Přejít na obsah

petr.polda

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení petr.polda

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Popravdě řečeno ani nevím. Do půl roku jsem u původního majitele vozidla uplatnil reklamaci - šlo o skrytou vadu, která se projevila až při prvním mrazu. Prodejce se zachoval velice solidně.
  2. Tak servo je vyměněno a závada snad odstraněna. Vydrželo jen 78 tis km, rok výroby 11/2008.
  3. Děkuji za příspěvky ... každopádně je to tak, jak jsem psal. Když posilovač nefunguje, kontrolka serva na palubce svítí červeně, ale diagnostika žádnou chybu neukazuje. Čerpadlo se v mrazu prostě nesepne, a to je dle mého hlavní problém (někde v elektrice, nějaké pos.ané čidlo či co).
  4. Zdravím přítomné odborníky a prosím o radu. V létě jsem koupil Fabii II (11/2008) a hned při prvním parkování v mrazu (cca -5 st. C) jsem po nastartování zjistil, že nefunguje posilovač řízení. Závada je signalizována rozsvícenou kontrolkou na přístrojové desce. Posilovač začne normálně fungovat asi po deseti minutách jízdy a kontrolka zhasne. Předpokládal jsem, že je špatný olej v posilovači, ale ten je naprosto v pořádku a jeho dost. Olej (resp. případná olejová emulze) tedy nezamrzá, pumpa nemá snahu olej přetlačit. Příjde mi, že jako by se tam nesepnulo nějaké čidlo a posilovač se vůbec nezapnul - při pootočení volantem není nic slyšet. Diagnostika žádnou chybu nehlásí, a to ani když je posilovač "zamrzlý" a nefunguje. Můj mechanik si s tím neví rady a co jsem se ptal, tak nikdo s tím nemá žádné zkušenosti. Pomohla by výměna serva ??? Předem dík za případné poznatky!
×
×
  • Vytvořit nový...