Přejít na obsah

Spawn2009

Uživatel
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení Spawn2009

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Zdravím, prosím doporučte nějaký kvalitní silikonový tmel na karoserii našel jsem místo kde mi teče přes střechu u octaviie combi je to v cele špaře kde je lišta. Včera jsem použil tmel silco mastic a ten ja na nic tak jsem musel ten tmel odstranit
  2. Tady je to turbo: http://www.turbodmychadla.com/turbodmychadla/eshop/15-1-Turbodmychadla/2005-3-Octavia/5/3860-Turbodmychadlo-53039880011-Skoda-Octavia-I-1-8-T-110kW Kdybych byl první majitel toho vozidla tak věřím že by to šlapalo super kdybych měl štěstí ale první nejsem a za ostatní majitele ruku do ohně nedám. Co jsem zjišťoval na měrce tak olej nebere ale z výfuku jde bílý kouř. Pravděpodobně tomu dám šanci a budu repasovat. Je šance ze se vlezu do 10tis?
  3. Tak že legálně to nejde, jsem si to myslel. I když soused má Golfa III s motorem 1.9 66kW ale po bourače koupil Golfa III s 1.8 66kw a vyměnil motor za 1.9TDi 66kW.jak to asi resi s STK J Už pro jistotu se ohlížím po nějakém slušném AGU ale v roce 2013 sehnat nějaký takový slušný motor bude fuška. Je tady možnost udělat generálku motoru AGU (250tis najeto) netušíte kolik to bude teoreticky stát? Počítám do toho i nové turbo na internetu jsem našel nové za 6490kć ale ta cena mi nějak nepasuje. Do toho mi teče po zimně servo cca 8000tis už je toho na mě moc. L
  4. Dobrý odpoledne, prosím o pomoc s tímto motorem po výměně čidla tlaku oleje před několika měsíci se znovu ukázala ikonka tlaku oleje ale do toho mi začal motor chrochtat jako TDi a olejovém víčku mám šedo bílou emulzi. Tím pádem se chci zeptat zda-li ma cenu dělat generálku motoru neb o ho rovnou vyměnit i s turbem za jiný motor napr: AGU za ARX, ARZ, AUM, 1.8 4x4 ARX, je mi jasné že to má jinou elektroniku ale je to možné? Má někdo s tím zkušenost? PS: beru každou radu jsem fakt už s toho na hlavu.
  5. Tak jsem zjistil to že když auto nastartuji tak se ozývá bouchaní/dření hodně rušivé jde to hodně slyšet. Ale když sešlápnu spojku tak to mizí nebo je to nepatrně slyšet. Zvuk: http://uloz.to/xPUzGxf/rachot-mp3
  6. Když DCSpeedy dovolí rád bych se optal taky na bouchaní patrně od převodovky. DCSpeedy velká škoda soucítím s tebou netuším co bych dělal bez auta já když je to můj mazlík Ale k věci, při nastartovaní mi bouchá v motorovém prostoru jsou to opravdu rušící rány. Prvně mi technik řek, že je to spojka ale ty byla nová dávána v roce 2010. Pak jsem si všim že to vychází z převodovky je pravda že když jsem vozidlo zakoupil se mi stalo že nešal zařadit 1 a špatně se tam hází i 5 taky se mi stalo ze jsem jednou musel xx krát mačkat na spojku až se mi tam hodila 1 ale teď už je to ok až na to že mi bouchá v převodovce. Poradí mi někdo na co bych se měl zaměřit předem dík za všechny rady od všech.
  7. Spawn2009

    Jaký olej

    Zdravím všechny omlouvám se že píše po tak dlouhé době ale dostal jsem se k tomu až teď. Zjistilo se že když vyskočil indikátor tlaku oleje tak motor mazal což jsme měl velké štěstí. Bylo vyměněno zaoxidované čidlo tlaku oleje cestou domu s vyměněným čidlem se mi nic nerozsvítilo tak snad to bylo ono časem se to pozná.
  8. Spawn2009

    Jaký olej

    Under: Já tomu musím věřit po tom co jsem se dozvěděl dnes menší střípky o historii byla by to velka škoda. Pak sem možná nahodím fota své kary abych nebyl jen Ghost .
  9. Spawn2009

    Jaký olej

    Grym: Věř mi že mi to došlo ale jak už jsem psal jiná šance fakt nebyla kdybych uměl vrátit čas udělám to. Když se vyplní to co mi prgnostykuješ tak budu v háji. Byly to hodně těžce vypracované peniźe o to by mě to mrzelo více. Provokatérů v tehle zemi je celá řada, můžu tě ujistit źe mezi ně opravdu nepatřím jen jsem hledal pomoc a vidím že je to všude stejný v naši zemi. Máš pravdu měl jsme zůstat u škody 12O GLS jezdil jsme v ní ještě minulý rok a žádny vážný problém vše se dalo udělat na koleně. Máš pravdu má chyba mé peníze. Wojnar: Věřím v to ukáže se až po pročistění vany a sitka a výměna oleje za nový. Jeden takový menši poznatek nemusí s tím souviset ale zeptám se ono mi to objevilo ten tlak oleje když jsem najel na patník, nebo hrbol nebo co já vím co to bylo. PS: dá se to zjistit přes diagnostiku? Under: Snad je tady šance. Díky za podporu.
  10. Spawn2009

