Přejít na obsah

KrajicekR

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem KrajicekR

  1. Zdravím, Už nějaký měsíc mě trápí třepání auto při ranním startu. Cca 2 minuty po nastartování když auto stojí se celé roztřepe a motor má jiný, hlučný zvuk.. pak je vše ok celý den. Svíčky jsou vyměněné, rozvody taky, co mě napadá jsou žhavící civky. Nestalo se to někomu? Auto ma 90k najetu, servisované. Díky všem
  2. Zdravím, tak problém se opět vrátil :-( Prošel jsem všechno kolem pojistkové skříně a voda nikde, koberečky suché, odhlučnění nahoře, po straně suché, ale opět cvaká relé R7, problikávají světla. Chtěl jsem se zeptat, může to být například také tím že je málo natažená řemenice u alternátoru, nebo třeba to že bývají zarosené zevnitř přední světla? Zhruba před týdnem co to začalo zase dělat jsem otevřel kapotu a díval jsme se kama by mohla voda do pojistkovky téct byla vlhkost mezi baterkou a průchodem drátů do vnitř auta, tam jsem ale nenašel žádnou dírku kama by se voda mohla dostat dovnitř. Samotný průchod drátů je zakryt gumou a je celkem vysoko na to aby se tam voda dostala. Děkuji
  3. Provedena výměna pojistkové skříně (respektive složení jedné funkční z více) a problém vyřešen. Děkuji všem za pomoc.
  4. Zlínský kraj :-) Zítra nechám auto doma, projedu se autobusem a odpoledne to odvezu ke známému který se na to podívá a přepájí - bydlí asi kilometr. Nechám si tedy přetěsnit sklo a mrknu taky na zbytek karoserie kudy by to mohlo téct a nechám to opravit. Všem děkuji a jak budu vědět víc napíšu i pro ostatní co bylo příčinou.
  5. Děkuji všem. Ještě mám otázku: - nebylo by lepší zkusit sehnat jinou pojistkovou skříň a vyměnit to? - myslím si že by to bylo "rychlejší" a možná i cenově srovnatelné jako přepájení. - doma jsem narazil na Silikonspraj který podle návodu slouží i jako "odpuzovač" vlhkosti a lze jej použít na elektrické zařízení, jen nevím zda-li by třeba pomohlo, ho nastříkat opatrně na pojistky, relé. Co si myslíte? Jinak ano, v elektrice jsem ztracen takže nechám na někom kdo tomu rozumí. Děkuji ještě jednou.
  6. Děkuji za odpověď. Tušil jsem že to bude vlhkostí v pojistkové skříni. Dneska jsem ještě očistil kontakty na baterce jelikož se mi nějak nezdály - buď tam v servisu daly kontaktol, nebo tam byla vlhkost. Ještě jsem našel že to může být žlutý drátek který vede k cívce startéru takže asi i ten nechat zkontrolovat u známého který mi nejspíš udělá i to přepájení. Doplňující otázka: Dneska když jsem odcházel z práce, nenastartoval jsem - otočím s klíčkem, rozsvítí se kontrolky, chci nastartovat, ale auto nic - neprotočí, nic nezacvaká prostě nic, až jak mě kolega roztlačil tak to chytlo (já vím to by se nemělo), je možné že tohle může mít na svědomí voda v pojistkové skříni, nebo odchází spínací skříňka? Děkuji moc.
  7. Zdravím, objevil se mi na autě problém, konkrétně na Felicii 1.3 MPI. Již několik dní mě neustále cvakalo v pojistkové skříni, prošel jsem fórum, zavezl do servisu kde mi údajně našli vodu v pojistkové skříni, vysušily + použily nějaký přípravek, odevzdaly že je vše ok. Na druhý den, bohužel problém přetrvával - po chvilce co motor běží začne nepravidelné cvakání v pojistkové skříni a začnou problikávat světla - kontrolka na palubovce i světla samotné (což ve tmě je trochu problém). Zkusil jsem vyměnit za jiné i relátka na světla, bohužel nepomohlo a problém přetrvává. Cvakání bohužel nejde nijak "vystopovat" jelikož to dělá nepravidelně - někdy když přidám plyn, někdy když brzdím, atd. prostě jak se tomu chce. Prosím o pomoc pokud někdo ví čím to je, abych mohl případně sám se na to podívat, nebo přijet přímo do servisu a tak to nechat opravit (nejsem mechanik). PS: v servisu se s tím asi zabývat nechtějí nebo spíše nechtějí hledat kde je problém. Děkuji moc všem za radu.
×
×
  • Vytvořit nový...