Přejít na obsah

Rommy

Uživatel
  • Počet příspěvků

    28
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Vše zveřejněné uživatelem Rommy

  1. Rommy

    CHIP Tuning

    No mě nejvíce zaráží, že 20.11. tady spolu diskutujeme o záruce na motor a 24.11. vypálí pecku načiplého Rapida a spotřebu a jízdní vlastnosti a reakce motoru popisuje jak po novinářském testu na 10000 km. Ale sou takový frajeři a buďme rádi že sou tady na webu. Proto se chci od něj dozvědět co nejvíce informací které jsou k nezaplacení.
  2. Rommy

    CHIP Tuning

    Já zírám, na předešlé stránce ses do mě pustil, že jako co záruka na motor na mojeho Rapida a že ŘJ si tento zásah pamatuje atd. A co tedy tvoje záruka na motor- nějaká změna či co? Nicméně super, že ses do toho pustil. Tak dej vědet kdesi ho dělal, cena, kolik máš najeto atd. Ukaž foto grafu ať vidím jak vypadá správněj chip tuning se vším všudy. Pochlub se. Kolik si zatím na čip najel? Já mám na něm kolem 4000km a co se týče spotřeby, tak zatím fakt moc nevím. Mění se počasí, začíná mrznout a já se ta motám mezi 6,5 - 7,2 l.
  3. Rommy

    CHIP Tuning

    Vycházím s toho co mě nabídl a řekl, ale jestli tam ty KW jsou nebo ne fakt nemohu sloužit. Ta brzda tam prostě nefiguruje a v tom ti musím dát za pravdu. Z čeho tedy vycházejí nabídky na zvýšení výkonu na netu, část jich brzdu nabízí ale čast ne.... Jestli fakt chlapy tady na netu mohou výkony svých aut podložit grafem výkonu, nehodlám bejt pozadu a počítám tak do měsíce měření uskutečním, slibuji. Byl jsem u toho, ale fakt tomu nerozumím. Stáhl si můj software do PC, zálohoval ho, potom nějak upravoval a následně nahrál zpět do auta. Proběhl nějaký rituál vypnutí a zapnutí klíčku a myslím že v nějaké fázi odpojoval ŘJ. Ale říkám pro mě Španělská vesnice a kdyby 3x pohladil přední okno a zaťukal na zadní nárazník, budu si myslet že dělá svoji práci. Samozřejmě z nadsázkou.
  4. Rommy

    CHIP Tuning

    Správně, jak říkáš je to moje auto...kdybych se do řídící jednotky vyčural a udělal to z mého přesvědčeni že to pomůže, zase by to byla moje věc. Ale jak říkáš ty stejně mě to nedá. Rapida jsem čipnul a mapy ŘJ jsem nenechal dát na kolobězku ale na motor 1.2 tsi. Nijak jsem nepřeháněl 78 kw je hodnota s kterou se tento motor normálně prodává /77kw/ to znamená měl by to v pohodě dát. Máš pravdu brzda je brzda a věř že se na ni chystám. Nepotŕebuji ji zdarma o to vůbec nejde, ale problém je u mě časovej. Až měření udělám, výsledek sem dám a pokud bude spatnej vpoho uznám co jsem za pitomce. Ale teď si nejsem vědom něčeho špatného a fakt jsem sám zvědavej jak to Rapid bude zvládat. Nic víc nic míň. Sorry za tento román...PS. Rapid jde jak hodinky a je tak tichej, že si furt myslím že mě chcipnul.
  5. Rommy

    CHIP Tuning

    Tak čip dělaný na parkovišti jsem tam fakt nedal. Tu firmu na Kladně já registruji asi 15 let a pokud by to dělali tak špatně, už dávno neexistuje. Je pravda že kontrola na válcové brzdě neproběhla,ale firem které ji vlastní zase tolik není. Je pravda že mnou rychle ujeté kilometry působí na motor jinak, než když je někdo najíždí 10-15 let. Uvidíme. Kilometry přibejvají/viz tacho/ spotřeba se také trochu zvedá, jak si topím na štaflu.
  6. Rommy

    CHIP Tuning

    Založím auto do rubriky Váš rapid, tam taková rozmluva asi patří a budu se snažit sem tam nějaké poznatky sesmolit.
  7. Rommy

