Přejít na obsah

Honza_jT

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení Honza_jT

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Pánové, díky. O maticích vím, že tam pasují obyčejné. Pořád ale zůstává problém, že mi chybí 2 ty šrouby, na které bych je chytil, v ETOSu jsem je nenašel (jen ty s torxem, co mám ve starých sedačkách) a na vrakáči jsem zatím nepochodil.
  2. Ahoj, mám O1 r. '98 a potřebuju vyměnit přední sedačky (sehnal jsem jiné z novějšího modelu). Postup demontáže a montáže je mi jasný, ale původní sedačky jsou přichyceny jen 2 šrouby zepředu (torx) za pojezd, zatímco ty novější mají 2 jiné šrouby (viz foto) nastrčené zezadu v pojezdu a zepředu se musí chytit maticemi. Chybí mi 2 šrouby a 4 ty matice, v ETOSu jsem našel jen ty šrouby s torxem. Nevíte někdo, kde se dají ty šrouby, případně matice (pokud to nejsou nějaké standardní) sehnat? Na stránkách s autodíly jsem je neobjevil. (Napadlo mě i vyměnit ten pojezd a použít původní šrouby, ale přijde mi to složitější než sehnat ty správné). Díky Honza
  3. Sehnal jsem jí v bazaru v Praze ve Vysočanech. Měli tam plný regál komfortek, chlapík jich přebral asi 60 kousků a pak našel přesně tu mojí. Dal jsem za ní 1500,-.
  4. Díky za info. Jen se ujistím - když píšeš stejné označení a hlavně to písmenko, znamená to, že bych mohl použít i jednotku s jiným číslem, ale stejným písmenkem? Ještě k tomu vyhoření - zapojoval jsem to znovu na baterii po týdnu, co to shořelo (už s vypojeným konektorem toho vadného zámku), a začalo to čoudit znovu. Takže prvně to asi udělal zámek a podruhé už stačily ty spečené vnitřnosti.
  5. Ahoj, stala se mi nemilá věc - vyhořela mi řídící jednotka centrálu s označením 1C0 962 258 D (jak se to stalo, netuším, pojistky jsou všechny OK). Auto je Octavia sedan 1,6 LX 55kW r.v.98, z výbavy má jen centrální zamykání z výroby (bez DO). Hledal jsem, co se dalo, ale pořád mi zůstává několik otázek: Je samotná přítomnost téhle ŘJ vůbec nutná pro provoz auta? Nebo bez ní auto vůbec nenastartuje / nepojede / nebudou funkční nějaké důležité systémy, jako vnější osvětlení atp. (vycuclo mi to baterku a nemůžu to ani vyzkoušet, auto teď stojí ode mě daleko a dostanu se k němu až o víkendu). Podle pojistek by to vypadalo jen na centrál a vnitřní osvětlení. Můžu použít jako náhradu jakoukoliv řídící jednotku centrálu/komfortku do Octavie, kterou seženu? A pokud ne, tak jakou mám shánět? Nevygooglil jsem žádnou s označením, jako má ta moje shořelá, lišily se minimálně v tom posledním písmenku. Auto nemá kromě centrálu žádnou elektrickou výbavu a ani žádnou dodělávat nechci (tudíž komfortka za 5000,- je pro mě zbytečně drahá). Mám obavy, aby nová ŘJ neskončila stejně jako původní, protože nevím, kde vzniknul zkrat a jaktože nezafungovaly pojistky - nejdřív jsem měl podezření na jednotku HF sady Nokia HFU-2, která byla umístněna na ŘJ centrálu, ale ta vypadá poškozená jen zvnějšku (rozteklé plasty), zatímco centrálka je vyhořelá komplet vevnitř. Nenapadá vás, co ještě zkontrolovat? Žádné jiné mechanické poškožení (vyhoření) jsem pod přístrojovkou neviděl, kabely vypadají všechny v pořádku. Mohlo by to souviset ještě s jiným problémem, který nastal současně a to, že se mi zasekl zámek LZ dveří tak, že neustále cvakal motorek centrálu. Dveře nejdou otevřít, už jsem je zevnitř odstrojil, ale zámek se mi ještě rozebrat nebo uvolnit nepodařilo. Nicméně po odpojení konektoru toho špatného zámku hořela jednotka centrálu vesele dál. Díky za jakékoliv rady Honza
×
×
  • Vytvořit nový...