    Jaký olej

    Grym: Ano jel jsme cca 30km/h a nevytáčel jsem motor do otáček jinak to fakt nešlo. S generálkou počítám ale popravdě ne tak brzy. Wojnar: Olej už je koupeny dám tomu ještě šanci přec ten motor už dostal více zabrat od předchozích majitelů než ode mě. Na druhou stranu máš pravdu byla to chyba. Kdyby to byl VW 2.0 TDI(BKP) tak by to bylo jasné.
  11. Spawn2009

    Jaký olej

    liberto1071: Mockrát díky to jsem hledal Wojnar: Štve mě to, vím že jsem udělal chybu ale jel jsme s tím asi cca 6km domů. Stalo se mi to jak na potvoru zrovna ve 23:00 v mlze sebou jsem vez přítelkyni. A dneska jako na potvoru jsem zjistil že se mi dostava voda do auta přes přední okno asi špatně osazené. Netušíš jak se sundává stropnice? Jinak vše nej v roce PF 2013.
  12. Spawn2009

    Jaký olej

    To Wojnar: Díky za radu, s tím proplachem budu postupovat s rozumem propláchnu to podle toho postupu cca 15minut při volnoběhu. Je to opravdu černý olej jako globinL To jsme netušil Že tahle možnost je udělám to jak radíš snad ho budou mít pak už jen při jednom s motorovým ale netušim jak budu potupovat při výměně. To Grym: Přesně na to se chystám ale až bude trochu tepleji zatím mám auto odstavené. Popravdě jsme to nikdy nedělal ale už nějakou práci udělal dám příklad když jsem auto koupil vše bylo OK , ale když bylo fakt teplo na dálnici mi vyletěla ručička teploty i s akustickým 3x pípnutím na max. teploty. Ja vím že se má auto hned odstavit ale chtěl jsme dojed domu tak jsme dojel ale rupla mi tlakem plastová příruba cca 250kč nakonec to byl vadný termostat a totálně zanešený chladicí systém jsme nakonec čistil asi tak 10x a expanzní nádobu od usazeni ta vypadala a dnes jako nová ale té práce a času mě to stálo. Ujetých km mam asi 1200 divám se na měrku a oleje pořad dostatek nic jsem nedoléval. Jak už jsem psal vyhodila mi při jízdě červená kontrolka s 3x akustickým pípnutím je to podle příručky tlak oleje. PS: s tím olejem to ještě zváźím poradíš kde ho sehnat za dobrý peníz třeba e-shop ověřený
  13. Spawn2009

    Jaký olej

    To liberto1071: Díky za odpověď, po přečteni všech 51 stránek(ty stranky by chtěly pročistit) jsem dospěl k názoru že vyberu olej: SHELL HELIX ULTRA 5W-40 5L k tomu vemu filtry jak olejový tak vzduchový k tomu svíčky asi BOSCH . Auto má najeto cca 250tis ale v době VAG J kdo ví. Na aute mi odchází spojka je slyšet bouchání při startu a někdy jde spatně zařadit 5 rychlostní stupeň. Není se čemu divit auto je po 5 majiteli a ještě v tuning úpravě a vzhledem tak i výkonem, počítám že to má více jak 132kw. Hodlám tedy kompletně pročistit motor od toho starého oleje proplachem motoru(LIQUI MOLY kolik se s tím má najet něz se to vypustí?) mám ten pocit ze ten olej byl měněn před mnoha lety. Olej do té převodovky má být podle prý olej 75W-90 API GL4+ (VW 501.50,G50) ale nemám to jak ověřit.
  14. Spawn2009

    Jaký olej

    Zdravím, mám na Vás členy fora prozbu před 6 měsíci jsme si pořídil Octavii 1.8T 110kw? , motor AGU. Zatím jsme byl spokojený až do pátku kdy se vyskyt problém z tlakem oleje patrně budu ucpán koš nebo cca x dalších možností. Auto bylo mimo provoz cca 3 měsíce a už při koupi byl olej tak na výměnu ale nějak jsem se k tomu nedostal. Chci proto vyměnit motorový olej, ale netuším jakou značku zvolit chtěl bych tam dát nějaký kvalitní to autíčko si to po předchozích majitelích zaslouží. Rovněž Vás chci poprosit o olej do převodovky jaký mám zvolit. Všem děkuji předem za pomoc.
×
×
  • Vytvořit nový...