Přejít na obsah

baruska118

Facebook Uživatel
  • Počet příspěvků

    22
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem baruska118

  1. Ahoj kluci, potřebovala bych poradit. U mé Fabie 1.2. tsi 63kW se ozývají podivné zvuky z oblasti výfuku, takové hluboké a drnčivé. Není to slyšet moc, prakticky jen když jí u toho stojím. Mám najeto 118tkm, právě jsem jí přivezla ze servisu, kde jsem podruhé měnila rozvody a regulaci u turba, tak jsem poměrně háklivá na ruzné pazvuky žádnou chybu mi to zatím nevyhodilo, otáčky také neskáčou. Napadl mě katalyzátor? Další otázka souvisí s turbem. Nechávala jsem na něm vyměnit tu tyčku regulace, jelikož občas se mi stalo při zrychlování na dálnici, že auto nechtělo zrychlit a např do kopce naopak zpomalovalo. Po zaparkování se mi rozsvítila kontrolka motoru. A ačkoli tu regulaci mám vyměněnou, dnes to Fabča opět udělala, bez kontrolky. Někde jsem četla, že to může způsobovat i ten katalyzátor, je to možné? Moc díky za odpovědi
  2. Ahoj kluci, potřebuji poradit :-) Mám Fabii z roku 2010 a včera, když jsem nastartovala, sebou auto začalo hrozně škubat a cukat sebou. Napsalo mi porucha motoru do servisu a oranžově se rozsvítily kontrolky EPS a MIL kontrolka. Nevíte tak předběžně co by to mohlo být? :-)
  3. Moc všem děkuju za rady :-) Auto určitě dám, jen ho musím nafotit :-) Až přijdu se servisu, tak dám určitě vědět, kolik to stálo :-)
  4. Aha, takže ten Motul je nejlepší, myslíte? Tak ten si asi koupím. A je to pak na autě nějak znát, že má dobrý/vyměněný/čistý olej? Moc děkuju za pomoc! :-) Asi zajedu do Berouna, tam je nějaký autorizovaný servis, bývalý Tukas, tak zajedu tam :-) Jinak nevím co tam mám za olej teď, asi Castrol, ale za celý rok jsem ho dolévat ani jednou nemusela a to ho pravidelně kontroluju a benzín jsem z něj necítila ani jednou. Jsem s Žábou (zelená really, přestavuju na MonteCarlo) dá se říct spokojená, jen ten řetěz sem tam se ozve :-( A po kolika km se většinou musí měnit destičky/kotouče? Když v kopečku zastavím, tak mi zaskřípou.
  5. Děkuju Tak: jezdím nejvíce dálnice, vždy cca 5 min cesty po Praze na dálnici, 15 minut po dálnici do práce, takže učitě kratší cesty. Denně startuji min. 3x. Motor spíše vytáčím a 15 000km ujedu cca za 11 měsíců. Já se právě rozhoduju, jestli auto mám dát ke známému nebo do autorizáku a nevím říkám si, že kdyby byl třeba ještě nějaký problém s řetězem, jestli by mi pak poskytli tu kulanci nebo kdybych chtěla auto prodat, tak se servisní knížkou by to šlo líp.
  6. Aha a který olej je nejlepší? Doporučili by jste nějaký servis v Praze?
  7. No mám 1.2 TSI 63kW, rok výroby 2010. Aha a kolik to tak bude stát?
  8. Ahoj, můžete mi prosím někdo poradit, co mě všechno čeká na servise, po ujetých 58 000km? Jedu tam příští měsíc, tak ať vím, co mě čeká. Řetěz měněný minulou prohlídku, cca ve 46 000km, teď se ozve cca každý 5tý start - myslíte, že mi ho budou zase měnit? Nevím, jestli ta mám ten nejnovější typ a jestli ne, poskytuje se na něj ta kulance? Jinak je auto snad bez problémů Moc děkuji za odpovědi
  9. Asi bych si tu spíš neměla číst ty horory o řetězích apodob.
  10. Teď to dalo pokoj. Ale když nastartuju, tak tam slyším ten řetěz :-( Nastartuju, udělá to vrrrrrrrrrrrr, třeba cca 5-10s a pak motor ztichne A po tom nastartování a během "vrrrrrrrrrrrr" se ručička dostane cca na 1500 otáček.
  11. Já v tom kombajn taky teda neslyším je zvláštní, že to občas dělá a občas ne. Teď to dalo na pár dní pokoj.. je ale blbost, že by na to mělo vliv počasí, že jo? A je to slyšet i přes zavřenou kapotu, ale jen malinko. Nejvíc v tom ineriéru, od spolujezdce, jakoby ze schránky. Na servisní prohlídce jim řeknu ať mi tam taky něco dají ať to necvaká.
  12. Takhle to myslím nevrčí. Když si dáte zvuk úplně na maximum tak je to slyšet celkem dobře, je to takové praskání. Asi si s tím někam zajedu, ať mám klid..
  13. Ooo děkuji :-) Na YT jsem nahrála ten zvuk, který slyším, myslíte si pořád, že to jsou ty palivové hadičky? Možná to není moc dobře slyšet
  14. Ano, to dělám :-) Je to sice jen auto, ale zároveň moje velká láska takže až bude teplo tak zaktualizuju profil foto na auto Mám really zelenou a po částech jí stavím na monte carlo, takže je to kočka :-) Známý mechanik mi ještě říkal, že olej by se měl měnit spíš po 10 000km, co si o tom myslíte?
  15. A jak bych poznala zvuk špatného řetězu? Servisní prohlídka mi vychází za 2000km, tak asi počkám. Měsíčně najedu cca 1300km, takže někdy před létem mě to čeká :-)
  16. Já mám najeto 54 000km a řetěz byl měněný před rovnými 10 000km, takže najeto 44K km. Auto už je bez záruky, sice jsem si dokoupila záruku Das welt auto ale mám pocit, že by mi to bylo k ničemu. Za studena ty zvuky nedělá, dělá to vyloženě zahřátý motor. Jinak díky za komplimet :-)
  17. Já to slyším převážně uvnitř auta, za jízdy. Takže se jen trochu opravím, je to z pravé strany z pozice řidiče. Když poslouchám motor s otevřenou kapotou, tak nepoznám, jaký zvuk tam být má a jaký už ne :-) Ovšem myslím, že to určitě není nějaké interiérové chrastění. Zvuk při startování je v pohodě. Koukal na to známý mechanik a říkal, že to může být jen olejem. Že škodovka tam dává hustější a takhle to pak bublá. Ale neslyšel ho.
  18. Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Motor mi při volnoběhu dělá divné zvuky, takové cvakání (slyším uvnitř auta). Děje se to pouze při volnoběhu, když naprázdno přidám plyn nebo když jedu na neutrál, zvuk zmizí. Děje se to při zahřátém motoru nejvíce. Mám Fabii 1.2 TSI 63kW rok výroby 10/2012, najeto 54 tis km, rozvodový řetěz měněný před necelými 10 tis km. Při startování motor vydává normální zvuky. Myslíte, že to je zase řetěz?
  19. Ikdyž byly měněné před necelými 10 000km?
  20. Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Mám Fabii 1.2 TSI a z pravé strany motoru se ozývají divné zvuky při volnoběhu. Je to takové "praskání", ale pouze při vyřazené rychlosti. Když naprázdno přidám plyn nebo když jedu na neutrál, zvuk přestane. Neví někdo, o co by mohlo jít?
×
×
  • Vytvořit nový...