávám po první prohře. Je třeba se poučit a pokračovat. Příště nebudu reklamovat výkon , ale změnu charakteristiky motoru o kterou jsem nežádal.
  16. Dneska mi předali vyjádření od Škodovky na reklamaci ztráty výkonu a vyšší spotřeby po provedené servisní akci. - Vozidlo je bez závad. Nutno najet několik set km pro znovunačtení nových adaptačních hodnot . (blbost... - to mám najeto a je to pořád stejné) Zajímavější byl ovšem rozhovor při předávání. Blbost o adaptaci jsem vyvrátil když jsem se zeptal jestli nové auto má nějaké adaptační hodnoty , protože jelo svižněji i když je ještě nemělo. Pak připustil , že došlo ke kultivaci motoru. Na otázku proč , když jsem se o nic neprosil se akorát přihlouple usmíval vymlouval se na Škodovku , že oni nic neví... :-) . Připustil že došlo ke změně charakteristiky motoru a "turbokopanec tam už není a nebude" . Zároveň přidal že max. výkon a krouťák dle TP tam je. Tím chtěl říct , že na ně se ztrátou výkonu nemůžem a vše je OK. Ten graf výkonu , který jsem už dnes nenašel na jejich stránkách a už dnes asi neplatí byla zřejmě jen omalovánka pro děti. :-) Najedu si pár km a zkusím jim to tam dát znovu. Zkrátka otevřený a férový přístup.
  17. Stěžovatel bych neřekl. Jen nejsem ovce , která si nechá všechno líbit.(skapnout paty a být rád jak říkáš). Na toto fórum jsem narazil , když jsem začal pátrat proč mi to nejede. Tady samozřejmě nic nevyřeším , to vím. Řeším to s prodejcem. A prodávat zánovní auto v záruce , se kterým jsem byl spokojen než mi zkultivovali motor? To nemyslíš vážně..... Ty jsi nech udělat z TSI třeba HTP , sklapni paty a buď zticha. Já to budu řešit.
  18. Tomu nerozumím. Proč jsis to teda kupoval , když se ti turbozátah nelíbil? Mi se líbil a proto jsem si to koupil a teď je to líné a víc to žere a podle tebe mám být spokojený??? Podobné odpovědi jsem dostával z infolinky na mé dotazy co s tím motorem udělali....
  19. Podle tebe je teda v pořádku , že Škodovka řeší svůj průser na úkor zákazníků? To by jsis třeba mohl koupit barevnou televizi a při záruční opravě ti technik nahraje nový SW a ty zjistíš , že ti telka hraje už jen černobíle. Ale nebude to proto , že jim odchází třeba LCD panely , ale aby ti šetřili oči . :-) A pak se najdou spokojení zákazníci , kteří budou říkat. Buďte rádi , přece chcete aby jste měli zdravé oči. :-) Myslím , že z principu je špatně, aby ti prodejce měnil po koupi zboží jeho vlastnosti z důvodu vady výrobku. Řešením by byla oprava při zachování původních vlastností. Kdyby to byla nějaká drobnost , tak bych to asi neřešil , ale motor je u auta docela zásadní věc.... Je to pouze o penězích. Levnější je v tichosti přehrávat SW s tím , že malé procento zákazníku se ozve. Zbytku to bude jedno , nebo to nepoznají atd. A těm co se ozvou řekneme , že se jim to jen zdá. Ať nám to dokážou. :-) Určitě jste natankovali špatný benzín , nebo něco jiného , protože to jsme ještě neřešili , vy jste první...
  20. Pokud ti to nevadí je to tvoje věc. Já s touto úpravou spokojený nejsem. Auto jsem si koupil po zkušební jízdě a motor mi vyhovoval tak jak byl. Nevidím důvod proč by mi měla Škodovka upravovat charakteristiku motoru bez mého vědomí. Mohli se zeptat: Chcete nahrát nový SW? Budete mít kultivovanější chod , nižší výkon a vyšší spotřebu. Řekl bych : Děkuji nechci. Jenže oni to dělají automaticky a důvod je zřejmě ten , že chcou omezit záruky na rozvody a turbo a ne zkultivovat chod. Když to vydrží déle a pokazí se to po záruce tak je to v pohodě. To už nás bolet nebude. Já chci zpátky to co jsem měl !!! Jestli mají slabé řetězy , tak ať ho vymění za nový nebo si ten motor strčí do prdele jestli není schopen provozu. O rozvodech si můžete počíst viz odkaz - http://www.auto.cz/kauza-tsi-vw-rozsiruje-kulanci-na-znicene-motory-66621 . Už jsem to byl reklamovat u prodejce. Ten dělá , že o ničem neví a bude to řešit se Škodovkou. Už se těším na ty manažerské bláboly a výmluvy. Zřejmě budou dělat dále mrtvé brouky a divit se co se to jen stalo.....
  21. Mám stejný pocit. Po servisní akci je auto lenivější a spotřeba se zvedla. (mám 1,2TSI 63kW) Řeším to s prodejcem a infolinkou. Zatím jsem z nich(infolinky) dostal , že došlo k " uhlazení průběhu výkonu a mohu se setkat s jinou reakcí plynového pedálu. " průběh je prý kultivovanější a není tak agresivní. A přejí mi mnoho šťastných kilometrů..... Nový graf průběhu ale poskytnou nechcou. Prý je to duševní vlastnictví :-). Jinými slovy , vyrobili jsme zmetek , kterému se vytahují rozvody a rachotí turbo a nejlevnější řešení je ořezat výkon změnou SW řídící jednotky. . A zákazník nám může políbit prdel. To , že mi zásadním způsobem svévolně změnili vlastnosti zakoupeného výrobku a že jsem si žádnou kultivaci neobjednal je jim jedno. Zřejmě potřebují pořádně nakopat do prdele , aby si uvědomili , že tohle si nemůžou dovolit.
×
×
  • Vytvořit nový...