Přejít na obsah

ljuk79

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli ljuk79

  • Narozeniny 7.11.1979

Oznámení ljuk79

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. TEĎ JSEM SI TO PŘEČETL A MÁŠ PRAVDU PŘÍJEMNĚ TO ROZHODNĚ NEZNÍ
  2. Páteční auta to se jim jen tak říká jako že mechanici jsou už unavený a natěšený na víkend neber všechno tak úplně doslova byl to jen slovní obrat. Stejně tak jsem nenapsal, že by všechny odešli do západních čech jen se jich tam s tímto problémem vyskytuje víc podle tvrzení mechanika, který se bavil se svýma kolegama nebo pokud chceš jinak tato závada se v záp. čechách objevuje častěji. Zdá se mi že jsi tohle téma nečetl celý kdy jsem nakonec psal, že se jedná o várku špatně vyrobených kůsů tak to znamená, že to není běžná závada, ale závada o které vědí a řeší ji. Rozhodně nechci z komára dělat velblouda, ale toto fórum je o diskuzi a řešení problému hold jsem chtěl něco rozebrat a upozornit ostatní, že by se jim mohlo něco podobnýho stát a zároveň na konci poradit jak to řešit. Prostě kuci nechte to reklamovat s klidným srdcem i po záruce oni vám to opraví zdarma. Zdar a sílu.
  3. Ale jinak už záhada vyřešena. Dnes jsme se šli opět pozeptat do servisu a mluvili jsme přímo s mechanikem. Takže odešlo sedlo ventilu nevim jestli nasávací nebo výfukový. Auta s tímhle problémem jsou u nich profláklí jako páteční auta. Jsou to vyjímky kdy se jim něco nepovedlo při výrobě. Jinak mají povinost i po záruce do dvou až tří let udělat bezplatnou výměnu jelikož je to chyba z výroby. Kolega prostě chytl špatný kus auto se dá poznat podle čísla karosérie a VIN u určitých to prostě odchází. Je zajímavý, že u 6V častěji než u 12V a víc těchhle aut mají vyzkománo odešlo do západních čech. Takže zdarec. A přeju hodně najetých Km v pohodě a bez nehod.
  4. Kolega nekoupil starší vůz je to funglovka přímo z MB jel do Laurety od kud mám auto i já.
  5. Auto je v záruce takže servis a ne vrakáč tak dobrý
  6. Zdravím všechny toto téma jsem tu nikde nenašel, ale týká se to FI, ale vzhledem k tomu, že by motory měli být stejné myslím FI a FII tak jsem se na to chtěl zeptat. Jedná se o motor 1.2 47kw. Mému kolegovi v práci po 27000 najetých km a stáří vozidla cca 1 rok FI odešla hlava motoru nevím co přesně tam nejspíš se mu zapekli ventili. Já jsem motorový analfabet tak to asi moc dobře ani nepopíšu. Přijel domů vypl motor a po deseti minutách chtěl nastartovat a odjet rozsvítila se mu kontrolka chyba el. motoru a auto začalo vydávat prapodivné zvuky. Již asi týden před tím začal zjišťovat větší spotřebu cca o litr. Auto odvezl do servisu kdy předtím zavolal zda s tím může po vlastní ose či to bude chtít odtahovku. Servis nebyl daleko tak dojel. V servisu mu to napíchli a zjistili rozhozený tlaky. Další den se byl optat a sdělili mu právě, že odešla hlava mutoru. Nový si nechají poslat z MB takže auto bude mít odstavený v servisu asi týden. Jinak mu řekli, že nová hlava vychází asi na 20000 kč práce + nějaký šrouby a pod k tomu dalších 5000kč. Ptal se jestli je to obvyklá závada nebo je to nějaká vyjímka a i k mé hrůze mu řekli, že to vůbec není neobvyklé, že toto je běžná závada se kterou se setkávají i dvakrát až třikrát do měsíce. Vyděsilo mě to, že se klidně může stát, že po dvou letech mého spokojeného ježdění se mi stane to samé a já po skončení záruky budu dávat auto opravovat za 25 000 kč. Nedochází mi proč po X letech výroby tohoto motoru nedokázali vyřešit tento problém nebo jestli je to prostě neřešitelný. Možná už proběhla nějaká změna mezi FI a FII, ale podotýkám, že kolega má auto starý pouze rok. Já mám F II 1.2 44 kw kdy prý u těchto slábších motorů odcházejí hlavy ještě častěji. Má někdo nějaké podobné zkušenosti či snad informace, že by tento problém byl již vyřešen?
  7. Ahoj lidi mám takovou zajímavůstku a zajímalo by mě jestli jsem jediný nebo je nás víc. Mě přijde, že mi měřák průměrné spotřeby někdy přepočítává spotřebu strašně rychle během několika vteřin a jindy mu to trvá i několik minut. Teda nakonec se vždycky dostane přibližně na stejný výsledek takže v tom problém nevidím teda aspoň doufám, že to nic není. Zdar a mnoho najetých km bez nehod.
  8. Ještě by mě zajímalo jak by to bylo se zárukou neztratil bych jí kdyby zjistili, že se v tom někdo vrtal?
  9. ljuk79

    je to na p.ču

    Taky moc gratuluji a ať to dobře dopadne. Ty doktoři to je teda síla vybodnout se na to a neposlat vás ke specialistovi asi bych jim řekl něco od plic. Za rámeček by si to nedali.
  10. Mě se nová F II líbí a to jak krátká verze tak i kombi. je to zcela nëco noveho, je dobre ze ne kazdymu se libi . Kdyby se vsem libilo jedno auto tak by bylo hrozny ze by vsichni jezdili v jednom a tom samym. takze jsem za ty negativni nazory i rad jen si nechte svoje milacky ja si zase necham svoji F II.
×
×
  • Vytvořit nový...