    CHIP Tuning

    Asi ne, ale nějak jsem potřeboval změnu, představoval jsem si Rapida předělat na plyn nebo E85, ale s obojím je zatím trochu problém/pristrikavani benzinu při plynu atd./počkám až to trochu vychytaj. Spotřebu mám zatím kolem 6,5 litru a Octavií jsem jezdil kolem 6 l to není moc rozdíl. Každopádně 1,2 tsi je doma a musím to tak teď brát. Možná mě to bude mrzet možná ne.
  8. Rommy

    CHIP Tuning

    Ty motory se sypou? Proč je tedy vyrábějí? Na I Octavii jsem najel 680 t. Km na II Octavii 490 tisíc km/ obě nafty/ a protože při servisu vždy že mám diesel a složitější a dražší motor tzn. Dražší servis tak teď benzin. Aby to mělo alespoň nějaký krouťák, tak proto chip. A hodlám najet podobné kilometry. Takže bláhovej blázen?
  9. Rommy

    CHIP Tuning

    Auto je staré měsíc, já vím teď se do mě pustíte co záruka atd. Ale ta pro mne není tak podstatná, auto používám na taxi a nájedu 70000 ročně, takže ho mám bez záruky než řekneš Švec... Ne rokama ale kilometrově. Původní software mám zálohován a kdykoli je možno ho vrátit, což zatím nechci.
  10. Nerozumím tomu jsem pouhopouhý řidič a rád si nechám poradit. To tedy znamená, že i když mě vše chodí stejně jako v bejvalé Octavii i tak je to potřeba nakodovat? Pochopil jsem to správně?
  11. Rommy

    CHIP Tuning

    Jojo 1.2 Tsi, poprvé jsem nechal auto čipnout a bylo to tak že jsem se přifařil k otcovi a cenu za obě auta jsme si rozdělili a asi je hloupost moje laické posouzení- Rapid jede fakt nesrovnatelně líp. Na brzdě to asi nechám tedy skouknout, popř. doladit.
  12. Parkovací senzory na Rapidu já nemám a ani na Octavii jsem je neměl, takže nemohu posoudit. Columbus jsem tam jen cvaknul na konektor, koupil GPS anténu- je vidět nahoře na palubce- rámeček na Amundsen ve škodovce jako náhradní díl a vše po zadání kódu fungovalo. Já čekal nějakou úpravu, při pročítání tohoto webu, ale nebylo potřeba nic.
  13. Rommy

    CHIP Tuning

    Nechal jsem to čipnout v diesel.servis Kladno , dle názoru toho technika bezpečné zvýšení bylo na oněch 78 kw. Na brzdě jsem nebyl, takže mě nezbývá než věřit, že to tam je...ale tomu odpovídala i cena. Otec u něj nechal upravit už asi 15 aut a teď můj Rapid a jeho octavia RS a cena pod 3000,- za jedno auto. Spotřebu mám po 4500 km 6,4 l ale používám auto na taxi a motám se vesměs po městě.
  14. Ano můj Rapid je taxi. Teď po 4 týdnech mám najeto skoro 5000 km, za rok bych měl najet asi tak 70000- jsem zvědav jak to bude zvládat .
  15. Rommy

    CHIP Tuning

    Tak jsem si nechal načipovat Rapida 1.2 - 63 kw. Mám teď 78 kw a 191 Nm. Musím říct, že je to znát. Motor táhnul před tím slušně vespod ale při přidání plynu se jakoby nic nedělo. Teď má větší sílu a ta nastupuje plynule do vyšších otáček . Jsem vcelku na 1.2 spokojen. Jediné co je teď hodně znát, že chybí 6 rychlostní stupeň. Motor si o to úplně říká, ale bohužel tam není.....
  16. Tak mám 4 týdny nového Rapida 1.2 tsi a protože v autě travím hodně času hlavně čekáním, nechal jsem si tam dát z mé bejvalé II octávky columbuse. Čekal jsem nějaké nastavování nebo úpravu softwaru, ale nic nebylo potřeba. Spolupracuje s ovládáním na volantu, nevybíjí baterii, píše stanice na maxidotu.... Vše co mě chodilo na octavii.
×
×
  • Vytvořit nový...