Přejít na obsah

kasec

Uživatel
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil kasec

  1. Přesně takhle se mi projevila baterka, byla K.O., ale přitom normálně točila a auto občas jakoby chtělo chytit (jakoby nahodile padla jiskra v některém z válců) ale jinak prt.... ;)

    Taky jsem myslel, že jsou to rozvody, všechny příznaky tomu nasvědčovaly, včetně toho, že jsem poslední "jízdu" před tímto problémem absolvoval v délce 20m do garáže... Krátká jízda, vyloženě poškubnutí o pár metrů a následné vypnutí motoru býval také příznak přeskočených rozvodů u HTP 12V a tak jsem se i já obával o rozvody, ikdyž mám MR 05, tak bych měl být v pohodě. A nakonec to byla baterka, která mě vypekla, ač měla teprve 3,5 roku :huh::rip:

    Zkus tedy zaměřit pozornost i tímto směrem, změřit multimetrem napětí na aku v klidu, zkusit startovat přes kabely atp.

    No bohužel to není můj případ, baterku jsem dobil a zkoušel startovat i přes kabely, ale baterka je stopro v pohodě. Navíc jsem už odkryl ty krytky k vačkám a jsou o 6-7 mm posunutý od sebe, takže je to skočený určitě. Dnes to jdu odtáhnout do servisu, tak uvidím jak to vše dopadne, doufám, že se to nepotkalo :-(

  2. určitě ne, ale dalo by se se škodovkou diskutovat o kulanci (jedná se o konstr.problém), tj. pokud by ti to uznali, tak materiál platí Škodovka a práci ty

    No, ale při cenách práce ve ŠA se možná dostanu i s cenou materiálu u garážového servisáka níž. :-(

  3. Fábie 1,2 HTP 47 kW r.v. 2003,najeto 35 tis. km (pozn. do minulého roku s tím jezdil tatík), předevčírem jsem normálně zaparkoval do garáže, včera přijdu, startuju a už jsem nenastartovat a to jsem to zkoušel několikrát. Diagnostika motoru bez závad. Jak tady čtu, tak mne potkala klasika u těchto motorů tohoto ročníku, tedy přeskočil mi řetěz. Startér točí, ale nic. Snad se to nepotkalo, nic jiného jsem s tím nedělal, jen startoval, bezúspěšně :-(

    Mám několik dotazů:

    1. Mohlo se to potkat při startování ?

    2. Co všechno musím vyměnit, abych mohl dál jezdit a kolik to bude stát? Četl jsem tu částku kolem 7 tis. Kč (řetěz, kola, lišty, napínák+ práce)?

    3. Je výměna těch rozvodů dostatečná, nebo musím opravit, či vyměnit ještě něco? Někdo tady psal o svíčkách ?! Dále olej ?! ,oc jsem tomu nerozumněl z pohledu souvislosti.

    Díky za info.

    Dotaz: - vztahuje se na tuto "věc" havarijní pojištění?

  4. Fábie 1,2 HTP 47 kW r.v. 2003,najeto 35 tis. km (pozn. do minulého roku s tím jezdil tatík), předevčírem jsem normálně zaparkoval do garáže, včera přijdu, startuju a už jsem nenastartovat a to jsem to zkoušel několikrát. Diagnostika motoru bez závad. Jak tady čtu, tak mne potkala klasika u těchto motorů tohoto ročníku, tedy přeskočil mi řetěz. Startér točí, ale nic. Snad se to nepotkalo, nic jiného jsem s tím nedělal, jen startoval, bezúspěšně :-(

    Mám několik dotazů:

    1. Mohlo se to potkat při startování ?

    2. Co všechno musím vyměnit, abych mohl dál jezdit a kolik to bude stát? Četl jsem tu částku kolem 7 tis. Kč (řetěz, kola, lišty, napínák+ práce)?

    3. Je výměna těch rozvodů dostatečná, nebo musím opravit, či vyměnit ještě něco? Někdo tady psal o svíčkách ?! Dále olej ?! ,oc jsem tomu nerozumněl z pohledu souvislosti.

    Díky za info.

  5. to xxx.79: Byl bych rád, kdyby jsi mi nějaké info napsal. Tedy nějaké případné problémy s tím boxem, co se tam může případně ještě vys..t :feve:

    Jinak jsem byl příjemně překvapen, když jsem volal do firmy molpir, která je jedna z firem dodávající tyto klimatizace, nebo aspoň dodávala. Pozitivní na tom je, že mají náhradní díly ještě k dispozici. Já mám špatné jenom to raménko, které je ovládáno motůrkem a reguluje přes bovden klapku teploty. Posílají mi plastový nástavec na tu kovovou hřídelku motůrku včetně nýtku za 19,- Kč :palec2: Stačí přenýtovat raménko a jede to dál...... :smich:

  6. Tak jsem to demontoval, sundal jsem středový panel a přihrádku u spolujezdce, krásně se to otevřelo a prostoru tam bylo habakuk. Ale k mému údivu :help: na tom boxu nejsou žádné sevromotorky, jsou tam jen táhla ovládané lankama, které vedou pod ovládací panel Climatroniku. Ty lanka jsou připojeny k takovým raménkům, které jsou přes ozubené hřídelky nasazeny na ty servomotorky (ty jsou ze spoda jednoho velkého plošňáku). Ty motorky jsou tam 3, jeden na teplotu, druhý na distribuční klapku a třetí, která to mísí. Ten servomotorek na teplotu je špatnej, resp. "časovač" uvnitř, motorek se točí, ale protočí požadovanou dráhu 3-4 násobně.

    Tady jsem opsal co je na tom motorku, případně to odfotím a hodím sem foto.

    DIAVIA 01305 404000

    068985

    114/98

    Číslo celého boxu jsem také opsal, je to made in CZ:

    VALEO MOULE No.-1 JF2

    1J1 819010

    H35 6533782

    Jedná se O1, r.v. 1998, 1,9TDi, ale takovouhle klimu vidím poprvé. Když jsem do ETKY zadal požadovaný rok, tak mi vylezla ta klima s motůrkama na boxu. Mám asi nějaký atyp, nebo co. Viděl to už někdo, případně má někdo ten motorek (DIAVIA)???

    Díky.

  7. - servomotorek klapky vnitřního okruhu V71 se nachází za schránkou spolujezdce mezi větrákem a sloupkem A

    - servomotorek mísící klapky topení V68 (růžová packa) se nachází nad ofukem na nohy spolujezdce

    Dá se demontovat ten servomotorek V68 bez toho aniž bych musel sundavat celou palubku?

    Co všechno musím tedy demontovat, abych ho sundal, díky.

×
×
  • Vytvořit nový...